reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta kopenhadzka- może kogoś zainteresuje?

kaja ja zaczynam od jutra............dzisiaj pojde zakpuie skaldniki i startuje dzien po tobie.............. bedziemy sie wspierac nawzajem:tak:..........moja dzisiajsza waga 74 przy wzroscie 176...mam zamiar wazyc 67 kg

reklama
dziewczyny a czy szpinak mozna zastapic brokulami?????????????/ bo chyba go nie przelkne???????? zawsze do szpinaku dodaje ser plesniowy i czosnek

Hejka to fajnie że jest nas dwie:-) ja przy wzroście 175 cm mam ok 80 kg:-(
U mnie jak na razie wszystko oki tylko mam problem z tą sałatą i cytryną<bo jem to tak i mi nie za bardzo smakuje ale jem ;-)i to mięsko czy można doprawiać czy nie mówią co niektórzy że ziółka lekko, niby są zdrowe ale wczoraj nie doprawiałam nic ale dziś mnie kusi:confused: i nie wiem bo kawa ciepla rano i potem cały czas woda?? ja bym z chęcią czerwonej czy zielonej herbatki na wieczór cieplej napiła. ;-)
Czytalam że niektórzy podmieniają szpinak brokułami

Witajcie Dziewczyny!
Jeszcze nie mogę przejść na dietę, bo jestem w ósmym mcu ciąży, ale odkąd pamiętam - mój jadłospis podporządkowany był ścisłym rygorom...dlatego mam spore doświadczenie:)
W diecie kopenhaskiej chodzi o szok dla metabolizmu, głównie o BIAŁKA, w czasie spalania których organizm zużywa więcej kcal...natomias szpinak, czy sałata - są gł. dla urozmaicenia i dorzucenia błonnika...bez problemu można zamienić szpinak brokułami. Można także zjeść ogórka kiszonego czy pomidora - jeśli głód dopadnie:)
Picie wody przez cały dzień też ma swoje zalety - bo jeśli zamiast ciepłej herbaty, pijemy zimną wodę organizm zużywa kolejne kcal na ogrzanie jej w ustroju...
To dość sprytna dieta i niekoniecznie z efektem jojo - pod warunkiem jednak, że po jej zakończeniu (13dni) powrót do innego jedzenia jest niemal tak samo długi no i - niestety - nie ma mowy o innych "wyskokach".
Słuchajcie dużo muzyki na diecie - mnie pomagało:p
Już wkrótce do Was dołączę!!
Powodzenia!

pierwszy dzien prawie minal..........a salete to zakupilam taka kolorowa i jakos poszlo

kurczaka upiklam na grillu ale w przyprawach

wiec dzisaj jest git

U mnie tez 2 dzień mija spoko i doprawiłam mięsko ;D ciut ale doprawilam heheh a ja nie pomyślalam o kolorowych salatach muszę tą zjeść i nastepna kolorowa heheheh

I kolejny dzień z dietką minął :-)i nie było jak na razie źle, szpinaku co prawda całego nie zjadłam no i na kolacje sałatę zawinęłam z sałata i jajkiem a plaster cytryny zjadłam osobno bo mi jakoś nie wchodzi ta sałata skrapiana cytryną :baffled: A jak u Ciebie koleżanko ??

no to ja diete zaczne jeszcze raz od soboty.............wczoraj nie bylam caly dzien w domu tylko na wyjezdzie i kupilam co popadnie do jedzenia bo nie bylo salaty:zawstydzona/y:wiec zaczynam od soboty od zera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To u nas 4 dzień też nie zły, choć jak mąż z dzieciakami objadali się pieczonymi ziemiaczkami a wczoraj makaronem z sosem primavera to myślałam że padnę heh.... i ciut rano brzuch mnie bolał ale po kawie przeszło ;)
Powodzenia Ci życzę!!!!

reklama
Witam.Dzis pierwszy dzien diety.Jak narazie daje rade..ale to dopiero poczatek jestem ciekawa co bedzie dalej.Troszke sie boje bo niemam za silnej woli i latwo sie poddaje jezeli chodzi o jedzonko:))

Ostatnia edycja:
Do góry