reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Diamondów - alternatywa dla diety Dukana :D

reklama
tonka Oj jak sobie przypomnę, jak mi ósemkę wyrywali jakieś pół roku temu... W ciąży wtedy byłam... Masakra... Ale i tak nic nie przebije mojego jednego ząbka :D Miałam jakieś ja wiem... Z 12 lat, jak mi się szóstka zepsuła. Poszłam z mamą prywatnie do dentola i mi ją ładnie zaplombował. Trzy lata później ten sam ząbek zaczął mi się kruszyć. Ponieważ facet dawał 5 lat gwarancji na ząbka, to śmignęłam do niego. I okazuje się, że ząbek do wyrwania. No więc mi go wyrwał. Następny rok potem czułam, że coś za bardzo mnie tamto miejsce po ząbku boli. Poszłam do innego dentysty, ten wysłał mnie na RTG i niespodzianka. Został w środku korzeń! Wokół niego ropień, ziarnina i jakieś tam dziesięć tysięcy stanów zapalnych. Dentystka wyciągała mi korzeń operacyjnie. Brrrr.... Nie polecam...

Mama Boo No wysłać mogę, ale uprzedzam, że trudno się to czyta w takim stanie. Chyba, że znajdę jakąś lepszą. Może tak. Popytam gdzie trzeba, a jak nie znajdę do wieczora, to ci wyślę tą co mam. :)

A ja od dzisiaj znowu normalnie jem, także trochę mi pewnie przybędzie po 4 dniach głodówki. Ale nie przejmuję się tym, bo i tak waga mi spadła poniżej 105 :D W tej chwili pewnie już jest powyżej, ale co tam :) Nadrobimy :D

Mama Boo Gratuluję spadku wagi :) Oby tak dalej :)

czesc dziewczyny:) dziś zakupiłam sokowirówke:D ładnie trzeba sie namachać zeby soczku zrobic;) oczywiście odwiedziyny u babci skłoniły mnie do grzechu ale mierzyłam płaszczyk sprzed ciąży i nawet sie dopiełam:D ale brzydko wyglądał:D spoko jeszcze 10 kg i bedzie looz ze trzeba bedzie kupic nowy:D a co tam u Was????

Ja dzisiaj też moooocno grzeszyłam ;) Ale to w sumie dla zdrowia, bo mi morfologia spadła po tej grypie nieszczęsnej. I trzeba było nieco odejść od diety. A wolałam dzisiaj nieco pogrzeszyć, żeby od poniedziałku znowu dietkę wprowadzić ;) Jutro jadę po Maksa do rodziców. Z Rybnika do Gliwic... Ale będzie korek!! Już to widzę ;P Chociaż teraz tu zrobili takie fajne, kosmiczne skrzyżowanie, że może jakoś się to rozładuje ;P
A jutro zaszaleję i zrobię sobie soczek z gruszek :D A co :D Kupiłam sobie wczoraj takie ładne, to teraz jakoś je trzeba spożytkować :D Kooooocham gruszki :D I truskawki. I brzoskwinie. I banany :D I jagódki :D A wy jakie macie ulubione owocki?? A! Jeszcze kumkwaty lubię :)

ja uwielbiam wszystkie owoce;) te morza też;) hahah dziś robilam soczek z pomarańczy 1/4 cytyny 2 jabłuszek i winorgon ( takiehc "domowych") i 2 marchewek:D uwielbiam granaty :) w biedronce są po 1.40 za szt i wczoraj dałam do soczku:) po prostu pycha:) mój mężuś śmieje sie ze pobawie sie pobawie i zostawie sokowirówke na rok, dwa w szawce ;)

Ja dzisiaj pogrzeszyłam strasznie, nawet ważyć się nie zamierzam... Ale od jutra znów dietka. Teraz dla mnie ta dieta jest chyba najbardziej odpowiednia, bo staramy się o drugie dziecko.
Ostatnio eksperymentujemy z owocami, kupiliśmy awokado, melon i jakoś nie bardzo... Awokado jest strasznie tłuste, a melon...jakiś bez wyrazu. Mango dzisiaj skosztujemy.

Hej diamenciki:-)..nie pisałam dawno, ale Was podczytywałam:tak:
Natalia, jak to jest z tymi orzechami? Orzeszki ziemne, ale w łupinach - mogą być?:confused2: Bo ostatnio jakoś mi zasmakowały..
Mama Boo, gratuluję i zazdroszczę tego spadku wagi..ja na razie grzeszę, oj grzeszę..co z tego, że w pracy wytrzymuję na owockach, soczku i wodzie, jak potem w domu, po powrocie z pracy jestem tak głodna, że potem lodówka non stop jest otwarta:sorry::sorry::zawstydzona/y::zawstydzona/y:..kurcze - mam strasznie słabą psychę:-D:-D

reklama
Mama Boo z avokado zrób sobie guacamole:) PYCHA DO tortilii jako "sos" podkładowy.

avokado
1/2 cebuli
maly ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
pieprz sól sok z polowy cytryny ( ja daje z całej jest wyraźniejsze w smaku)

najlepiej wszystko zmielić blenderem

tortille posmarować w środku ( tak jak sosem pomidorowym ) i dać ulubione warzywa:)

świetne też jest na jakieś imprezy jako dip do naczosów albo krakersów albo macy
dla nas (dietetycznych) są krakersy z mąki kukurydzianej

a melon świetny jest z lodówki dobrze zimy:) albo jako dodatek do soków:)

Do góry