reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Diamondów - alternatywa dla diety Dukana :D

Dzieki dziewczyny za odpowiedz.

Moze te bialka na kolacje bylabym w stanie przelknac, tyle ze pol dnia bez jedzenia srednio widze. Moja cora wstaje najpozniej o 7ej i juz nie spi do poludnia. Trzeba sie nia zajmowac, a na to potrzeba energii.

reklama
cześć moje Diamenciki:) dziś kolejny dzień głodówki.... nie to żebym specjalnie to robila ale nie moge jeść bo mi niedobrze:( zachorowalam na parowar:D i właśnie śmigam na allegro co by sobie kupic:D spodnie ktore ostatnio kupilam i ledwo sie dopinalam sa idealne;d :d :d A nawet można rzec ze lekko za duze:D

zielona maupa ja wstaję codziennie o 5:45 i zapylam do pracy :-) Jak przychodzę do pracy o 7:30 to piję sok witaminka - sok 100% z owoców. Tak około 9:00 (robi mi się słabo) wcinam jakis owoc: kiwi, pomarańcza, jabłko i do 12 już daję radę. Poza tym podjadać można też marchewki, orzechy, także bez wyrzutów sumienia :-)
MamaFFia spodnie były kupione na motywację ;-) ? Świetna rzecz parowar - ja póki co warzywka gotuję na parowarze własnej roboty :-) Na garnek daję metalowy durszlak :-)

Mama Boo Masz rację, tak przynosi to najlepsze efekty. Ale jak to troszkę poprzestawiasz, to też chudniesz. Ale nie tak efektywnie. A tak na marginesie, to znalazłam ostatnio artykuł o tej diecie gdzie piszą, że właśnie na obiadek białko, a na kolację węglowodany. Ale w tym samym artykule kazali zrezygnować z mięsa :p W takim układzie to już przecież nie dieta Diamondów tylko wegetarianizm ;)
Popieram opinię o parowarze ;) Ja gwizdnęłam taki mojej mamie ;) Polecam rybkę w ziołach na parze. Pyszna i zdrowa :)
Co do pór posiłków, to ważny jest odstęp między posiłkami. Godziny już tak niekoniecznie (ludzie mają przecież różny tryb życia). Chodzi o to, że po owocach i warzywkach czeka się 30 minut na następne żarełko (po bananach godzinę). Po posiłku z węglowodanów i warzywek 3 godzinki, po posiłku z białka i warzywek 4 godziny, a po takim tradycyjnym obiadku z węglowodanów, białka i warzyw trzeba czekać 8 godzin. Ponieważ żołądek człowieka nie radzi sobie tak dobrze z trawieniem, jeżeli ma trawić na raz i białko, i węglowodany. I coś w tym jest. Kiedyś sobie to porównałam. Niby do 12 się nie je, ale jak zjesz coś, bo już nie wytrzymasz, dajmy na to, o 11, to ostatni posiłek musisz zjeść nie do 20, a do 19 :) Ale między jedną "porą jedzenia", która trwa 8 h, a drugą, musi być 16h przerwy na przemianę, zamianę, używanie i wydalanie :)

mamaFFia Gratuluję :) Ale co teraz, jak jeszcze schudniesz?? Cała szafa do wymiany, czy nie aż tak źle?

Ostatnia edycja:
yyyy to ja chyba coś żle robie bo nie przestrzegam dokladnie godzin tzn do 12 jem same owoce i woda + o 10 kawa ale bez cukru o 12 pierwszy posiłek suchas bułka pełnoziarnista ok 14 jem obiad i to różnie wczoraj np zjadłam zupę pomidorowa ok 16 zrobiłam se sałatkę z jaka pora i kukurydzy do tego łyżeczka majonezu a ok 19 zjadłam jogurt jogobella regularis plus do tego wsypałam otręby i siemię :tak:no i dziś jeszcze nic nie jadłam czekam do 12:tak:
i zas będzie sucha bułeczka pełnoziarnista bo ją uwielbiam na obiad mam zamiar http://www.google.pl/search?hl=pl&c...74Abit_DRAg&ved=0CBsQBSgA&q=spaghetti&spell=1spaghetti z sosem bez mięska a kolację to jeszcze nie wiem:no:czy taki plan posiłków jest dobry czy nie bardzo???

monia Chcesz się zamienić na spadki wagi?? Ja od trzech dni nic prawie nie jem, bo od razu lecę do kibelka... Dzisiaj idę na całość i zrobię sobie rosołek. Pal licho, że trochę niezgodny z dietą, ale, kurde, w końcu coś trzeba jeść ;P Jak wszystko wróci do normy znowu będzie mi waga spadać powoli, po 100-200g dziennie. Normalka ;) Wiesz szczerze powiem, że nie wiem, jak się do tej diety mają otręby i siemię... Generalnie wszelkie zboża i ziarna są uważane za węglowodan, dlatego w połączeniu z jogurtem (białko) mogłyby kolidować... Ale pewności nie mam. Nigdy nie jadłam otrębów ani siemienia więc nie wiem ;P

Generalnie powinno się jeść 3 zasadnicze posiłki. Między nimi owocki, warzywka, soczki, orzeszki (ale nie takie z puszki słone!!). I tak np. do 12 jabłuszka, o 12 na śniadanko bułeczka z pomidorkiem, około 14 obiad np. spagetti bez mięsa, około 18 kolacja, np jajeczniczka z pomidorkiem. Menu wymyślone na szybko, jakoś wszędzie pojawiają mi się pomidory... Szkoda, że przy zatruciu nie można pomidorków :(

Natusa współczuje samopoczucia mnie tez chyba cos bierze bo jakas słaba jestem i mi zimno rono chciało mi sie zwracac ale nie było czym ..
no to juz jestem po śniadanku zrobiłas mi smaka na tego pomidorka wiec zjadłam bułkę własnie z pomidorem:-)

reklama
natusa spokojnie mam 3 pary nowych dzinsów:D wszystkie były opiete jak na wielkiej szynce:D:D:D jeszcze istnieje coś takiego jak pasek:D jak schudne tyle ile chce to bede wymieniać garderobe:D pewnie część rzeczy wezmę sprzed ciąży, z okresu studiów:D spokojnie z takiego powodu to mąż sam mi garderobę wymieni:D zresztą mam kogoś takiego jak Don Henia:D ma świetne ciuchy ze stanów rewelacyjną jakość:D jak schudne to wpadne do niej i zrobie pomiane:D

Do góry