reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Diamondów - alternatywa dla diety Dukana :D

reklama
Hehe dzieci :D Tak w ramach ciekawych "wpadek" dzieci, to mi Maks ostatnio kibelek zapchał :D Wylał dwie miseczki zupy, takiej gęstej, dorzucił pół rolki papieru toaletowego i... zonk :D

moj szkrab narazie zajmuje sie rozgryzaniem łóżeczka:D:D:D mąż wczoraj przyłapał go na jedzeniu najwiekszej deseczki;) hahahah myślałam że sie poskładam ze śmiechu:D właśnie gotuje sobie zupke matchewkową a w sumie krem:) pyyycha:D

Hej mamuśki:-)
Ja cały weekend grzeszyłam - byliśmy na wyjeździe dwa dni..dzisiaj już wzięłam się w ryzy i mam nadzieję, że ruszę w dół z wagą..
Natusa- nasza specjalistko;-), napisz mi kochana, jak się ma Chili con Carne do tej dietki?:confused:

Natalia dobrze, że już trochę lepiej. Powolutku a dojdziecie do zdrówka. Z Maksem macie super, że nie choruje, my nawet szkarlatynę przechodziliśmy... Do 12 już mi coraz łatwiej wytrzymać. Dzisiaj na śniadanko sok witaminka (7:30) a o 9:30 kiwi, 12:00 sałatka, 15:00 naleśniki z jabłkiem - bez cukru, bez jajka, na mące kukurydzianej. Ale o pracy zgrzeszyłam ... Była pizza. Za to nic nie jem od tamtej pory.
Myślę, że od tego kawałka pizzy tyłek mi nie urośnie :-) W pracy widzą zmiany i pytają ile już schudłam, a ja nie wiem, bo nie mam wagi :-) Chyba się zaopatrzę :-)
MammaFia - gratuluję, oby tak dalej :-)

Wpadłam na genialny pomysł jak wytrwać do 12 :D Można spać do 11 :D A tak poważnie... to zrobiłam dziś na obiad tortille i zjadłam ją bez kurczaka i bez sosu i powiem wam że całkiem całkiem Do 12 nic nie jadłam bo byłam z małym u lekarza a potem musiałam posprzątać w kuchni bo jak nie posprzątam to nie dam rADY jeść no i tak wyszło... :)

Hej Dziewczyny!!!
Ja byłam na Dukanie ok.2 miesiące i powiem jedno: chudłam szybko i szybko tyłam. Nie miałam czasu na wymyślanie potraw przy małym dziecku. Byłam wiecznie głodna. Aktualnie leczę jego skutki: mój żołądek jest w opłakanym stanie i muszę łykać tabletki. Nie nabierajcie się na produkty light bo są bardziej niezdrowe niż te zwykłe. I zamiast słodziku który jest sztucznym tworem lepiej wydać więcej na zdrowszy cukier trzcinowy!!! A i jogurt 0% i mleko 0% jak sama nazwa wskazuje nie ma tłuszczu a więc i witamin które w tłuszczach są wiec jest bezwartościowy. No i jak każda z doświadczenia wie że są lekarze i konowały. Skąd macie pewność że Dukan to nie konował który chciał się tylko wzbogacić naszym kosztem? Znalazłam w sieci informacje że nie ma naukowego potwierdzenia skuteczności tej diety, i ze przy dłuższym stosowaniu jest wręcz szkodliwa. No ja to juz wiem i zmagam sie z bólem codziennie.
Wg mnie najlepszym rozwiązaniem naszego problemu z waga jest:
racjonalne odżywianie czyli częste ale w małych ilościach jedzenie, dużo warzyw i owoców, gotowanie, pieczenie a nie smażenie, woda, zielona herbata, chude wędliny
oraz własny trening fizyczny, fitness bo tylko dzięki temu nasze mięśnie nabiorą sprężystości!

Kochana, nie ten wątek :) My tu jesteśmy na diecie Diamondów. A co do Dukana, to przyznam rację. Mi po dwóch dniach nerki siadły. A na tej diecie (Diamondów) byłam przez jakies 3 lata (tak na oko, bo nie pamiętam dokładnie) przed ciążą pierwszą. Jak zaszłam w ciążę, to moje zachcianki były silniejsze ;)

maxwell A co tam wrzucasz do tego chli? Pytam bo już różne opcje na tą samą potrawę widziałam ;) I jedne spokojnie można, inne niekoniecznie

Cześć moje Diamenciki;) dziś czuje sie fatalnie:( rano miałam mdłości i strasznie bolał mnie brzuch:( i nie moge nic w siebie wmusić pomimo ze czuje głód:( i do tego potężny ból głowy:( MAAAASAKRA :(

reklama
mamaFFia mam to samo... Z tym, że ja jeszcze mam gorączkę i nerki wyciskane przez wyżymarkę... Wczoraj miałam 40 stopni gorączki i drgawki... Nie polecam, oj nie... Coś w powietrzu jest takiego. Na pewno nie ma to nic wspólnego z dietą. Chyba, że najadłaś się za dużo jabłuszek nie dodając nic do nich :D

Do góry