reklama
natusa1988
Mamusia Maksia i Aleksa
No ja wczoraj byłam sama, jak miałam te drgawki... Nie miałam siły wstać. Aluś też chory, więc płakał dość długo, a ja nie byłam w stanie się nim zająć jak należy... Nawet go wczoraj nie wykąpałam... Dobrze, że chociaż Maksio poszedł sobie sam spać... Przebrał się do piżamki (pal licho, że spodnie tył na przód a bluzeczka na lewą stronę ), wdrapał się na łóżko i nyny Dzisiaj już lepiej, ale też mnie w żołądku coś ściska... Ale to dużo osób ma ostatnio. W pracy u męża co druga osoba cierpi.
maxwell80
Mamusia cukiereczków M&M
Hej Natusa, no więc ja mam jeden wypróbowany przepis, a w skład niego wchodzi: mięso mielone, cebula, czosnek, papryka, fasola czerwona i pomidory z puszki.Do tego przyprawy..Nadaje się? Czy coś wyeliminować?maxwell A co tam wrzucasz do tego chli? Pytam bo już różne opcje na tą samą potrawę widziałam I jedne spokojnie można, inne niekoniecznie
Ja dziś jechałam na owocach i herbatkach cały dzień w pracy, czyli do 13.00..potem zjadłam resztkę sałatki jarzynowej.A jak wrócił mój S. z pracy - był pstrąg z folii i kapucha kiszona ( dla mojego dodatkowo ziemniaki):-):-)..
Ale przyznam się bez bicia, ze bez kawy umieram!!!:--(
a dlaczego kawy nie pijecie???? nie wolno czy co? ja rano nie musze pic ale czasami pije popoludniu albo wieczorkiem z moim B. właśnie poszedł mi zrobic herbatkę bo ja ledwo siedzę i mecze musli... wiem ze niedozwolone ale nie mogę nic innego w siebie wmusić a cały dzień nic nie jadłam bo mnie ciągnęło jutro zrobię sobie sałatkę warzywna o ile bede w stanie wyjsc z domu do sklepu ja nie mogę znowu cos mnie musikało zlapac
natusa1988
Mamusia Maksia i Aleksa
Kawę można pić tylko bez cukru najlepiej. Ale raz na dzień słodzona kawa chyba nie zaszkodzi... Ja nie piję nic, oprócz wody niemoralnej
maxwell To chili może być Podaj szczegółowy przepis A tak w ramach ciekawostki, ostre przyprawy typu chili, pieprz, przyspieszają przemianę materii
maxwell To chili może być Podaj szczegółowy przepis A tak w ramach ciekawostki, ostre przyprawy typu chili, pieprz, przyspieszają przemianę materii
maxwell80
Mamusia cukiereczków M&M
Składniki:maxwell To chili może być Podaj szczegółowy przepis A tak w ramach ciekawostki, ostre przyprawy typu chili, pieprz, przyspieszają przemianę materii
olej
2 cebule (biała i czerwona)
3,4 ząbki czosnku
1/2 kg mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)
2 papryki czerwone
1 papryczka chili lub peperoni
puszka czerwonej fasoli
puszka pomidorów bez skórki
sól, pieprz
przyprawa chili lub meksykańska
słodka papryka (przyprawa)
bazylia
Mięso przesmażyć na oleju, posolić , popieprzyć. Osobno zeszklić posiekaną cebulę i czosnek.
Pokroić w paski papryki słodkie i ostrą, poddusić w garnku, w którym już bedziesz gotowała te chili..
Gdy papryki zmiękną, dodać przesmażone mięso i cebulę z czosnkiem, odcedzić fasolę, dodać do papryki. Pomidory dodać razem z zalewą. Doprawić wszystko 3-4 łyzeczki chili , 2 łyżeczki słodkiej papryki, bazylią, solą i pieprzem - ja doprawiam "na oko"
Dusić całość, póki pomidory się nie rozpadną.
Smacznego
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Czesc dziewczyny!
Zajrzalam do Was, bo rozgladam sie za jakas dieta.
No i od razu mam 2 pytania, no moze 3...
Czy przestawienie piramidy energetycznej jest absolutnie niedozwolone? Jakos nie wyobrazam sobie jedzenia weglowodanow na obiad, a miecha na kolacje. Czy zatem mozna zjadac normalny miesny obiad ok 15ej i ok 19ej jakas salatke warzywna (fuj) lub owocowa?
Jak sie ma ta dieta do karmienia piersia. Jasne jest, ze w trakcie karmienia nie mozna stosowac diet eliminacyjnych, a ta do nich nie nalezy.
No i trzecie pytanie:
Mam do zrzucenia jakies 10kg, no przynajmniej 8... ile czasu moze to zajac?
Zajrzalam do Was, bo rozgladam sie za jakas dieta.
No i od razu mam 2 pytania, no moze 3...
Czy przestawienie piramidy energetycznej jest absolutnie niedozwolone? Jakos nie wyobrazam sobie jedzenia weglowodanow na obiad, a miecha na kolacje. Czy zatem mozna zjadac normalny miesny obiad ok 15ej i ok 19ej jakas salatke warzywna (fuj) lub owocowa?
Jak sie ma ta dieta do karmienia piersia. Jasne jest, ze w trakcie karmienia nie mozna stosowac diet eliminacyjnych, a ta do nich nie nalezy.
No i trzecie pytanie:
Mam do zrzucenia jakies 10kg, no przynajmniej 8... ile czasu moze to zajac?
natusa1988
Mamusia Maksia i Aleksa
zielona maupa Co do piramidy można ją przestawiać. Możesz sobie nawet zjeść normalnie obiad z ziemniaczkami i mięskiem, ale po takim posiłku musisz odczekać 8 godzin, zanim zjesz coś innego. Mój znajomy na tej diecie wcale nie jadł owoców i dalej chudł spokojnie, więc jakby co, z warzywek też można zrezygnować na poczet owocków.
Można stosować tą dietę w ciąży i podczas karmienia piersią. Wyeliminować trzeba tylko ewentualne alergeny, które uczulają dziecko (o ile takie są).
Kiedy stracisz 10 kg to trudno powiedzieć. W ciągu pierwszych kilku dni chudnie się nawet do 1 kg dziennie, ale potem to tępo spada. Ja jestem na diecie już trzeci tydzień, ale nie wazyłam się od tygodnia. Jak się dzisiaj zważę, to zobaczymy, ile spadło
Oj, dziewczynki, mam za sobą kolejną nieprzespaną noc... Tym razem złapała mnie grypa żołądkowa... Ledwo na oczy widzę... Jeszcze tak ze dwa dni takiego "niejedzenia" i będe chuda jak patyk Hehe
Można stosować tą dietę w ciąży i podczas karmienia piersią. Wyeliminować trzeba tylko ewentualne alergeny, które uczulają dziecko (o ile takie są).
Kiedy stracisz 10 kg to trudno powiedzieć. W ciągu pierwszych kilku dni chudnie się nawet do 1 kg dziennie, ale potem to tępo spada. Ja jestem na diecie już trzeci tydzień, ale nie wazyłam się od tygodnia. Jak się dzisiaj zważę, to zobaczymy, ile spadło
Oj, dziewczynki, mam za sobą kolejną nieprzespaną noc... Tym razem złapała mnie grypa żołądkowa... Ledwo na oczy widzę... Jeszcze tak ze dwa dni takiego "niejedzenia" i będe chuda jak patyk Hehe
reklama
Mama Boo
Mama Zinella i Whitmona
Natalia nie chcę wchodzić w kompetencje, w końcu jesteś założycielką i znawczynią tematu jednak (tutaj część do zielonej maupy) w każdym artykule, który czytałam na temat diety jest wyraźnie podkreślone, ze należy bezwzględnie przestrzegać pór posiłków z zaznaczeniem, że węglowodany na obiad a białko na kolację, gdyż białka spalają się najdłużej i wtedy mają na to całą noc. Natomiast "głodówka" do 12 ma służyć temu, aby organizm przez ten oczyścił się ze zbędnych substancji.
Dużo zdrówka dla Was !
Ja ważę coraz mniej :-) Nie jakieś super ilości, ale czuję się już o wiele lepiej, mam mniejszy brzuch, w pupie też straciłam. Niestety w biuście też ;-)
Dużo zdrówka dla Was !
Ja ważę coraz mniej :-) Nie jakieś super ilości, ale czuję się już o wiele lepiej, mam mniejszy brzuch, w pupie też straciłam. Niestety w biuście też ;-)
Podziel się: