reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta cud - grupa wsparcia dla odchudzajacych, diety, sukcesy i porażki

Kaka -to powodzenia, 5 może jakoś pójdzie gładko
Natusia - no ja do sprzed ciąży mam 1kg, reszta to wcześniejsze cele....

Kolejny dzień trzymam się bez zarzutu..oby takd alej :-/

reklama
Jutro będą 4 tygodnia i....5,8kg mniej.
Natusia - nie karmię..przez pierwszy tydzień dietki raz w nocy karmiłam, a potem już nie...
dietka dobrana przez dietetyka.... 4 posiłki:
1. 60g węglowodanów (np chleb gracham lub razowy, płatki owsiane) + 50g białka (chuda wędlina, bieluch, chude mleko....) + warzywa
2. 60g węglowodanów + 30g białka + warzywa
3. 50g ryż lub makaron lub kasza lub 200g ziemniaki (ważone surowe) + 120g białka (chudę mięso, ryby, 2 jaja, puszka tuńczyka w sosie własnym) + warzywa
4. 60g węglowodanów + 30g białka + warzywa

te 4 posiłki nie częściej niż co 3h, a nie rzadziej niż co 6h...najlepiej tak co 3,5 - 4h.

Do tego: 2 łyżeczki oliwy, dowolna ilość warzyw takich jak :pomidory, ogórki, brokuły, fasolka szparagowa, buraki itd do posiłków lub pomiędzy, a także pomiędzy posiłkami jogurt naturalny (maksymalnie 60kcal na 100g) lub zupy (bez wywaru mięsnego i bez mięsa..... same gotowane warzywa bez ziemniaków + ewenatualnie odrobina jogurty).

No i oczywiście nie wolno pić piwka, winka, drineczków, ale akurat w tym punkcie się nie stosuję :-( no i piję też poza domem cappucino, pewnie na tłustym mleku....
Ale i tak wynik mnie baaaaaaaaaardzo satysfakcjonuje, więc te "drobne" grzeszki aż tak nie szkodzą.. najważniejsze że nie jestem głodna....

Wchodzę we wsystkie ciuchy przed Adamem i są troszkę luźne !!

Kaka - czemu ??

A ja po wizycie u Dietetyka, wg tamtejszej wagi 6,7kg mniej, 4kg samego tłuszczu mniej... ale przy pierwszej wizycie moja waga chyba była ciut zawyżona... ale i tak jest nieźle :-)

reklama
Kaka :szok: chrzań tam dietkę!!! Jeszcze będzie na to czas! GRATULUJĘ
Ale super nowina:tak:

Aniu fajnie ci waga schodzi i dobrze, że od dietetyka. Ale powiedz mi czy nie masz problemów z tym ile na jest np 50 g makaronu?
Musisz wszystko ważyć?

Ostatnia edycja:
Do góry