reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dbamy o włosy

Witam :) jeszcze nie dawno miałam czarne włosy do pasa :) ale zachciało mi się zmian...
najpierw skróciłam wlosy do ucha i rozjaśniłam nastepnie pomalowałam na czekoladę ( loreal ) i efekt był taki :

pożniej pomalowalam włosy na czekolada i mokka wyszły ciemne nawet bardzo ciemne.
niestety po 4 miesiącach znów chcilam coś zmienić i zciełam włosy do ramion bo troszke juz odrosły i nałozyłam dwa razy rozjaśniacz ( joanna ) i co miałam na głowie to poprostu tragedia ::szok: więc trzeba było coś z tym zrobić i nałozylam farbe schwarzkopf - kaszmirowy jasny brąz no i mam coś takiego - a teraz odechciało mi sie tego koloru i musze to zamalowac ale u fryzjera ! :) szczerze mówiąc wlosy mam błyszczące i gładkie sama nie weim czy jest to realne :) :eek: bardzo podoba mi się taki kolorek ale nikt nie potrafi mi pomóc jak mam do tego dojść szukam takiego koloru aby był on brązowy a nie czarny! i nie miał rudych - miedzianych refleksów :( POMOCY !!!:-)

reklama
Ja niestety nie miałam takiego problemu z wypadaniem włosów w pierwszej ciąży miałam włosy do pasa i geste i nie wypadały i teraz jest tak samo.Każda z nas jest inna i każda z nas inaczej reaguje na zmiany hormonalne..
Jednej wypadają zęby ,drugiej zaś włosy,mnie na szczęście ominęło wszystko ;)

ja tez farbowalam wlosy bedac w ciazy.bylo to juz prawie pod koniec.nie wiem niestety jak to dziala na poczatku ciazy.ale np.wiem ze nie ma co sie tym chwalic ale do 4miesiaca ,zyjac w niewiedzy ze bedzie dzidzia,palilam papierosy(praktycznie przepalilam cala ciaze)pilam alkohol i inne:-(.
Nicole urodzila sie zdrowiutka,dostala 9,99pkt czyli prawie 10.i jak narazie nie widac zeby jej to zaszkodzilo.
ma juz ponad 2miesiace.
takze uwazam ze nie ma co przesadzac z masa ograniczen i zakazow.
pozdrawiam serdecznie
nie wiem czym chcesz się tu szczycić :-/
nie czaje jak w ciąży można palić ,pic i inne czyli?? :szok:nie chce w ogóle przez myśl przepuścić bo nie dobrze mi się robi :baffled:
ja jestem dumna z tego ze nigdy nie paliłam i nie pale !
alkohol? tylko okolicznościowo od kiedy jestem w ciąży nawet łyka piwa nie wezmę...
inne rzeczy? nie potrzebuje żadnych dopingów żeby dobrze się bawić na imprezach , dla mnie najważniejsze jest dobre towarzystwo (zgrana paka , to i zabawa udana )
ale nie moje życie nie moja sprawa...

Ja się już ciesze na wiosnę , w końcu będę mogla iść do fryzjera i zrobić coś z włosami:tak:
Również nie wierze w żadne przesady dlatego idę do Frycka :tak:
a ze będę już w 5 miesiącu to idę z myślą pozytywna ze maluszkowi niczym nie zaszkodzę ;-)

Ostatnia edycja:
Ja od zawsze miałam słabe włosy i problem z ich wypadaniem.A odkąd jestem w ciąży zdecydowane widać polepszenie.Włosy już mi nie wypadają tak jak kiedyś.Wcześniej przy każdym myciu konkretna garść włosów,a teraz prawie nic. :)
Także u mnie to na szczęście działa w druga stronę ;P

Nie słyszałam o zadnych przeciwwskazaniach co do farbowania... Poza tym wizyta u fryzjera poprawia humor, a szczesliwa mamusia to szczesliwe malenstwo :)

Pewnie tak jak ja często używacie pianek i różnego rodzaju balsamów do włosów. Oczywiscie nie ma w tym nic złego,ale zauważyłam,że "normalne" szmpony nie są w stanie usunąć tych kosmetyków w efekcie czego włosy są pozbawione blasku, łamliwe i zaczynają wypadać:( Ja odkryłam URT-OIL z naftą oczyszczoną, jest to kosmetyk w 100% naturalny i nie bardzo drogi. A wy macie jakieś swoje sposoby na piękne włosy?

reklama
Od X czasu uzywam jedwab do wlosow... Kupuje u fryzjera...nie uzywam juz zadnych odzywek..wlosy latwo sie rozczesuje,pieknie pachnie i w dodatku nablyszcza... :-) Ale teraz mam zamiar stosowac 2 razy w miesiacu nafte kosmetyczna...kiedys robilam takie zabiegi ale potem jakos zaprzestalam...Czas wrocic do dawnych nawykow bo nafta jest swietna na wlosy...:tak:

Do góry