reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dbamy o włosy

Witam :) jeszcze nie dawno miałam czarne włosy do pasa :) ale zachciało mi się zmian...
najpierw skróciłam wlosy do ucha i rozjaśniłam nastepnie pomalowałam na czekoladę ( loreal ) i efekt był taki :

pożniej pomalowalam włosy na czekolada i mokka wyszły ciemne nawet bardzo ciemne.
niestety po 4 miesiącach znów chcilam coś zmienić i zciełam włosy do ramion bo troszke juz odrosły i nałozyłam dwa razy rozjaśniacz ( joanna ) i co miałam na głowie to poprostu tragedia ::szok: więc trzeba było coś z tym zrobić i nałozylam farbe schwarzkopf - kaszmirowy jasny brąz no i mam coś takiego - a teraz odechciało mi sie tego koloru i musze to zamalowac ale u fryzjera ! :) szczerze mówiąc wlosy mam błyszczące i gładkie sama nie weim czy jest to realne :) :eek: bardzo podoba mi się taki kolorek ale nikt nie potrafi mi pomóc jak mam do tego dojść szukam takiego koloru aby był on brązowy a nie czarny! i nie miał rudych - miedzianych refleksów :( POMOCY !!!:-)

reklama
Ja niestety nie miałam takiego problemu z wypadaniem włosów w pierwszej ciąży miałam włosy do pasa i geste i nie wypadały i teraz jest tak samo.Każda z nas jest inna i każda z nas inaczej reaguje na zmiany hormonalne..
Jednej wypadają zęby ,drugiej zaś włosy,mnie na szczęście ominęło wszystko ;)

ja tez farbowalam wlosy bedac w ciazy.bylo to juz prawie pod koniec.nie wiem niestety jak to dziala na poczatku ciazy.ale np.wiem ze nie ma co sie tym chwalic ale do 4miesiaca ,zyjac w niewiedzy ze bedzie dzidzia,palilam papierosy(praktycznie przepalilam cala ciaze)pilam alkohol i inne:-(.
Nicole urodzila sie zdrowiutka,dostala 9,99pkt czyli prawie 10.i jak narazie nie widac zeby jej to zaszkodzilo.
ma juz ponad 2miesiace.
takze uwazam ze nie ma co przesadzac z masa ograniczen i zakazow.
pozdrawiam serdecznie
nie wiem czym chcesz się tu szczycić :-/
nie czaje jak w ciąży można palić ,pic i inne czyli?? :szok:nie chce w ogóle przez myśl przepuścić bo nie dobrze mi się robi :baffled:
ja jestem dumna z tego ze nigdy nie paliłam i nie pale !
alkohol? tylko okolicznościowo od kiedy jestem w ciąży nawet łyka piwa nie wezmę...
inne rzeczy? nie potrzebuje żadnych dopingów żeby dobrze się bawić na imprezach , dla mnie najważniejsze jest dobre towarzystwo (zgrana paka , to i zabawa udana )
ale nie moje życie nie moja sprawa...

Ja się już ciesze na wiosnę , w końcu będę mogla iść do fryzjera i zrobić coś z włosami:tak:
Również nie wierze w żadne przesady dlatego idę do Frycka :tak:
a ze będę już w 5 miesiącu to idę z myślą pozytywna ze maluszkowi niczym nie zaszkodzę ;-)

Ostatnia edycja:
Ja od zawsze miałam słabe włosy i problem z ich wypadaniem.A odkąd jestem w ciąży zdecydowane widać polepszenie.Włosy już mi nie wypadają tak jak kiedyś.Wcześniej przy każdym myciu konkretna garść włosów,a teraz prawie nic. :)
Także u mnie to na szczęście działa w druga stronę ;P

Nie słyszałam o zadnych przeciwwskazaniach co do farbowania... Poza tym wizyta u fryzjera poprawia humor, a szczesliwa mamusia to szczesliwe malenstwo :)

Pewnie tak jak ja często używacie pianek i różnego rodzaju balsamów do włosów. Oczywiscie nie ma w tym nic złego,ale zauważyłam,że "normalne" szmpony nie są w stanie usunąć tych kosmetyków w efekcie czego włosy są pozbawione blasku, łamliwe i zaczynają wypadać:( Ja odkryłam URT-OIL z naftą oczyszczoną, jest to kosmetyk w 100% naturalny i nie bardzo drogi. A wy macie jakieś swoje sposoby na piękne włosy?

reklama
Od X czasu uzywam jedwab do wlosow... Kupuje u fryzjera...nie uzywam juz zadnych odzywek..wlosy latwo sie rozczesuje,pieknie pachnie i w dodatku nablyszcza... :-) Ale teraz mam zamiar stosowac 2 razy w miesiacu nafte kosmetyczna...kiedys robilam takie zabiegi ale potem jakos zaprzestalam...Czas wrocic do dawnych nawykow bo nafta jest swietna na wlosy...:tak:

Do góry