reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dbamy o włosy

Hej,

Najlepsze na wypadanie włosów po ciąży do dobra dieta i nic więcej! To normalne że włosy wypadają po ciąży. Rośnie ilość estrogenu i w czasie ciąży włosów jest zawsze znacznie więcej! Po ciąży hormony spadają, maluch z nas wyciąga wszystko co możliwe i włoski lecą. Ale z reguły po ciąży włosy wracają do normy.

Tu masz trochę informacji na te temat

reklama
Witam Was.
Otóż już od ok.5 lat stale rozjaśniam włosy na dosyć jasny blond. I tu powstaje moje pytanie. Czy podczas ciąży(o którą z narzeczonym aktualnie bardzo się staramy) będę mogła dalej farbować odrosty? Czy to w żaden sposób nie zaszkodzi? Jestem bardzo,bardzo przyzwyczajona do bycia blondynką... :zawstydzona/y:

Ja farbowałam chyba 2 miesiące pred porodem i nic mojej córce nie było ani nie jest.Tylko ja na szatynke sie robiłąm.

ja sie nie farbowalam ze strachu, bo naczytalam sie artykulow jakie to szkodliwe i ze jak juz sie chce farbowac wlosy to trzeba w salonie o bezpieczna farbe poprosic...
a potem lezalam w jednej sali z...fryzjerka i dowiedzialam sie ze nie istnieja "bezpieczne" farby i ona sama oraz jej przyjaciolki i znajome farbowaly sie w ciazy a dzieciaczki zdrowiutenkie sie porodzily ;-)

kochana ja farbowałam włosy przez cała ciąże co 2 miesiące i jest ok..Mojemu to nie zaszkodziło jest zdrowiutki .............A moje samopoczucie było lepsze przecierz w ciąży też sie musisz podobać i dbac o siebie ...:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Gdzieś w jakieś książce, stosunkowo niedawno wydanej (2003?), czytałam, że nie stwierdzono szkodliwego wpływu farbowania włosów na ciąże. Jeśli przypomnę sobie tytuł to na pewno podam.
Sama również farbowałam włosy i zrobiłam to nawet na 2 tygodnie przed porodem. Moja fryzjerka i jej koleżanki z zakładu również w ciąży farbowały lub rozjaśniały włosy i też bez żadnych skutków ubocznych.
Nie wyobrażam sobie chodzić 9 miesięcy z odrostami na głowie. Brrrrrrr

reklama
agamal... a czy bedziesz sie powstrzymywala od malowania paznokci, depilowana kremem, nakladania pudru na twarz? co z szamponem przeciwlupiezowym? farbuje sie wlosy raz na miesiac (niektore szczesciary raz na dwa miesiace) wiec to nie jest chyba az tak szkodliwe... a co maja zrobic ciezarowki ktore wychodza za maz? slub z odrostami......zawsze jest jednak opcja do polnocy w welonie ale trzeba duzo wodki postawic na stoly zeby goscie po oczepinach odrostow nie widzieli ;-) ehhh.... tylko te kamery, aparaty...obnaza prawde po fakcie :-D

Do góry