Moj niestety lub stety sie budził co godzinę/dwie. I zalecenie położnej było żeby go przeciągać na karmienie co 3 h. I wtedy była katastrofa. A jak sie budził co godzinę i co godzinę ciumkal to był spokojny. Czy wtedy jadł czy ciumkal to nie wiem ale smoczka sie nie tykał. Pokarmu miałam dużo z tym ze pod koniec miałam wrażenie ze mało treściwy byl
reklama
Ellie2021
Fanka BB :)
Nie istnieje coś takiego jak mało treściwy pokarmMoj niestety lub stety sie budził co godzinę/dwie. I zalecenie położnej było żeby go przeciągać na karmienie co 3 h. I wtedy była katastrofa. A jak sie budził co godzinę i co godzinę ciumkal to był spokojny. Czy wtedy jadł czy ciumkal to nie wiem ale smoczka sie nie tykał. Pokarmu miałam dużo z tym ze pod koniec miałam wrażenie ze mało treściwy byl
Sun flower35
To samo miałam pisaćNie istnieje coś takiego jak mało treściwy pokarm
Sun flower35
Ale dziecka nie musisz budzić, można podać pierś na śpiąco.Ja budziłam, bo kazali i żałuję teraz (synek.ma 2 lata). Bo właśnie dużo płakał rozbudzony i nie umiał zasnąć znów.
Niskie przyrosty mogą być spowodowane wieloma czynnikami. Np. alergia, refluksem, problemem z wędzidełkiem czy nieprawidłowym napięciem w buzi. A nie tym, że mleko jest chude. Poza tym na początku rozszerzanie diety nie poprawia przyrostów. Dziecko na początku próbuje, kilka łyżeczek warzyw czy owoców ma znikomą wartość kaloryczną.Na samym cycu za mało mi przybierał w sensie
reklama
Angiee
Budziłam, bo synek miał żółtaczkę i na początku bardzo słabo przybierał. Ale to wybudzanie to była katorga - potrafiliśmy budzić go przez godzinę, a on nic. Na noc odciągałam mleko, bo z butelki łatwiej było podać, pierś łapał i od razu zasypiał z powrotem. Zdrowego dziecka, które ładnie przybiera, wcale bym nie budziła. Aczkolwiek jeśli zależy Ci na kp to chyba warto by było co te 3h odciągnąć pokarm laktatorem.
Podziel się: