reklama
Na innym poście pisałam właśnie o dziwnych trendach modowych. Od dziecka słyszałam ze karmi się na Żądanie. A obecnie położne mówią żeby wybudzać. Zaczęłam wybudzać i przeżywałam gehennę ja mąż i dziecko. Skończyłam z tym i na zadanie i wszyscy byli zadowoleni
ZielonaMamma
Fanka BB :)
To właśnie obecne wytyczne mówią o karmieniu na żądanie. A te przestarzałe o wybudzaniu. Oczywiście mowa o zdrowych noworodkach.Na innym poście pisałam właśnie o dziwnych trendach modowych. Od dziecka słyszałam ze karmi się na Żądanie. A obecnie położne mówią żeby wybudzać.
Chce_byc_mama_wielu
Ja nie budzilam moich. Bylam szczęśliwa jak synek spał z 5 h pieluchę zmienialam co ja sie przebudzilam pierwszemu dziecku i często okazywało sie, ze ma sucho, synowi juz nie, chyba ze kupa.
Sun flower35
Z tego co mi wiadomo dziecko przez pierwsze 6-8 tyg powinno się wybudzać. Po pierwsze chodzi o spadki cukru, po drugie o rozkręcanie laktacji. Zamiast pytać tu lepiej porozmawiaj o tym z cdl.
Ellie2021
Tylko trzeba zwracać uwagę na to, że dziecko podczas żółtaczki nawet tej fizjologicznej może spać dłużej, a wtedy trzeba je wybudzać, żeby jadło. I żeby żółtaczka szybciej spadła. Ja pamiętam, że wybudzała córcię i nie trzeba było wprowadzać żadnych naświetlan uv i uniknęliśmy szpitala
Ellie2021
No i to racja, chodzi też o rozkręcenie laktacji. Jeżeli zależy Ci na kp, to częste przystawianie jest ważne. Czyli co te 4h w nocy. A w dzień częściejZ tego co mi wiadomo dziecko przez pierwsze 6-8 tyg powinno się wybudzać. Po pierwsze chodzi o spadki cukru, po drugie o rozkręcanie laktacji. Zamiast pytać tu lepiej porozmawiaj o tym z cdl.
Powiem tak. Jelsi dziecko ciągiem spi 8 h to oczywiście ze bym wybudziła choćby z nerwów. Mówimy o noworodku i Ew niemowlaczku. Ale jeśli budzi się co godzinę dwie lub trzy to pi co wybudzać? Raz spi dwie raz 3 . Godzina w ta czy w ta mu krzywdy nie zrobi. Ja wybudzlm jak wariatka co 3. Czy był czy nie był głodny zamiast karmić wtedy kiedy sam się domagal
reklama
Sun flower35
Uruchom swoje piersi
To na początku życia dziecka jest ten najważniejszy czas karmienia piersią. Noworodki nie
www.hafija.pl
Tu trochę o wpływie nocnego karmienia na laktację.
Podziel się: