reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy wszystko okej z ciąża?

Tak jak dziewczyny piszą , tydzień temu pisałaś o pozytywnych testach więc nie ma możliwości aby beta była na poziomie zaledwie 100 coś , patrząc na test (wiadomo to jest tylko kawałek papieru ) ale dzisiejszy wygląda jakby jednak trochę ściemniał , ja bym pojechała na sor żeby mnie porządnie przebadali i zrobili badania z krwi , dzięki temu zobaczysz czy beta spada czy rośnie bo może być to biochem a może być coś gorszego . Przykro mi 😔

reklama
Wróciłam dzisiaj ze szpitala. Nic mnie nie boli. Wczoraj dostałam delikatnego krwawienia, mniej obfite niż miesiączka. Beta pierwszego dnia -161,3 kolejna po 2 dniach 253,9. Lekarze niczego jeszcze nie wykluczają. Podejrzewają cp. Ginekolog ma to kontrolować. Czy któraś z Was miała podobna sytuacje? Czy to normalne, ze lekarze zwlekają z czymkolwiek? Każą czekać i odpoczywać. Strasznie się boję i nie wiem co robić.

Wróciłam dzisiaj ze szpitala. Nic mnie nie boli. Wczoraj dostałam delikatnego krwawienia, mniej obfite niż miesiączka. Beta pierwszego dnia -161,3 kolejna po 2 dniach 253,9. Lekarze niczego jeszcze nie wykluczają. Podejrzewają cp. Ginekolog ma to kontrolować. Czy któraś z Was miała podobna sytuacje? Czy to normalne, ze lekarze zwlekają z czymkolwiek? Każą czekać i odpoczywać. Strasznie się boję i nie wiem co robić.
To Polska. Wszyscy wiedzą, ze to nie rokuje, ale dopóki nie zagraza Twojemu życiu, to byłaby to aborcja, a tej nikt Ci tu nie zrobi.

Pojechalas do szpitala tak po prostu?
Wiesz, ta beta może jeszcze troszkę rosnąć zanim zacznie spadać. Trzeba sprawdzać. Gorzej jakby spadała i potem znowu rosła.

To nie Polska.. a Niemcy.
Na ogół chwalą służbę zdrowia. Dlatego nie wiem czy mam już panikować czy faktycznie czekać. Naczytałam się strasznych rzeczy w internecie i mam same złe myśli.

Normalne. Beta jest za niska by potwierdzić na 100 % dlatego się wyczekuje

A badałaś progesteron? No ta beta ewidentnie źle rokuje.
Tylko jak jest CP i miałaby Ci pęknąć np jajowód, to nie przy takiej niskiej wartości jaką masz Ty.

A jakieś objawy masz ? Plamisz na brązowo? Boli Cię lewy/prawy bark/ramię? Czujesz,że Cię poty zalewają ?

ja mialam przy takiej niskiej becie ciążę pozamaciczna. A dokladniej jak sie okazało poronienie trąbkowe tej ciąży. Bylam normalnie przyjęta na oddział bo nie wiedzieli w która to stronę pójdzie. Codziennie /co dwa dni kontrolowali bete aż z betą 18 wypisali do domu. U mnie w jajowodzie ewidentnie było widać na usg że jest. Miała okolo 1,5 cm.

A badałaś progesteron? No ta beta ewidentnie źle rokuje.
Tylko jak jest CP i miałaby Ci pęknąć np jajowód, to nie przy takiej niskiej wartości jaką masz Ty.

A jakieś objawy masz ? Plamisz na brązowo? Boli Cię lewy/prawy bark/ramię? Czujesz,że Cię poty zalewają ?
Jedynie mam krwawienie, mniej obfite jak miesiączka. Tak naprawdę tylko po skorzystaniu z toalety.. nic mnie nie boli.

reklama
ja mialam przy takiej niskiej becie ciążę pozamaciczna. A dokladniej jak sie okazało poronienie trąbkowe tej ciąży. Bylam normalnie przyjęta na oddział bo nie wiedzieli w która to stronę pójdzie. Codziennie /co dwa dni kontrolowali bete aż z betą 18 wypisali do domu. U mnie w jajowodzie ewidentnie było widać na usg że jest. Miała okolo 1,5 cm.
Jak to przeszłaś? To było już dawno temu czy świeża sprawa? Zastanawiam się jak wygląda zajście w ciąży po cp. Za 2 dni mam sprawdzi betę i wtedy powinno się coś wyklarować.

Do góry