reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy urodzę wcześniej jeśli dziecko z usg wychodzi o tydzień starsze i mam krótką szyjkę macicy?

Dziewczyny, jestem w 33tc a na ostatnim usg lekarz powiedział ze dziecko wyglada na 34 tc a dodatkowo mam krótszą szyjkę macicy niecałe 30mm, czy możliwe jest ze urodzę trochę wcześniej?

reklama
Moja córka tez byla woeksza ,na każdym usg, a urodziłam 4 dni po terminie ,i xhyba dla tego zw mi pomogli,a moja szuka do końca dluga i zamknieta

Dziewczyny, jestem w 33tc a na ostatnim usg lekarz powiedział ze dziecko wyglada na 34 tc a dodatkowo mam krótszą szyjkę macicy niecałe 30mm, czy możliwe jest ze urodzę trochę wcześniej?
Moja tez byla większa, szyjka w 34 2.4 mm i urodzilam po terminie, czyli w sumie w 41 tc. Pomine, ze miala miec ponad 4 kg wg USG. Urodzilam 3600.

@JulaJ czyli reguly nie ma, mozesz, ale nie musisz :) jak ktos napisal dziecko zadecyduje.... jesli to Twoje 1 to raczej, z naciskiem na raczej, ze urodzisz po terminie niz przed

Moje dziecko było o prawie 3 tygodnie "niby" wieksze, w 39tc ciąży mówili,że waży już 4600 i poród będzie na dniach. Koniec końców poród miałam wywoływany i urodziłam 42+1 TC a córka ważyła 3850. USG nie warto się sugerować. Szyjka macicy skrócona od 37 TC i rozwarcie na 2 cm.

Ostatnia edycja:
Mój syn też był większy, dodatkowo szyjka leciała, ale miałam założony pessar od 32 TC, zdjęty w 38tc, rozwarcie ok 2cm, chodziłam tak jeszcze 11 dni i urodziłam 2 dni przed terminem.

reklama
Do góry