Ja jeszcze nic nie wiem. Czekam na wizytę w czwartek. Bety drugi raz nie robilam, bo bym padła ze stresu. Czuje się dobrze, więc czekam z ta ciaza pozamaciczna, która już mam w głowie zakodowana. I też się strasznie boję całego tego leczenia jeśli okaże się że jednak pozamaciczna, także wiem co czujesz. A w którym jesteś tygodniu wg ostatniej miesiączki?Dziewczyny, jak sytuacja? Ja właśnie wróciłam od lekarza z podejrzeniem pozamacicznej... moja beta:
15.01 340
18.01 377
Coś niepokoi lekarza w prawym jajowodzie, plamię... nie liczę już na pozytywne zakończenie, ale strasznie się boje ciąży pozamacicznej
reklama
natson4991
Zaciekawiona BB
U mnie wyglądało to tak ze na początku Beta przyrastala prawidłowo ale nie było pęcherzyka w macicy i tez lekarza zaniepokoiło coś w jajowodzie wiec od razu dostałam skierowanie do szpitala. W szpitalu Beta zaczęła spadać wiec stwierdzono, ze jest to poronienie samoistne i wypisano do domu, po kilku dniach zrobiłam ponownie betę żeby sprawdzić jak spada i ku mojemu zaskoczeniu znowu urosła, wtedy była już ponad 1500 wiec znowu skierowanie do szpitala, dalej na usg nic nie było w macicy, jeszcze tego samego dnia zrobiono mi laparoskopię. Oprócz plamienia nie miałam żadnych niepokojących objawów.Dziewczyny, jak sytuacja? Ja właśnie wróciłam od lekarza z podejrzeniem pozamacicznej... moja beta:
15.01 340
18.01 377
Coś niepokoi lekarza w prawym jajowodzie, plamię... nie liczę już na pozytywne zakończenie, ale strasznie się boje ciąży pozamacicznej
Mam nadzieje, ze u Ciebie okaże się, ze jednak jest wszystko w porządku ale jeśli Beta dalej będzie zle przyrastać to naciskaj lekarza na badania bo w pozamacicznej trzeba szybko działać żeby nie doszło do pęknięcia jajowodu.
Kaktus90644
Zaciekawiona BB
Idę w piątek na kontrolę, mam nadzieję że wtedy będzie coś więcej widać. U mnie dopiero trzeci tydzień, wszystko się zaczęło dziać bardzo szybko i jeszcze szybciej skończyło...U mnie wyglądało to tak ze na początku Beta przyrastala prawidłowo ale nie było pęcherzyka w macicy i tez lekarza zaniepokoiło coś w jajowodzie wiec od razu dostałam skierowanie do szpitala. W szpitalu Beta zaczęła spadać wiec stwierdzono, ze jest to poronienie samoistne i wypisano do domu, po kilku dniach zrobiłam ponownie betę żeby sprawdzić jak spada i ku mojemu zaskoczeniu znowu urosła, wtedy była już ponad 1500 wiec znowu skierowanie do szpitala, dalej na usg nic nie było w macicy, jeszcze tego samego dnia zrobiono mi laparoskopię. Oprócz plamienia nie miałam żadnych niepokojących objawów.
Mam nadzieje, ze u Ciebie okaże się, ze jednak jest wszystko w porządku ale jeśli Beta dalej będzie zle przyrastać to naciskaj lekarza na badania bo w pozamacicznej trzeba szybko działać żeby nie doszło do pęknięcia jajowodu.
natson4991
Zaciekawiona BB
U mnie to wszystko trwało trzy tygodnie. Laparoskopię miałam w 7t5d a podobno miedzy 7 a 8 tygodniem najczęściej dochodzi właśnie do pęknięcia wiec miałam dużo szczęściaIdę w piątek na kontrolę, mam nadzieję że wtedy będzie coś więcej widać. U mnie dopiero trzeci tydzień, wszystko się zaczęło dziać bardzo szybko i jeszcze szybciej skończyło...
Mam nadzieje ze niezależnie od diagnozy wszystko skończy się dobrze u Ciebie
Teraz to już spanikowalam. Bo u mnie w czwartek będzie 5tydzien i 5 dni i wizyta u lekarza więc jak diagnoza potrwa 2 tygodnie to może być potem że mną kruchoU mnie to wszystko trwało trzy tygodnie. Laparoskopię miałam w 7t5d a podobno miedzy 7 a 8 tygodniem najczęściej dochodzi właśnie do pęknięcia wiec miałam dużo szczęścia
Mam nadzieje ze niezależnie od diagnozy wszystko skończy się dobrze u Ciebie
natson4991
Zaciekawiona BB
A będziesz badać jeszcze betę ? To tez duzo powie lekarzowi i spokojnie bo z tego co czytałam to nie masz ani plamienia ani żadnych boli /)Teraz to już spanikowalam. Bo u mnie w czwartek będzie 5tydzien i 5 dni i wizyta u lekarza więc jak diagnoza potrwa 2 tygodnie to może być potem że mną krucho
marta18691
Fanka BB :)
U mnie 5t6d byl pencherzyk z bijacym serduszkiem kazdy inaczej ma tez cykle rozne moga byc
Witam wszystkich. Pozowle sobie tu się dopisać bo mam podobny problem. To tak ostatnia miesiaczka 11.12, test pozytywny z bladą drugą kreską 6.01. 14.01bylam u ginekologa i Pani doktor nic nie zobaczyła A beta z tego dnia to aż 1893 i stwierdziła że to może być ciaza pozamaciczna. W dniu badania z mojego kalendarzyka wynika że to był 4tydzien i 6 dzień. Pani doktor kazała przyjść za tydzień i nie zleciła żadnych badań. Jestem załamana chyba nawet nie az tym że nie będzie dzidzia tylko tym, że prawdopodobnie czeka mnie zabieg A potem komplikacje. Czy któraś z Was miała podobnie, że nie było widać pecherzyka w tym tygodniu ciąży i przy wysokim hcg. Dodam że nie mam żadnych plamien ani ostrych boli brzucha. Czasem mnie pobolewa ale lekko tak jak w pierwszej prawidłowej ciąży. Doradzcie coś. Zrobić jakie badania? Iść wcześniej do innego lekarza czy czekac do czwartku? Jak myślicie mam jeszcze jakaś szansę, bo odchodzę od zmysłów.
reklama
marta18691
Fanka BB :)
Niestety przyrost prawie wcale w ciągu 3dni masz
Dziewczyny, jak sytuacja? Ja właśnie wróciłam od lekarza z podejrzeniem pozamacicznej... moja beta:
15.01 340
18.01 377