reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy to ciąża?

Hej wszystkim! Dziś jest spodziewany termin mojej miesiączki, mam cykle 24 dniowe. Rano około 7:00 zrobiłam test ciążowy i wyszła na nim delikatna kreseczka, po godzinie zrobiła się ciemniejsza. Dodam że rano podczas podcierania zauważyłam brązowe plamienie. Okolo 10:00 z czystej ciekawości powtórzyłam test ale na nim jest już jedna kreska.( Nie wrzuciłam jego zdjęcia) Moja owulacja wypadała 15 marca, czy to możliwe że faktycznie ciaza? Kiedy najlepiej powtórzyć test :) dziękuję za pomoc 🫶
1000002082.jpg
1000002083.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnio na necie dziewczyna wrzucała pozytywne testy, też chyba pink i ciąży nie było. Także te testy niestety (jak chyba wszystkie) mogą pokazać fałszywie dodatnia kreskę. Beta prawdę powie, tym bardziej, że kolejny był negatywny
Staramy się pół roku, robiłam już kilka testów pink i każdy wychodził negatywnie, dopiero dziś zobaczyłam blada kreskę :) jeżeli to wczesna ciąża, możliwe że dlatego kolejny był negatywny, stężenie bety słabe w ciągu dnia. W poniedziałek zrobię betę dla pewności :)

reklama
Staramy się pół roku, robiłam już kilka testów pink i każdy wychodził negatywnie, dopiero dziś zobaczyłam blada kreskę :) jeżeli to wczesna ciąża, możliwe że dlatego kolejny był negatywny, stężenie bety słabe w ciągu dnia. W poniedziałek zrobię betę dla pewności :)
No pewnie. Beta najlepsza. Mnie osobiście pinki też nie oszukały. Jak mega choojocien to już wiedziałam, że coś się swieci. Ale niestety już natrafiłam na "pozytywne" negatywne testy. Powodzenia ;*

Do góry