reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Testy niestety nie wychodzą zwykle tak szybko jak to zapewnia producent :( Mi wyszedł pozytywny dopiero ponad 4 tyg po zapłodnieniu (miałam już pierwsze objawy, robiłam wieczorem), tydzień wcześniej nie wykazał nic mimo, że był robiony rano. Powodzenia!

reklama
Widzę że każda z Was wyczekuje na te 2 wspaniałe kreseczki....ja dzisiaj wybieram się po test do apteki. Nie czuję się tak jak zawsze, coś się ze mną dzieje, i mam nadzieję że to nie wytwór mojej wyobraźni. Jestem rozdrażniona, mam ogromne zmiany nastroju, od półtora tygodnia bolą mnie piersi, są bardzo wrażliwe i takie ciężkie...sutki nabrzmiałe. W okolicach 20 maja spodziewam się okresu, ale piersi zawsze bolały mnie na 2-3 dni przed okresem a nie około 2 tygodnie.
Trzymajcie kciuki....:tak:

Ehh no i niestety....jedna kreska....jaki ja żal czuję....nie potrafię do tego podejść z dystansem, podobno to pomaga ale ja nie potrafię. Ile razy możne próbować :-(

Mi na testach też nic nie wychodziło, piersi się powiększyły i bolały, okres spóźniał się tydzień, więc trochę to było podejrzane, no i okazało się że faktycznie jestem w ciąży, ale dopiero jak zrobiłam bete, wyszło mi 20, dlatego nic na testach nie było widać. A udało się pod koniec cyklu co było totalnym zaskoczeniem dla mnie, bo raczej nie miewałam 40dniowych cykli. Także jedna kreseczka niekoniecznie musi oznaczać, że się nie udało, głowa do góry najgorsze to się przejmować i ciągle o tym myśleć bo wtedy się człowiek blokuje niestety.

Witam.. Hmm nie mam pojęcia jak zacząć cały temat.. Jestem kolejną z kobiet które nie są pewne czy są w ciąży.. ponieważ czytając objawy każdej mam dosłowny mętlik w głowie.. :sorry2:.. Moimi objawami są zawroty głowy Czasem lekkie nudności ale dosłownie tak słabe że praktycznie nic nie znaczące.. Lekki ból piersi od dołu i na bokach.. Czasem lekki ból podbrzusza i silne bóle boków brzucha.. Dosłownie jak by skurcze mięśni .. Tak od czuwam ten ból.. Odczuwam też wzdęcia heh i w sumie uwalniam więcej no wiadomo czego :tak: .. Troszkę więcej chodze do toalety ale nie tak znacznie.. Mam delikatnie większy apetyt... Pozatym nie wiem czy możliwym jest to by na samiutkim początku było widać jakie kolwiek zmiany na brzuchu.. Choć u mnie pojawił się dziwny dołeczek nad pępkiem.. Ehh.. wiem najlepiej poprostu było by iśc do lekarza.. Pierwszy test robiłam teraz po 7 dniach.. Denerwuję się tym wszystkim bo nie mam totalnego pojęcia o ciąży.. Proszę was o pomoc

Zrób test ;-) A będziesz wiedzała :)

Mom perwszym objawem były mega zawroty głowy (jak fasolka sie zagnieżdżała), a teraz jest mi ciagle gorąco, chce mi się pić i boli mnie podbrzusze jak na okres...:)
Trzymam kciuki mloda0022 :)

I jak młoda0022? O zmianach na brzuchu nigdy nie słyszałam, a jaką masz temperaturę ciała? Bo u mnie już jakoś 3 tyg po była większa. Mdłości też miałam delikatne, głównie na zapach szynki, itp. Piersi też miałam bolesne, a brzuch normalnie jak na okres bolał no i do kibelka latałam trochę więcej ;)

reklama
U mnie pierwsze objawy... wzdęcia. Gdy przychodzi termin @ a zamiast niej mam wzdęcia i bulgocze mi w podbrzuszu to już wiem :-D Zaraz potem pojawiają się u mnie mdłości...:baffled:

Młoda, testy testami, różnie bywa. Ja bym poszła w terminie @ na Beta HCG z krwi, tam masz 100% pewności :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry