reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Ja chodziłam przygnębiona, płakałam. Nie wiedziałam wtedy jeszcze że jestem w ciąży. Inne objawy o których tu też pisano były później.

reklama
ja po raz kolejny mam nadzieję, a staramy się już 1,5 roku
cykle mam zawsze po 30-32 dni, ten jest zdecydowanie dłuższy - dziś już 39 dc, ale w 37 dniu zrobiłam test i wyszedł negatywnie, ale okresu nadal brak
w tym cyklu wyjątkowo nie mierzyłam temperatury, bo chciałam trochę wyluzować, ale przez to też nie wiem czy owulacja była czy nie, choć po śluzie to bym powiedziała, że była; w końcu dla sprawdzenia w tym tygodniu zaczęłam mierzyć i rano jest 36,7-36,8 (zawsze w drugiej fazie cyklu mam wyższe nawet do 37,2), stąd też to chyba niestety nie ciąża - no chyba, że akurat w tym miesiącu temp. w całym cyklu i na początku była mniejsza niż zawsze, ale nie wiem na ile to jest możliwe

Jeszcze trochę się łudzę, choć rozsądek mówi, że jak test negatywny w 37 dc. to chyba jednak nie to, w poniedziałek powtórzę.
Co do objawów, to piersi nie bolą, może trochę większe, jedynie od 1,5 tygodnia mam straszne problemy jelitowe...:(
Jeszcze w ubiegłym tygodniu czułam się tak jak przed @, ale w tym czuje się ok. więc już na prawdę nie wiem co myśleć...

będąc w ciąży są okresy zwłaszcza na początku ze czujesz się okresowo, test mógł nie wyjść jeszcze z dwoma II, bo może jest male stężenie bety HCG, proponuje lecieć do laboratorium i z krwi sprawdzic, to Ci wszystko powie.

betę zrobię w przyszłym tygodniu, w poniedziałek powtórzę test (muszę poczekać, bo zamówiłam pakiet testów on-line i w poniedziałek powinny dotrzeć) i jak dalej nic nie wyjdzie, to pójdę na Betę - nie chcę niepotrzebnie wydawać tych 25 zł, bo już przez ostatnie 1,5 roku mnóstwo kasy poszło na testy i badania, więc jeszcze ten tydzień poczekam; mimo wszystko nadzieję mam niewielką, bo jednak temp. nie jest wysoka, no i objawów to też brak

Tak jak pisałam wcześniej @ powinnam dostać 8 sierpnia, a do tej pory cisza i spokój....nigdy tak nie miałam, cykl mam regularny jak w zegarku. Brzuch mnie troszkę pobolewał wczoraj ale tak inaczej, piersi dość mocno bolą i sutki mam mocno nabrzmiałe. Zrobiłam 2 testy ale wyszły negatywnie. Mieszkam w Szkocji, tutaj nie wykonują beta więc opierać się trzeba na testach a gdy test wykaże 2 kreseczki wtedy trzeba biegiem do swojego lekarza. Więc czekam i czekam, nie chcę co dzień robić testu choć bardzo mnie korci....:-)

Zrobiłam test....nadal negatywny....dziś mija 4 dzień od terminu spodziewanej @ i właśnie godzinę temu miałam plamienie, zamarłam bo tak bardzo mi zależy na tym aby w końcu udało nam się z dzidziusiem, ale mam nadzieję że należę do tej części kobiet u których takie plamienie podczas wczesnej ciązy to normalna rzecz. Trochę brzuch mnie pobolewa po lewej stronie na dole ale to tak delikatnie, piersi mnie caly czas bolą, od 1 dnia spodziewanej @. Mój partner powiedział żeby się uspokoić żeby się nie nakręcać ale ja tak nie potrafię, po prostu nie potrafię nie myśleć, nie przejmować się....:-(

moje objawy:
bolace piersi
biala wydzielina
brzuch nie bolal
nie bylam w stanie napic sie kawy
SENNOSC,nigdy takiej nie mialam
bylam nieobecna,powiedzialam do meza" ze czuje sie ograniczona umyslowo";-)
odrzucilo mnie od miesa(do tej pory nie zjadlam ani grama)teraz wymiotuje nawet na reklame z miesem)
nie lubie slodyczy a zjadlam 20 szt takich cieplych lodow i 2 czekolady w ciagu jednego dnia, bylo to jeszccze przed zrobieniem testu
mdlosci od 5 tygodnia,od 6 wymioty

czesc laski

my staramy sie od roku, w tym miesiacu czuje sie jakos dziwnie. Takie mrowienie w glowie, raz prawie zemdlalam, jem non stop, uczucie w podbrzuszu jak na okres juz 2 dni po stosunku, metaliczny posmak w ustach ale tylko po kawie, czuje sie ciagle zmeczona, piersi zrobily sie bolesne ale tak zawsze mam przed okresem wiec sie nei sugeruje

okres mam dostac 27/28 sierpnia jeszcze kilka dni szalenczej niepewnosci.

trzymam kciuki za wszystkie starajace sie

Aga

U mnie oczywiście zatrzymał się okres..w pierwszej ciąży zjadłam podwójny talerz wątróbki (aż mój tata był w szoku) :p więc wzrósł mi apetyt..później jak się potwierdziło to oczywiście mdłości i wymioty ale to po 6-7 tygodniu..... a w drugiej (obecnie)...zatrzymanie okresu i kolka przy chodzeniu - przeszłam parę metrów i nie mogłam iść bo tak mnie bolało aż było to dla mnie dziwne że mam kolke po przejściu kilku metrów..no i oczywiście 6-7 tydzień straszne mdłości i brak apetytu..wszystko ble;p ..a i jeszcze strasznie byłam zmęczona, śpiąca i słaba...

reklama
Ja i mój K. też musieliśmy się troszke namęczyć, ale już w trzecim cyklu udało się :) Pierwsze objawy jakie zauważyłam to okropnie bolące, nabrzmiałe piersi, ogólne zmęczenie ( z serii "nic mi się nie chce" ). Okres spóźniał mi się 2 dni, sięgnęłam po test i zobaczyłam dwie krechy.

Do góry