reklama
ja po raz kolejny mam nadzieję, a staramy się już 1,5 roku
cykle mam zawsze po 30-32 dni, ten jest zdecydowanie dłuższy - dziś już 39 dc, ale w 37 dniu zrobiłam test i wyszedł negatywnie, ale okresu nadal brak
w tym cyklu wyjątkowo nie mierzyłam temperatury, bo chciałam trochę wyluzować, ale przez to też nie wiem czy owulacja była czy nie, choć po śluzie to bym powiedziała, że była; w końcu dla sprawdzenia w tym tygodniu zaczęłam mierzyć i rano jest 36,7-36,8 (zawsze w drugiej fazie cyklu mam wyższe nawet do 37,2), stąd też to chyba niestety nie ciąża - no chyba, że akurat w tym miesiącu temp. w całym cyklu i na początku była mniejsza niż zawsze, ale nie wiem na ile to jest możliwe
Jeszcze trochę się łudzę, choć rozsądek mówi, że jak test negatywny w 37 dc. to chyba jednak nie to, w poniedziałek powtórzę.
Co do objawów, to piersi nie bolą, może trochę większe, jedynie od 1,5 tygodnia mam straszne problemy jelitowe...
Jeszcze w ubiegłym tygodniu czułam się tak jak przed @, ale w tym czuje się ok. więc już na prawdę nie wiem co myśleć...
cykle mam zawsze po 30-32 dni, ten jest zdecydowanie dłuższy - dziś już 39 dc, ale w 37 dniu zrobiłam test i wyszedł negatywnie, ale okresu nadal brak
w tym cyklu wyjątkowo nie mierzyłam temperatury, bo chciałam trochę wyluzować, ale przez to też nie wiem czy owulacja była czy nie, choć po śluzie to bym powiedziała, że była; w końcu dla sprawdzenia w tym tygodniu zaczęłam mierzyć i rano jest 36,7-36,8 (zawsze w drugiej fazie cyklu mam wyższe nawet do 37,2), stąd też to chyba niestety nie ciąża - no chyba, że akurat w tym miesiącu temp. w całym cyklu i na początku była mniejsza niż zawsze, ale nie wiem na ile to jest możliwe
Jeszcze trochę się łudzę, choć rozsądek mówi, że jak test negatywny w 37 dc. to chyba jednak nie to, w poniedziałek powtórzę.
Co do objawów, to piersi nie bolą, może trochę większe, jedynie od 1,5 tygodnia mam straszne problemy jelitowe...
Jeszcze w ubiegłym tygodniu czułam się tak jak przed @, ale w tym czuje się ok. więc już na prawdę nie wiem co myśleć...
Pieknaszyszunia
Fanka BB :)
będąc w ciąży są okresy zwłaszcza na początku ze czujesz się okresowo, test mógł nie wyjść jeszcze z dwoma II, bo może jest male stężenie bety HCG, proponuje lecieć do laboratorium i z krwi sprawdzic, to Ci wszystko powie.
betę zrobię w przyszłym tygodniu, w poniedziałek powtórzę test (muszę poczekać, bo zamówiłam pakiet testów on-line i w poniedziałek powinny dotrzeć) i jak dalej nic nie wyjdzie, to pójdę na Betę - nie chcę niepotrzebnie wydawać tych 25 zł, bo już przez ostatnie 1,5 roku mnóstwo kasy poszło na testy i badania, więc jeszcze ten tydzień poczekam; mimo wszystko nadzieję mam niewielką, bo jednak temp. nie jest wysoka, no i objawów to też brak
Tak jak pisałam wcześniej @ powinnam dostać 8 sierpnia, a do tej pory cisza i spokój....nigdy tak nie miałam, cykl mam regularny jak w zegarku. Brzuch mnie troszkę pobolewał wczoraj ale tak inaczej, piersi dość mocno bolą i sutki mam mocno nabrzmiałe. Zrobiłam 2 testy ale wyszły negatywnie. Mieszkam w Szkocji, tutaj nie wykonują beta więc opierać się trzeba na testach a gdy test wykaże 2 kreseczki wtedy trzeba biegiem do swojego lekarza. Więc czekam i czekam, nie chcę co dzień robić testu choć bardzo mnie korci....:-)
Zrobiłam test....nadal negatywny....dziś mija 4 dzień od terminu spodziewanej @ i właśnie godzinę temu miałam plamienie, zamarłam bo tak bardzo mi zależy na tym aby w końcu udało nam się z dzidziusiem, ale mam nadzieję że należę do tej części kobiet u których takie plamienie podczas wczesnej ciązy to normalna rzecz. Trochę brzuch mnie pobolewa po lewej stronie na dole ale to tak delikatnie, piersi mnie caly czas bolą, od 1 dnia spodziewanej @. Mój partner powiedział żeby się uspokoić żeby się nie nakręcać ale ja tak nie potrafię, po prostu nie potrafię nie myśleć, nie przejmować się....:-(
moje objawy:
bolace piersi
biala wydzielina
brzuch nie bolal
nie bylam w stanie napic sie kawy
SENNOSC,nigdy takiej nie mialam
bylam nieobecna,powiedzialam do meza" ze czuje sie ograniczona umyslowo";-)
odrzucilo mnie od miesa(do tej pory nie zjadlam ani grama)teraz wymiotuje nawet na reklame z miesem)
nie lubie slodyczy a zjadlam 20 szt takich cieplych lodow i 2 czekolady w ciagu jednego dnia, bylo to jeszccze przed zrobieniem testu
mdlosci od 5 tygodnia,od 6 wymioty
bolace piersi
biala wydzielina
brzuch nie bolal
nie bylam w stanie napic sie kawy
SENNOSC,nigdy takiej nie mialam
bylam nieobecna,powiedzialam do meza" ze czuje sie ograniczona umyslowo";-)
odrzucilo mnie od miesa(do tej pory nie zjadlam ani grama)teraz wymiotuje nawet na reklame z miesem)
nie lubie slodyczy a zjadlam 20 szt takich cieplych lodow i 2 czekolady w ciagu jednego dnia, bylo to jeszccze przed zrobieniem testu
mdlosci od 5 tygodnia,od 6 wymioty
czesc laski
my staramy sie od roku, w tym miesiacu czuje sie jakos dziwnie. Takie mrowienie w glowie, raz prawie zemdlalam, jem non stop, uczucie w podbrzuszu jak na okres juz 2 dni po stosunku, metaliczny posmak w ustach ale tylko po kawie, czuje sie ciagle zmeczona, piersi zrobily sie bolesne ale tak zawsze mam przed okresem wiec sie nei sugeruje
okres mam dostac 27/28 sierpnia jeszcze kilka dni szalenczej niepewnosci.
trzymam kciuki za wszystkie starajace sie
Aga
my staramy sie od roku, w tym miesiacu czuje sie jakos dziwnie. Takie mrowienie w glowie, raz prawie zemdlalam, jem non stop, uczucie w podbrzuszu jak na okres juz 2 dni po stosunku, metaliczny posmak w ustach ale tylko po kawie, czuje sie ciagle zmeczona, piersi zrobily sie bolesne ale tak zawsze mam przed okresem wiec sie nei sugeruje
okres mam dostac 27/28 sierpnia jeszcze kilka dni szalenczej niepewnosci.
trzymam kciuki za wszystkie starajace sie
Aga
U mnie oczywiście zatrzymał się okres..w pierwszej ciąży zjadłam podwójny talerz wątróbki (aż mój tata był w szoku) więc wzrósł mi apetyt..później jak się potwierdziło to oczywiście mdłości i wymioty ale to po 6-7 tygodniu..... a w drugiej (obecnie)...zatrzymanie okresu i kolka przy chodzeniu - przeszłam parę metrów i nie mogłam iść bo tak mnie bolało aż było to dla mnie dziwne że mam kolke po przejściu kilku metrów..no i oczywiście 6-7 tydzień straszne mdłości i brak apetytu..wszystko ble;p ..a i jeszcze strasznie byłam zmęczona, śpiąca i słaba...
reklama
Ja i mój K. też musieliśmy się troszke namęczyć, ale już w trzecim cyklu udało się Pierwsze objawy jakie zauważyłam to okropnie bolące, nabrzmiałe piersi, ogólne zmęczenie ( z serii "nic mi się nie chce" ). Okres spóźniał mi się 2 dni, sięgnęłam po test i zobaczyłam dwie krechy.
Podziel się: