reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Dziekuje Wam dziewczyny za szybkie odpowiedzi!:tak:
Bylam wlasnie u lekarza na sprawdzeniu i wszytko jest w porzadku:tak:ale niesamowicie spanikowalm, bo pozniej pojawilo sie jeszcze wiecej tego plamienia. Wyszlam wczoraj wczesniej z pracy i praktycznie do momentu dzisiejszego wyjscia do lekarza przelezalam. No i sie oplacalo bo juz wiecej sie nic nie pojawilo.:-D
Pani doktor mnie zbadala i usg wykazalo, ze jest wszystko w porzadku z nasza kruszynka:-D i nawet juz widzialam dzisiaj jak serduszko bije:rofl2: ulzylo mi niesamowicie! dostalam zwolnienie do konca tygodnia, zeby porzadnie odpoczac. oczywiscie mam nadal brac duphaston, oszczedzac sie, duzo wypoczywac i nie dzwigac, a potem moge na spokojnie wrocic do pracy na 8 godzin.
Dzieki Wam serdeczne jeszcze raz!!!
Pozdrawiam!

reklama
Krwawienia w ciazy sie zdarzają i niekoniecznie oznaczają ze dzieje sie coś złego...
tak moze byc na poczatku ciązy i jest to rola hormonów.
Tak potem moze sie zadziac gdy łozysko przejmuje rolę odżywczą zamiast ciałka żółtego...

ale warto byc w takich przypadkach krwawienia czy plamienia na wizycie u swojego lekarza prowadzacego i nie wolno tych objawów lekcewazyc, bo moga miec tragiczne konsekwencje.

np. rozwierania sie szyjki, problemów z lozyskiem, krwiakiem, itd...

Witam was dziewczeta;)
Ja jeszcze nie wiem czy jestem zafasolkowana czy nie, ale znaki na niebie i ziemi podpowiadaja mi ze chyba jednak... Wiem co to ciaza urojona bo sama ja przechodzilam;) A teraz mam taka cicha nadzieje ze to jednak to... @ spoznia sie 2 dni, bola mnie okropnie, ale naprawde przeokropnie piersi i to cale piersi lacznie z sutkami, a nie tak jak zawsze przed @ tylko po bokach. Czuje sie jak bym miala zamiast nich 2 gorace kamienie;/ Poza tym w tym cyklu mialam bole jajnikow ale juz po owulce.Ciagle jem.Sikam nawet kilkanascie razy na dzien.I do tego mam sluz jak przy owulce taki rozciagliwy. A i szyjka jakas dziwna nawet nie taka twarda jak zawsze...
Zawsze bardzo chcialam dziecka.Wszyscy wokol mnie rodza albo zachodza w ciaze.Mialam obsesje na tym punkcie.Ale ostatnio zmeczona juz ciaglymi rozczarowaniami zapomnialam o dzidziusiowaniu.Nawet stwierdzilam ze moze to jeszcze nie czas, moze nawet i lepiej...
A tu zaczyna robic sie ciekawie. Ale boje sie zrobic testu bo nie chce znowu zobaczyc 1kreski;( Chociaz tak bardzo chcialabym wiedziec czy to juz czy znow nic...
Musialam sie wygadac;D

Witam was dziewczeta;)
Ja jeszcze nie wiem czy jestem zafasolkowana czy nie, ale znaki na niebie i ziemi podpowiadaja mi ze chyba jednak... Wiem co to ciaza urojona bo sama ja przechodzilam;) A teraz mam taka cicha nadzieje ze to jednak to... @ spoznia sie 2 dni, bola mnie okropnie, ale naprawde przeokropnie piersi i to cale piersi lacznie z sutkami, a nie tak jak zawsze przed @ tylko po bokach. Czuje sie jak bym miala zamiast nich 2 gorace kamienie;/ Poza tym w tym cyklu mialam bole jajnikow ale juz po owulce.Ciagle jem.Sikam nawet kilkanascie razy na dzien.I do tego mam sluz jak przy owulce taki rozciagliwy. A i szyjka jakas dziwna nawet nie taka twarda jak zawsze...
Zawsze bardzo chcialam dziecka.Wszyscy wokol mnie rodza albo zachodza w ciaze.Mialam obsesje na tym punkcie.Ale ostatnio zmeczona juz ciaglymi rozczarowaniami zapomnialam o dzidziusiowaniu.Nawet stwierdzilam ze moze to jeszcze nie czas, moze nawet i lepiej...
A tu zaczyna robic sie ciekawie. Ale boje sie zrobic testu bo nie chce znowu zobaczyc 1kreski;( Chociaz tak bardzo chcialabym wiedziec czy to juz czy znow nic...
Musialam sie wygadac;D
Kasieńka weź się w garść i biegiem do apteki po test:) być może ujrzysz upragnione 2 kresunie:)

Witam was dziewczeta;)
Musialam sie wygadac;D
Trzymam kciuki!
Spróbuj jeszcze zmierzyć temperaturę. Jak masz ok 37 st., no to szczęście jest blisko! ;-)

Częste bieganie siusiu pojawia się u niektórych kobiet bardzo wcześnie. Nie jest to tylko rozciąganiem się macicy spowodowane ale także częstym piciem wody. Mnie suszyło okropnie :-D A do ubikacji biegam częściej już od 4 tc.

Teścik juz jest kupiony. zrobie z rana, bo @ dalej nie ma... a z tego co wiem to
częste oddawanie moczu we wczesnej ciazy spowodowane jest przekrwieniem układu moczowego oraz działaniem hormonów na pęcherz moczowy. A pije tez duzo to fakt - szczegolnie mam ochote na herbate... z cytryna;)

reklama
No i dupa ;( wstalam o 6rano sikac i odrazu zatestowalam i 1krecha;/ teraz to juz wogole nic z tego nie rozumiem;( malo tego nawrzeszczalam na mojego faceta (biedny przyszedl po 6 z nocki), a na sam koniec sie poplakalam jeszcze;/

Do góry