reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Dziekuje Wam dziewczyny za szybkie odpowiedzi!:tak:
Bylam wlasnie u lekarza na sprawdzeniu i wszytko jest w porzadku:tak:ale niesamowicie spanikowalm, bo pozniej pojawilo sie jeszcze wiecej tego plamienia. Wyszlam wczoraj wczesniej z pracy i praktycznie do momentu dzisiejszego wyjscia do lekarza przelezalam. No i sie oplacalo bo juz wiecej sie nic nie pojawilo.:-D
Pani doktor mnie zbadala i usg wykazalo, ze jest wszystko w porzadku z nasza kruszynka:-D i nawet juz widzialam dzisiaj jak serduszko bije:rofl2: ulzylo mi niesamowicie! dostalam zwolnienie do konca tygodnia, zeby porzadnie odpoczac. oczywiscie mam nadal brac duphaston, oszczedzac sie, duzo wypoczywac i nie dzwigac, a potem moge na spokojnie wrocic do pracy na 8 godzin.
Dzieki Wam serdeczne jeszcze raz!!!
Pozdrawiam!

reklama
Krwawienia w ciazy sie zdarzają i niekoniecznie oznaczają ze dzieje sie coś złego...
tak moze byc na poczatku ciązy i jest to rola hormonów.
Tak potem moze sie zadziac gdy łozysko przejmuje rolę odżywczą zamiast ciałka żółtego...

ale warto byc w takich przypadkach krwawienia czy plamienia na wizycie u swojego lekarza prowadzacego i nie wolno tych objawów lekcewazyc, bo moga miec tragiczne konsekwencje.

np. rozwierania sie szyjki, problemów z lozyskiem, krwiakiem, itd...

Witam was dziewczeta;)
Ja jeszcze nie wiem czy jestem zafasolkowana czy nie, ale znaki na niebie i ziemi podpowiadaja mi ze chyba jednak... Wiem co to ciaza urojona bo sama ja przechodzilam;) A teraz mam taka cicha nadzieje ze to jednak to... @ spoznia sie 2 dni, bola mnie okropnie, ale naprawde przeokropnie piersi i to cale piersi lacznie z sutkami, a nie tak jak zawsze przed @ tylko po bokach. Czuje sie jak bym miala zamiast nich 2 gorace kamienie;/ Poza tym w tym cyklu mialam bole jajnikow ale juz po owulce.Ciagle jem.Sikam nawet kilkanascie razy na dzien.I do tego mam sluz jak przy owulce taki rozciagliwy. A i szyjka jakas dziwna nawet nie taka twarda jak zawsze...
Zawsze bardzo chcialam dziecka.Wszyscy wokol mnie rodza albo zachodza w ciaze.Mialam obsesje na tym punkcie.Ale ostatnio zmeczona juz ciaglymi rozczarowaniami zapomnialam o dzidziusiowaniu.Nawet stwierdzilam ze moze to jeszcze nie czas, moze nawet i lepiej...
A tu zaczyna robic sie ciekawie. Ale boje sie zrobic testu bo nie chce znowu zobaczyc 1kreski;( Chociaz tak bardzo chcialabym wiedziec czy to juz czy znow nic...
Musialam sie wygadac;D

Witam was dziewczeta;)
Ja jeszcze nie wiem czy jestem zafasolkowana czy nie, ale znaki na niebie i ziemi podpowiadaja mi ze chyba jednak... Wiem co to ciaza urojona bo sama ja przechodzilam;) A teraz mam taka cicha nadzieje ze to jednak to... @ spoznia sie 2 dni, bola mnie okropnie, ale naprawde przeokropnie piersi i to cale piersi lacznie z sutkami, a nie tak jak zawsze przed @ tylko po bokach. Czuje sie jak bym miala zamiast nich 2 gorace kamienie;/ Poza tym w tym cyklu mialam bole jajnikow ale juz po owulce.Ciagle jem.Sikam nawet kilkanascie razy na dzien.I do tego mam sluz jak przy owulce taki rozciagliwy. A i szyjka jakas dziwna nawet nie taka twarda jak zawsze...
Zawsze bardzo chcialam dziecka.Wszyscy wokol mnie rodza albo zachodza w ciaze.Mialam obsesje na tym punkcie.Ale ostatnio zmeczona juz ciaglymi rozczarowaniami zapomnialam o dzidziusiowaniu.Nawet stwierdzilam ze moze to jeszcze nie czas, moze nawet i lepiej...
A tu zaczyna robic sie ciekawie. Ale boje sie zrobic testu bo nie chce znowu zobaczyc 1kreski;( Chociaz tak bardzo chcialabym wiedziec czy to juz czy znow nic...
Musialam sie wygadac;D
Kasieńka weź się w garść i biegiem do apteki po test:) być może ujrzysz upragnione 2 kresunie:)

Witam was dziewczeta;)
Musialam sie wygadac;D
Trzymam kciuki!
Spróbuj jeszcze zmierzyć temperaturę. Jak masz ok 37 st., no to szczęście jest blisko! ;-)

Częste bieganie siusiu pojawia się u niektórych kobiet bardzo wcześnie. Nie jest to tylko rozciąganiem się macicy spowodowane ale także częstym piciem wody. Mnie suszyło okropnie :-D A do ubikacji biegam częściej już od 4 tc.

Teścik juz jest kupiony. zrobie z rana, bo @ dalej nie ma... a z tego co wiem to
częste oddawanie moczu we wczesnej ciazy spowodowane jest przekrwieniem układu moczowego oraz działaniem hormonów na pęcherz moczowy. A pije tez duzo to fakt - szczegolnie mam ochote na herbate... z cytryna;)

reklama
No i dupa ;( wstalam o 6rano sikac i odrazu zatestowalam i 1krecha;/ teraz to juz wogole nic z tego nie rozumiem;( malo tego nawrzeszczalam na mojego faceta (biedny przyszedl po 6 z nocki), a na sam koniec sie poplakalam jeszcze;/

Do góry