reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Cześć jeżeli napisałam w złym miejscu to z góry przepraszam jestem tu nowa. mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedź. Zacznę od początku więc okres miałam 24 września nastepny 26 października kochałam sie z mężem i gdy on juz doszedł to za chwilkę zsuneła sie prezerwatywa duża czesc została ale troche sie wylało było to 2 listopada i do dziś okresu nie dostałam robiłam 2 testy jeden po południu 2 rano kilka dni po spodziewanej miesiączce oba wyszły negatywne ale okresu jak nie było tak nie ma wiec chciałam zapytac czy jest to możliwe ze moge byc w ciazy? nie umiem za bardzo wyliczyć jak długi mam cykl bardzo prosze o pomoc i odpowiedź

reklama
Cześć jeżeli napisałam w złym miejscu to z góry przepraszam jestem tu nowa. mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedź. Zacznę od początku więc okres miałam 24 września nastepny 26 października kochałam sie z mężem i gdy on juz doszedł to za chwilkę zsuneła sie prezerwatywa duża czesc została ale troche sie wylało było to 2 listopada i do dziś okresu nie dostałam robiłam 2 testy jeden po południu 2 rano kilka dni po spodziewanej miesiączce oba wyszły negatywne ale okresu jak nie było tak nie ma wiec chciałam zapytac czy jest to możliwe ze moge byc w ciazy? nie umiem za bardzo wyliczyć jak długi mam cykl bardzo prosze o pomoc i odpowiedź

rano marsz do apteki po test! Możesz też zawsze zrobić BHCG:tak:

Witam:)
Moje objawy w pierwszej ciąży:
- okropny ból jak na @ tylko mocniejszy momentami chciałam żeby już okres przyszedł bo miałam dosyć tego bólu;
-piersi nawet mniej bolały niż zwykle;
- miałam chęć na wodę z cytryną?;
-w 14 dpo miałam lekkie czerwone plamienie w nocy myślałam że to okres ale rano nic nie było za to były dwie krechy na teście;-)
Ogólnie czułam się bardzo okresowo:sorry:
Urodziłam chłopca

W drugiej ciąży:

- 6 dpo poczułam silny ból w dole brzucha;
-7 dpo miałam rano zgagę;
-jadłabym tylko słodycze:-p

dziękuje bardzo za tak szybką odpowiedź pozdrawiam :-D

No, z tego wynika, że masz takie +/- cykle jak ja, czyli 30-stoparodniowe. Nie wiem czy zawsze takie masz. U mnie w każdym razie, ale to jak wiesz kwestia indywidualna, jajeczkowanie przypadało ok 14,15 dnia cyklu, czyli 3 dni przed i 3 dni po można zarezerwować na dni płodne.Kiedyś mierzyłam codziennie rano w pochwie temperaturę, obserwowałam śluz i szyjkę, mniej więcej znam swój organizm. Jeżeli miałabyś podobne cykle do moich to trochę za wcześnie by było na możliwość poczęcia, ale każda z nas jest inna.
Moze ta strona Ci w czyms pomoże Ciążowy.pl :: Kalkulator ciąży: Kalkulator dni płodnych

Ostatnia edycja:
Witam, ostatnia @ była 13-11, mam bardzo regularne cykle po 28-30 dni, kochaliśmy sie w dni płodne i dziś dostałam okres, po 21 dniach...czy może domyślacie się dlaczego tak szybko?

Witam Was moje drogie!

Ja już jestem po wizycie u lekarza i sprawdziło się:-D będziemy mieli maleństwo:tak:
Ogólnie czuję się bardzo dobrze. Niestety podczas badania doktor zauważyła lekkie plamienie:-( Strasznie się go przestraszyłam. Przepisała mi Duphaston 2 x dziennie. Nigdy dotąd nie zaobserwowałam plamienia. Dopiero dzisiaj przed chwilą w toalecie zauważyłam plamienie na wkładce:-( Bardzo się denerwuję, że coś jest nie tak jak powinno:-(Od paru dni pobolewa mnie również podbrzusze, ale niemocno. Mam nadziję, że jest to wynikiem rozciągania się macicy i jej przygotowywania się na robienie miejsca dla coraz to większego maleństwa.
Nie chciałabym panikować i co chwilę dzwonić do lekarza i zawracać jej głowę każdym pytaniem, ale najbardziej to nie chcę, żeby coś się stało naszej kropeczce:-(
Proszę Was dziewczyny napiszcie, czy któraś z Was znajdowała się w takiej sytuacji, czy może jestem głupia, że jeszcze nie chwyciłam za telefon. A ogólnie czuję się świetnie.

Pozdrawiam Was i czekam na odpowiedź

Ostatnia edycja:
Witam Was moje drogie!

Ja już jestem po wizycie u lekarza i sprawdziło się:-D będziemy mieli maleństwo:tak:
Ogólnie czuję się bardzo dobrze. Niestety podczas badania doktor zauważyła lekkie plamienie:-( Strasznie się go przestraszyłam. Przepisała mi Duphaston 2 x dziennie. Nigdy dotąd nie zaobserwowałam plamienia. Dopiero dzisiaj przed chwilą w toalecie zauważyłam plamienie na wkładce:-( Bardzo się denerwuję, że coś jest nie tak jak powinno:-(Od paru dni pobolewa mnie również podbrzusze, ale niemocno. Mam nadziję, że jest to wynikiem rozciągania się macicy i jej przygotowywania się na robienie miejsca dla coraz to większego maleństwa.
Nie chciałabym panikować i co chwilę dzwonić do lekarza i zawracać jej głowę każdym pytaniem, ale najbardziej to nie chcę, żeby coś się stało naszej kropeczce:-(
Proszę Was dziewczyny napiszcie, czy któraś z Was znajdowała się w takiej sytuacji, czy może jestem głupia, że jeszcze nie chwyciłam za telefon. A ogólnie czuję się świetnie.

Nie wiem czy jesteś w domu czy pracujesz, ale w takim przypadku poza tabletkami lekarze zwykle zalecają dużo odpoczynku, jak najwięcej leżenia i absolutnie się nie forsować. Nie panikujesz. Moim zdaniem jak tylko masz wątpliość dzwoń do swojego gina. Całkiem rozsądnie. Pewnie Cię uspokoi, ale jak pracujesz to pewnie L4 będzie niezbędne.

Witam Was moje drogie!

Napewno wszystko będzie dobrze. Grunt to się nie przemęczać:-)

reklama
ella ja dokładnie w 6 tyg byłam na wizycie z powodu plamienia, które sama zauważyłam. Nie było duże, ale było. Lekarz mnie uspokoił i stwierdził ze to może być to że kilka dni wcześniej współżyłam. Dostałam duphaston, nospe i zakaz dzwigania, ale czułam się super więc nadal pracowałam. Po 2 dniach nie miałam żadnych plamień. Ale też na poczatku nieźle spanikowałam. Także rozumiem Ciebie doskonale. Wypoczywaj dużo, nie stresuj się i przestrzegaj zaleceń lekarza. Zobczysz że wszystko będzie dobrze :-)

Do góry