reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

czesć,
dziewczyny ja 5 dni temu zrobilam test i 2 grube krech w dwie sekundy. maz polecial po kolejny test i znowu w mgnieniu oka 2 grube krechy. 3 test to samo. jutro rano mam wynik badaniea krwi, bede wiedziala na milion % a wieczorem jestem juz umowiona do ginekologa. ale to co przezywam to koszmar. jest mi nie dobrze-non stop, nieustannie sie zle czuje, mdłości, juz mam ich dosc, nie moge patrzec na jedzenie, bo mi sie cofa, schudlam do 47, normalnie wazylam 50.
cycki mnie bola od miesiaca tak, ze nie moge chodzic, musze je sobie trzymac, twarde jak kamienie, nabrzmiale, widoczne na piersiach powiekszone zyłki, zmuszam sie do jedzenia, by nie pasc z głodu, na mysl o herbacie mi sie podnosi, zapachy-wkurzaja, nastroje, zmienne, raz sie smieje, za chwile rycze, najgorsze jest to, ze nie mam sil-kompletnie nic mi sie nie chce, nie umiem nic robic, nie mam na to sil, jest mi niedobrze, ciagle mam uczucie, ze zaraz zwymiotuje, ale nie wymiotuje, czuje sie bardzo zle, nie wiedzialam, ze mdlosci w ciazy to cos tak strasznego. dzieczyny mam nadzieje, ze mi przejdzie, bo jestem nie do zycia...
dotychczas robilam mojemu cudownemu mezowi obiadki, sniadania, kolacje, a teraz nie umiem, bo mi sie podnosi, jest biedak bez obiadow, radzi sobie sam, co do seksu to tragedia-wczesniej 2 x dziennie minimum, ateraz wrrr, nie chce, mdli mnie. nawet calowanie mnie mdli, brakuje mi wtedy tlenu, cos strasznego, koszmar, umre jak mi to nie przejdzie.... ratunku! przyszla cieszaca sie bobaskiem mamusia;)

witaj! świeżo zafasolkowana! :) nie przejmuj się, na początku to normalne że masz mdłości a tymbardziej przy gotowaniu. Moja rada- jak ci niedobrze to napij się wody albo zjedz banana lub kanapke z masłem. Ja tak w pierwszych miesiącach robiłam bo jeść trzeba ale mdliło więc jadłam duzzo bananów i chleb suchy albo z masłem. i duzo spacerków świeże powietrze dobrze zrobi :) na ból piersi delikatny masaż może?
Pozdrawiam

reklama
czesć,
dziewczyny ja 5 dni temu zrobilam test i 2 grube krech w dwie sekundy. maz polecial po kolejny test i znowu w mgnieniu oka 2 grube krechy. 3 test to samo. jutro rano mam wynik badaniea krwi, bede wiedziala na milion % a wieczorem jestem juz umowiona do ginekologa. ale to co przezywam to koszmar. jest mi nie dobrze-non stop, nieustannie sie zle czuje, mdłości, juz mam ich dosc, nie moge patrzec na jedzenie, bo mi sie cofa, schudlam do 47, normalnie wazylam 50.
cycki mnie bola od miesiaca tak, ze nie moge chodzic, musze je sobie trzymac, twarde jak kamienie, nabrzmiale, widoczne na piersiach powiekszone zyłki, zmuszam sie do jedzenia, by nie pasc z głodu, na mysl o herbacie mi sie podnosi, zapachy-wkurzaja, nastroje, zmienne, raz sie smieje, za chwile rycze, najgorsze jest to, ze nie mam sil-kompletnie nic mi sie nie chce, nie umiem nic robic, nie mam na to sil, jest mi niedobrze, ciagle mam uczucie, ze zaraz zwymiotuje, ale nie wymiotuje, czuje sie bardzo zle, nie wiedzialam, ze mdlosci w ciazy to cos tak strasznego. dzieczyny mam nadzieje, ze mi przejdzie, bo jestem nie do zycia...
dotychczas robilam mojemu cudownemu mezowi obiadki, sniadania, kolacje, a teraz nie umiem, bo mi sie podnosi, jest biedak bez obiadow, radzi sobie sam, co do seksu to tragedia-wczesniej 2 x dziennie minimum, ateraz wrrr, nie chce, mdli mnie. nawet calowanie mnie mdli, brakuje mi wtedy tlenu, cos strasznego, koszmar, umre jak mi to nie przejdzie.... ratunku! przyszla cieszaca sie bobaskiem mamusia;)
po pierwsze gratulacje :)
co do tej nadwrażliwości na zapachy to chyba niewiele się da poradzić. Jedyne co, to unikać. Ja przez pierwsze dwa miesiące odstawiłam perfumy, unikałam mocnych zapachów. Nawet przed moimi dwoma psami uciekałam, bo zapach sierści drażnił mnie niemiłosiernie, nie było mowy o przytuleniu się do ciepłego psiego futerka ;)
pocieszę Cię, że wszystko to przeszło razem z mdłościami (całodziennymi) w 3 miesiącu. I dobrze, bo już wszystko kojarzyło mi się z mdłościami, jako że miałam je w trakcie wszystkiego czym się zajmowałam - czytania, sprzątania, oglądania filmu itd. Jedynie na spacerach poza domem było trochę lepiej. Wytrzymaj jeszcze trochę i może też niebawem Ci przejdzie :) a póki co pocieszaj się myślą, że mdłości w ciąży to w końcu dobry znak, że wszystko rozwija się jak należy.

Witam Was. Dawno juz nie zagladalam. Ale chcialabym sie Was dziewczynki poradzic. Okres mam co 28dni,ostatni byl 7.11. Kochalam sie z mezem 21.11. Od jakiegos tyg pobolewa mnie podbrzusze,czuje takie ciagniecie i kucie raz z jednej raz z drugiej strony. Nigdy tak nie mialam. Brzuch bolal mnie zawsze tak 2dni przed @. Jak myslicie,jest szansa na fasolke? Co do piersi to nic nie czuje narazie. I czy moge juz zrobic bete? Czekam na Wasze cenne opinie. Buziaki

Witajcie dziewczyny kochane,

Cieszę się moim, świeżym szczęściem. Co do objawów:
- uczucie rozbicia,
- senność, duszności, oblewające poty:)
- lekko spuchnięte piersi:)
ze wszystkiego cieszę się bardzo.
Buziaki

Hej dziewczyny. Mam pytanko. Czy moge zrobic teraz test wiezorem?? Jezeli jestem w ciazy to juz chyba powinien wyjsc nawet wieczorem? Dzieki

dziewczyny prosze powiedzcie mi czy jesli na tescie wychodzi druga kreseczka tak minimalnie, ledwo widocznie ale jest to oznacza ze wykryty zostal hormon? czy jesli nie wykryl jest zdecydownaie jedna krecha. dzis zrobilam test 5 dni przed spodziewana ( lub raczej nie spodziewana- czy nie chciana) no i wlasnei jest ta pierwsza tylko taka jasniutka....mialyscie takie doswiadczenia?

reklama
Igusia80!
Z tego co ja wiem nawet ta jaśniutka kreseczka oznacza że jest fasolka:)
Radziłabym zrobić test jeszcze raz albo może lepiej Beta HCG:) będziesz wtedy pewna na 100%
Mi się niestety jak narazie nie poszczęściło.... wciąż jedna krecha:(
pozdrawiam!

Do góry