reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
witam. Mam pytanie. 1 dzien miesiączki mialam 8 sierpnia normalnie, nastepna miala byc 6 wrzesnia nie przyszla i tak do dzisiaj (zrobilam 4 testy ciążowe , które wyszly pozytywnie-- 1-wszy dwa dni od spodziewanej miesiaczki, potem 3 nast.), 18 wrzesnia bylam u ginekologa robila cytologie, badanie i usg ... i powiedziala, że ciazy narazie nie stwierdza bo byc moze plod jest za malutki... czy moze byc cos nie tak? objawy mam ... ciemniejsze brodawki, strasza wrazliwosc piersi, mdlosci (choc wymiotuje sporadycznie), a miesiaczki jak nie bylo tak nie ma. nie skierowala mnie na zadne badania krwi i nie wiem co zrobic:( ... ale chyba nie powinnam wykluczy:c ciazy??) ... w tym tyg mam kolejna wizyte ... a boje sie ze nic nie zobacze:( ...

po co test z krwi,jak tyle testów wyszło pozytywne to po co kolejny ??:szok: beta jedynie określi tydzień ciąży,czyli gdzieś 8 tygodni (wykonuje się zazwyczaj 2 razy w odstępie 48godzin by sprawdzić czy przyrasta).18.09 było moim daniem za wcześnie na zobaczenie maleństwa,bo nie każdy lekarz ma najlepszy sprzęt ;-) kiedy lekarz ma wykonać kolejne badanie usg ?

na usg ma prawo być nie widać,ja zobaczyłam dzidzie dopiero w 6w6d wg usg (wg OM 8w6d) -11mm i serduszko,a w 5-6tc nic nie było widać oprócz pęcherzyka.

dziekuje bardzo za cieple słowa ...zostawil mnie dla innej ..no ale coz.. nie bede tego komentowala .. kocham go strasznie..;/:-(
jak narazie okres mi sie spoznia ..ale tak jak dziewczyny wyzej pisaly to pewnie po odstawieniu tabsow ...
nie chciala bym byc w ciazy ale wiem ze miala bym przy sobie jakas czastke ukochanego .. eh :crazy::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
pozdrawiam goraco :):*:*

K4milka, jeśli robiłaś już 4 testy i wszystkie były pozytywne, to owszem jesteś w ciąży :)
Test jeśli ma się pomylić, to co najwyżej pokaże błędny wynik negatywny, a nie pozytywny.

poczekaj do tego kolejnego usg, może było za wcześnie, a bardzo wiele też zależy od sprzętu, jakiej jest jakości.
Ja na pierwszym byłam w 7 tygodniu i było bardzo ładnie widać, serduszko też, ale pewnie w twoim przypadku było trochę za wcześnie, jak pisze saleminka8.

i juz wiem ... wg testu krwi (nie wytrzymalam i zrobilam dzisiaj) jestem w 6 tyg ciazy ... blizej 7 :))))))))))))))))))))))) ... a w te srode mam USG ... juz sie nie mogę doczekać ... :))

dzien doberek;-]
wczoraj kolejna wizyta zaliczona;-]
usg to [iękna sprawa....:-)dzidzius rozwija sie bardzo dobrze.....wyniki sa bardzo dobre....teraz mozna dalej bez stresu czekac na synka:-)

reklama
Do góry