reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

martwia mnie bole brzucha i jajnikow ktore trwaja juz dwa tygodnie...
To po prostu idź do lekarza - z tym nikt na forum ci nie pomoże - może masz torbile na jajniku/ach, możesz mieć początki endometriozy - są różne powody bólu brzucha. Muślę, że badanie USG dużo mogłoby tu wyjaśnić.
A pisałam o temperaturze, bo od początku ty o tym pisałaś - nawet tak nazwałaś temat więc uznałam, że o to ci chodzi;-).

reklama
dzien dobry! ja tez jestem nowa iod wczoraj wiem ze jestem w ciazy. bylam dzis u lekarza i okazalo sie ze to 7 tydzien :) u mnie widac bardzo dobrze fasolke ma 17 mm. troszke boli mnie brzuch i jescze we mnie jes wiele obaw. Sesja na glowie, ale i tak wszytko bedzie dobrze. Na szczescie w nauce nie mam problemow takze maluch juz teraz ze mna sie uczy historii :p u mnie widac fasolke, a mam pytanie : kiedy bedzie wiadomo jaka to plec? (pytam bo jestem nowa w tym temacie kompletnie ;) )

Witam :*

Gratuluję! :) uważaj na siebie i dbaj o siebie i fasolkę :)
płeć da się poznać koło 15 tyg. zależy od lekarza i sprzętu :)

Ja wczoraj wyszlam ze szpitala bylam tam tydzien na obserwacji bo pojawily mi sie plamienia z malenstwem wszystko dobrze rosnie i sie rozwija.:-)

Dziewczyny... znowu zawaliłam z tabletkami... nie wzięłam 1-ej ... i nie było dodatkowego zabezpieczenia...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, powiedzcie mi jeszcze.... bo ja w ogóle nie wzięłam tej pierwszej zapomnianej tabletki. zastanawiam sie teraz, czy mam skończyć opakowanie (zjeść tez ta 1-ą tabletkę) czy zostawić jedną tabletkę z pierwszego dnia? Jak myślicie? Proszę o odpowiedz.

Mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn... Jestem teraz w 8. tyg. i od wczoraj nie mam mdłości. Piersi przestały mnie boleć, są tylko wrażliwe. To moja pierwsza ciąża, więc jestem kompletnie zielona w tych sprawach, nie wiem czy to normalne... Dodam, że do tej pory mdłości były straszne i to od rana do wieczora przez ostatnie 2 tygodnie, a piersi były tak obolałe, że nie mogłam ich nawet dotknąć. Dlaczego objawy ustąpiły? Czy coś jest nie tak? Albo czy mogą mi się zdarzać raz lepsze dni, a raz gorsze? Proszę o odpowiedź...

Nie denerwuj się, objawy pojawiają się i znikają - na całe szczęście ;-)
Mnie piersi bolały przez pierwsze dwa miesiące - teraz jest już spokój. Mdłości mnie omineły ale wiem, że niektóre dziewczyny mają na początku, potem ustępują, innym zaczynają się później a jeszcze inne skarżą się, że nie przechodzą wcale.
Głowa do góry - na początku wszystko jest możliwe :-)

Mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn... Jestem teraz w 8. tyg. i od wczoraj nie mam mdłości. Piersi przestały mnie boleć, są tylko wrażliwe. To moja pierwsza ciąża, więc jestem kompletnie zielona w tych sprawach, nie wiem czy to normalne... Dodam, że do tej pory mdłości były straszne i to od rana do wieczora przez ostatnie 2 tygodnie, a piersi były tak obolałe, że nie mogłam ich nawet dotknąć. Dlaczego objawy ustąpiły? Czy coś jest nie tak? Albo czy mogą mi się zdarzać raz lepsze dni, a raz gorsze? Proszę o odpowiedź...

kochana nie ma się czym martwić...
obiawy prędzej czy później przejdą.... ja miałam też ciężki tydzsień i tak si strasznie czułam że nie mogłam się z łóżka ruszać..... i nawet nie mogłam odpowiadać na prpste pytania typu TAK, NIE poważnie...
nie wiem czy ktoś tak miał.... ale jest to straszne uczucie.... :baffled: na szczęście przeszło....;-)
a piersi zawsze raz bolą a raz nie.... zależy od osoby.... każdy przechodzi ciążę inaczej.....:tak:

a propo fasolek....
ja moją widziałam w 5t6d i to jeszcze na USG przez powłoki brzuszne bo w IE nie robią dopochwowego

reklama
diablica ja piersi miałam tak obolałe ze myc ich nie mogłam i spac z bolu, spałam w staniku sportowym bo inaczej bym oszalała. mdłości bez wymiotow ale za to całą dobę do konca 13 tyg, cud ze w pracy wysiedziałam z takimi mdłościami. a maleństwo widziałam w 6t serduszko w 9 t:-)

Do góry