reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

W tym roku skończę 21 lat..Chce starać się o dziecko bo wiem, ze z moimi problemami, właśnie z okresem, później może być za późno..Naprawdę chce, żeby te cykle były takie, jakie powinny być. Jak sobie pomyśle, że mogę w ogóle nie moc zajść w ciąże to łzy napływają mi do oczu..

reklama
W tym roku skończę 21 lat..Chce starać się o dziecko bo wiem, ze z moimi problemami, właśnie z okresem, później może być za późno..Naprawdę chce, żeby te cykle były takie, jakie powinny być. Jak sobie pomyśle, że mogę w ogóle nie moc zajść w ciąże to łzy napływają mi do oczu..
Nie stresuj się na zapas. 😉 Wszystko jest możliwe, a niemal na wszystko da się coś zaradzić. Ja się na początku też przejmowałam, ale w niczym to nie pomagało. Kiedy masz wizytę u ginekologa?

Tak, problemy z okresem były przed 20 rokiem zycia..Mam nadzieje ze teraz się unormuje. Strasznie się boje bo marzenie o dziecku jest tak silne 😔
Nie łam się! Pamiętaj, że mamy XXI wiek. Są leki na takie rzeczy. Na wywołanie okresu, na wywołanie owulacji... Jeśli będziesz mieć z tym problemy, lekarz na pewno będzie Ci robił badania i spróbuje Cię ustawić lekami. :)
Będzie dobrze! Może Cię to pocieszy, ale moja siostra, też 21 lat :) zawsze się z chłopakiem zabezpieczali prezerwatywami (są ze sobą już długo, od gimnazjum) i... mimo prezerwatyw wpadli. :) Za miesiąc siostra rodzi. :) W Twoim wieku generalnie na pewno jest dużo łatwiej zajść w ciążę niż np. koło 30 albo później.
Nie łam się na zapas! Może zaciążysz w pierwszym cyklu. ;) Kto wie! Nie ma co martwić się na zapas. Jak coś się będzie działo nie tak - to wtedy działaj. Póki co wszystko jest w porządku, jesteś na samym początku. :)

Nie stresuj się na zapas. 😉 Wszystko jest możliwe, a niemal na wszystko da się coś zaradzić. Ja się na początku też przejmowałam, ale w niczym to nie pomagało. Kiedy masz wizytę u ginekologa?
Wizytę mam 19 stycznia. Ostatnia tabletkę przyjmuje w poniedziałek i to koniec brania anty..

Wizytę mam 19 stycznia. Ostatnia tabletkę przyjmuje w poniedziałek i to koniec brania anty..
Daj znać jak po wizycie. A póki co głowa do góry! Na pewno uda Ci się zajść w ciążę, w końcu medycyna jest na takim poziomie, że pomaga w trudniejszych przypadkach 😘 Możesz sobie zrobić listę pytań do ginekologa, na pewno Ci na nie odpowie i będziesz spokojniejsza 😊

Dziewczyny, a czy mogę już teraz zacząć zażywać kwas foliowy? Słyszałam tez ze niepokalanek mnisi pomaga w regulacji cyklu i zajściu w ciąże. Co myślicie?

Dziewczyny, a czy mogę już teraz zacząć zażywać kwas foliowy? Słyszałam tez ze niepokalanek mnisi pomaga w regulacji cyklu i zajściu w ciąże. Co myślicie?
Kwas foliowy powinno się zacząć przyjmować 3 miesiące przez rozpoczęciem starań. ;) Także jak najbardziej - już zaczynaj. Nie przejmuj się, że nie zaczełaś wcześniej - po prostu zacznij teraz. :)
Mozesz też kupić sobie kompleks witamin, który kwas foliowy juz zawiera. Wybierz albo witaminy dla starających się albo dla ciężarnych - składy i zalecenia te same w sumie, a te dla ciężarnych są tańsze. Porównaj zalecenia i sklady na jakiejś stronie np. - Pan Tabletka.
Ja biorę podczas starań (i w ciaży też zamierzam) Mama DRA Premium - zawiera wszystko, co trzeba podczas starań, łącznie z kwasem foliowym. Kupuję przez internet (z apteki Gemini) i wtedy wychodzi tanio. :)

Czyli nie muszę czekać na wizytę u ginekologa i mogę już zacząć brać witaminy?
A jeśli chodzi o starania - mogę je zacząć już po tym jak zakończy mi się krwawienie z odstawienia?

reklama
A jeszcze może to głupie pytanie..ale czy te tabletki mamadha premium plus są duże? Niestety mam problem z połykaniem większych tabletek, czy dam radę? 😀😀

Do góry