reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

A dziewczyny co myślicie, czy na początku ciąży takie jakby gęste skrzepy ciemno czerwone mogą występować ? Mialam takie dziś 2....

reklama
Ja bym powtórzyła rano i potem po 2 dniach żeby mieć pewność, ale na tym dolnym widzę jasną kreskę :) 10 DPO to bardzo wcześnie na test i kreska może być taka jasna, ale powinna już ciemnieć tak co 2 dni.
A myślisz, że jutro 26 dzień cyklu mogę zrobić betę? Później dopiero będę mogła w poniedziałek. A żeby było zabawniej nie wiem czy jutro mogę się bawić czy raczej już nie 😂 stąd pomysł na betę. Jak wychodzi w moczu to tym bardziej w krwi, prawda?

A myślisz, że jutro 26 dzień cyklu mogę zrobić betę? Później dopiero będę mogła w poniedziałek. A żeby było zabawniej nie wiem czy jutro mogę się bawić czy raczej już nie 😂 stąd pomysł na betę. Jak wychodzi w moczu to tym bardziej w krwi, prawda?
Ja przy becie >500 nadal miałam bardzo jasne kreski😉, więc na pewno badanie z krwi daje 100% pewności.

To zrobie zatem....boję się bardzo, bo wtedy tez miałam takie plamienia i poroniłam... nie chce aby to się powtórzyło :( z jednej strony bardzo pragnę dziecka a z drugiej chciałabym się dobrze przygotować, ustawić lekami... a teraz po prostu martwię się co jeśli znowu powtórzy się ten koszmar...jutro zobaczę dwie kreski i co wtedy ?? :(
Zrob test jak najszybciej, i udaj się do lekarza zeby dal duphaston ,lub luteine

Tak, stężenie w moczu jest niższe niż we krwi, a przynajmniej na początku :) Beta we krwi może być pozytywna a np. test domowy negatywny. Ja miałam test pozytywny 27 dpo, a 28 dpo miałam betę prawie 400, także wszystko jest możliwe :)

reklama
Dziewczyny, chce odstawić tabletki antykoncepcyjne już w tym miesiącu. 9 stycznia dostanę krwawienia z odstawienia i nie wezmę już kolejnego opakowania. Chce starać się o dziecko, jednak wiem, ze trzeba troszkę odczekać. Mam zamiar stosować z narzeczonym stosunek przerywany bo i tak nie boimy się ciąży. Ale czy moja płodnośc będzie tak zwiekszona ze może dojść do zapłodnienia tylko przez preejakulat?

Do góry