reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Test robiłam wczoraj i negatywny. Jutro zamierzam zrobić kolejny i już raczej ostatni :) chyba ze krwawienie się nie pojawi. Jeśli tak będzie to wizyta u ginekologa będzie kolejna

reklama
Hej, dziś powinno być krwawienie i go nie ma. Do tego wczoraj przed północą dostałam biegunki i dziś jeszcze kilka razy byłam w toalecie. Mdliło mnie i nie miałam apetytu. Teraz jest już okej. Dziś tez czuje co jakiś czas kłucie lewego jajnika i całego podbrzusza jednak to nie jest ból „okresowy”
Idz na bete

Hej Kobietki😌 piszę w tym wątku, ale nie wiem czy to dobre miejsce. Podpowiedzcie mi proszę, bo się martwię. Powinnam dostać okres Ok 22-25grudnia. Nie dostałam go, zamiast niego od tego czasu mam brązowe plamienie na zmianę z krwistymi uplawami. Czuję się dziwnie, inaczej. Kłuje mnie podbrzusze, mam problemy jelitowe, dziwny smak metalu w buzi chce mi się spać...Pamiętam poprzednią ciąże ( niestety poroniłam w 10tc)i początki były podobne a czułam się tak praktycznie od zapłodnienia... Boje się, ponieważ nie planowaliśmy teraz z mężem starań, mam zaburzenia immunologiczne i mój lekarz ustawił nam leczenie przygotowujące i najpierw kazał się zaszczepić na Covid. Jutro chyba zrobie test nie wiem czy to nie za wcześnie?

Hej Kobietki😌 piszę w tym wątku, ale nie wiem czy to dobre miejsce. Podpowiedzcie mi proszę, bo się martwię. Powinnam dostać okres Ok 22-25grudnia. Nie dostałam go, zamiast niego od tego czasu mam brązowe plamienie na zmianę z krwistymi uplawami. Czuję się dziwnie, inaczej. Kłuje mnie podbrzusze, mam problemy jelitowe, dziwny smak metalu w buzi chce mi się spać...Pamiętam poprzednią ciąże ( niestety poroniłam w 10tc)i początki były podobne a czułam się tak praktycznie od zapłodnienia... Boje się, ponieważ nie planowaliśmy teraz z mężem starań, mam zaburzenia immunologiczne i mój lekarz ustawił nam leczenie przygotowujące i najpierw kazał się zaszczepić na Covid. Jutro chyba zrobie test nie wiem czy to nie za wcześnie?
Po terminie @ nie jest za wcześnie na test z moczu :)

To zrobie zatem....boję się bardzo, bo wtedy tez miałam takie plamienia i poroniłam... nie chce aby to się powtórzyło :( z jednej strony bardzo pragnę dziecka a z drugiej chciałabym się dobrze przygotować, ustawić lekami... a teraz po prostu martwię się co jeśli znowu powtórzy się ten koszmar...jutro zobaczę dwie kreski i co wtedy ?? :(

Dziewczyny, poradzcie. Mam cykl 27 dniowy. 8 dni po owu (robilam testy owulacyjne) progesteron skoczyl do 22 (miesiac wczesniej mialam 8), gdzie norma jest do 14. Temp. mi ladnie skoczyla i sie nadal utrzymuje - 37 st. Dzisiaj jest 25 dzien cyklu, 10 dni po owulacji, zrobilam z ciekawosci test. Wyszedl taki:

Jak myslicie, jest jakas szansa? Ten górny był z rana, dolny z popołudnia. Cień cienia?
IMG_20201230_164800.jpg

To zrobie zatem....boję się bardzo, bo wtedy tez miałam takie plamienia i poroniłam... nie chce aby to się powtórzyło :( z jednej strony bardzo pragnę dziecka a z drugiej chciałabym się dobrze przygotować, ustawić lekami... a teraz po prostu martwię się co jeśli znowu powtórzy się ten koszmar...jutro zobaczę dwie kreski i co wtedy ?? :(
To wtedy do ginekologa i najpewniej da luteinę albo duphaston na podtrzymanie w związku z plamieniami :) Możliwe, że masz za niski progesteron i stąd te plamienia.

reklama
Dziewczyny, poradzcie. Mam cykl 27 dniowy. 8 dni po owu (robilam testy owulacyjne) progesteron skoczyl do 22 (miesiac wczesniej mialam 8), gdzie norma jest do 14. Temp. mi ladnie skoczyla i sie nadal utrzymuje - 37 st. Dzisiaj jest 25 dzien cyklu, 10 dni po owulacji, zrobilam z ciekawosci test. Wyszedl taki:

Jak myslicie, jest jakas szansa? Ten górny był z rana, dolny z popołudnia. Cień cienia?Zobacz załącznik 1220969
Ja bym powtórzyła rano i potem po 2 dniach żeby mieć pewność, ale na tym dolnym widzę jasną kreskę :) 10 DPO to bardzo wcześnie na test i kreska może być taka jasna, ale powinna już ciemnieć tak co 2 dni.

Do góry