reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Witam,
czuje, że jestem w ciąży. Od jakiegos czasu boli mnie podbrzusze, mam podwyższona temperature ciała, piersi są bardzo tkliwe i pojawiły się na nich mocno widoczne żyłki. Jestem też bardzo zmęczona.
Nie planowaliśmy dziecka ale założyliśmy z partnerem że jeśli się uda to fajnie, w moje dni płodne odbyliśmy pełen stosunek. Obecnie pozostało tydzień do planowej miesiączki, nie wytrzymałam i wykonałam test beta hcg: wynik 0.200 mIU/ml co wskazuje na brak ciąży. Czy mimo wszystko jeśli nie dostanę miesiączki powinnam zbadać jeszcze raz? Czy już na 100% wiadomo, że nie tym razem?

Witam,
czuje, że jestem w ciąży. Od jakiegos czasu boli mnie podbrzusze, mam podwyższona temperature ciała, piersi są bardzo tkliwe i pojawiły się na nich mocno widoczne żyłki. Jestem też bardzo zmęczona.
Nie planowaliśmy dziecka ale założyliśmy z partnerem że jeśli się uda to fajnie, w moje dni płodne odbyliśmy pełen stosunek. Obecnie pozostało tydzień do planowej miesiączki, nie wytrzymałam i wykonałam test beta hcg: wynik 0.200 mIU/ml co wskazuje na brak ciąży. Czy mimo wszystko jeśli nie dostanę miesiączki powinnam zbadać jeszcze raz? Czy już na 100% wiadomo, że nie tym razem?
Myślę że może być jeszcze za wcześnie

Nic nie biorę oprócz leków na niedoczynność tarczy i na wysoką prolaktyne.
Nie wiem co za leka na prolaktyna bierzesz ,ale ja brałam bromergon i moj lekarz kazal ,jak zobaczę 2 kreski od razu odstawić, więc może zadzwoń do lekarza ,czy ten lek jest bezpieczny dla dziecka

Nie wiem co za leka na prolaktyna bierzesz ,ale ja brałam bromergon i moj lekarz kazal ,jak zobaczę 2 kreski od razu odstawić, więc może zadzwoń do lekarza ,czy ten lek jest bezpieczny dla dziecka
Dziękuję ja biorę dostinex i już wiem że mam odstawić bo pytałam wcześniej przy moich próbach iui. Dzięki za czujność. Czekam na wynik bety i będzie wiadomo... =D

Mam wynik bety 368 ale reszta tragiczna tsh 3,05, glukoza 104 insulina 11, progesteron 47,11... Czy jest źle? Dziś 34 dc

reklama
@Angi_33 Gratulacje! Nie jest tragicznie. Pewnie będziesz musiała zrobić cały panel tarczycowy (tsh, ft3 i ft4) i odwiedzić endokrynologa. Glukoza w ciąży na czczo powinna wynosić obecnie max 92, więc pewnie dostaniesz skierowanie do diabetologa. A wysoki progesteron zapewne oznacza, że doszło do implantacji zarodka (choć równie dobrze może świadczyć o ciąży mnogiej ;-)). A sprawdzałaś enzymy wątrobowe?

Do góry