Po cichu dziękujęNie jestem lekarzem, ale uważam ze takie leki nie mogą dać fałszywie dodatniego testu.
ja tam widzę śliczne kreski, gratuluje i życzę wszystkiego dobrego ❤
reklama
Witam,
czuje, że jestem w ciąży. Od jakiegos czasu boli mnie podbrzusze, mam podwyższona temperature ciała, piersi są bardzo tkliwe i pojawiły się na nich mocno widoczne żyłki. Jestem też bardzo zmęczona.
Nie planowaliśmy dziecka ale założyliśmy z partnerem że jeśli się uda to fajnie, w moje dni płodne odbyliśmy pełen stosunek. Obecnie pozostało tydzień do planowej miesiączki, nie wytrzymałam i wykonałam test beta hcg: wynik 0.200 mIU/ml co wskazuje na brak ciąży. Czy mimo wszystko jeśli nie dostanę miesiączki powinnam zbadać jeszcze raz? Czy już na 100% wiadomo, że nie tym razem?
czuje, że jestem w ciąży. Od jakiegos czasu boli mnie podbrzusze, mam podwyższona temperature ciała, piersi są bardzo tkliwe i pojawiły się na nich mocno widoczne żyłki. Jestem też bardzo zmęczona.
Nie planowaliśmy dziecka ale założyliśmy z partnerem że jeśli się uda to fajnie, w moje dni płodne odbyliśmy pełen stosunek. Obecnie pozostało tydzień do planowej miesiączki, nie wytrzymałam i wykonałam test beta hcg: wynik 0.200 mIU/ml co wskazuje na brak ciąży. Czy mimo wszystko jeśli nie dostanę miesiączki powinnam zbadać jeszcze raz? Czy już na 100% wiadomo, że nie tym razem?
Nie mam powodzeniaTy nie masz wątpliwości? Jak widzisz te testy? Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
Myślę że może być jeszcze za wcześnieWitam,
Czyli po prostu muszę poczekać do miesiączki czy się pojawiMyślę że może być jeszcze za wcześnie
Fado123
Fanka BB :)
Zdecydowanie za wcześnie, poczekaj do @Czyli po prostu muszę poczekać do miesiączki czy się pojawi
Fado123
Fanka BB :)
Nie wiem co za leka na prolaktyna bierzesz ,ale ja brałam bromergon i moj lekarz kazal ,jak zobaczę 2 kreski od razu odstawić, więc może zadzwoń do lekarza ,czy ten lek jest bezpieczny dla dzieckaNic nie biorę oprócz leków na niedoczynność tarczy i na wysoką prolaktyne.
Dziękuję ja biorę dostinex i już wiem że mam odstawić bo pytałam wcześniej przy moich próbach iui. Dzięki za czujność. Czekam na wynik bety i będzie wiadomo... =DNie wiem co za leka na prolaktyna bierzesz ,ale ja brałam bromergon i moj lekarz kazal ,jak zobaczę 2 kreski od razu odstawić, więc może zadzwoń do lekarza ,czy ten lek jest bezpieczny dla dziecka
reklama
@Angi_33 Gratulacje! Nie jest tragicznie. Pewnie będziesz musiała zrobić cały panel tarczycowy (tsh, ft3 i ft4) i odwiedzić endokrynologa. Glukoza w ciąży na czczo powinna wynosić obecnie max 92, więc pewnie dostaniesz skierowanie do diabetologa. A wysoki progesteron zapewne oznacza, że doszło do implantacji zarodka (choć równie dobrze może świadczyć o ciąży mnogiej ;-)). A sprawdzałaś enzymy wątrobowe?
Podziel się: