reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam :D

@ z reguly mam w 26-27 dc dzis mija 32. Temp na poziomie 36.80 ( podstawa 36.3). Zblizenie bylo 15 do 17 dc. Od 3 dni mam skurcze dosc mocne jak na @. Piersi mnie bolały do wczoraj dzis jakos tak nie koniecznie można to nazwać bólem. Jutro pojde na bete bo dwa sikane testy (10 jednostek nic nie pokazują) ale mysle ze to moze za wczesnnie. I sie boje ze przez te skurcze jednak cos moze byc nie tak. (przepraszam za chaotyczny opis)

Przyda każde sie pocieszenie i porada :)

reklama
Jezeli test negatywny to moze ciazy nie ma, ale z drugiej str owulacja niekiedy sie przesuwa i testy dlatego nie wychodza
Jezeli bardzo chcesz byc w ciazy to trzymam [emoji110][emoji110]
Poza tym zrob bete tak jak mowisz, bedziesz wiedziala na czym stoisz.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

i wykrakalam z 5 dniowym opóźnieniem w 32 dc przyszedł @ :( na razie delikatni łudzę sie ze implantacja w co watpie :) w sumie nawet nie wiem jak to rozróżnić. Jak do jutra sie rozkręci to trudno.

Ostatnie zblizenie mialas 15 dni temu nie ma szans na tak pozna implantacje:-(

010igov35ye70zfx.png

Witajcie. Myślę, że moja sytuacja wpisuje się w ten temat. Jestem Mamą trzylatka i 10 miesięcznej córki. Od ostatniego porodu nie dostałam jeszcze miesiączki, nadal karmię piersią. Przy pierwszym dziecku miesiączka pojawiła się ok.10 miesiąca po porodzie. 20.01 współżylismy z Mężem, zabezpieczylismy się jak zawsze prezerwatywą. Od 20. Lub 21 stycznia (nie pamiętam dokładnie ) zaczęłam mieć bóle podbrzusza i jajników jak przed okresem. Pomyślałam więc, że ten pojawi się w ciągu kilku dni (taki ból odczuwam na 1-3 dni przed rozpoczęciem okresu). W poniedziałek, czyli 23.01 na wkladce zauważyłam plamienie, niewielkie, zdążyłam zmienić może 2-3 wkładki i było po wszystkim. Trochę mnie to zdziwiło bo spodziewałam się miesiączki, nawet przełożyłam zabieg wypalania nadżerki, który miałam mieć. A tu brak okresu. Jednak ból jajników (raz prawy raz lewy ) i podbrzusza zostały po dziś dzień. Moja pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy to ciąża, bo identycznie się wtedy czułam. Ale rozum podpowiada, że to prawie niemożliwe. Zrobiłam więc badania 30.01: morfologie, crp, żelazo, mocz i beta hcg ( choć na nie za wcześnie na pewno ). Wszystkie badania wyszły w normie, beta oczywiście nie wskazała ciąży. Poszłam więc na badanie usg - gdyż podobnie czułam się mając dużą torbiel na jajniku. Byłam prawie pewna , że będzie torbiel i to duża. A tu nic. Lekarz nie stwierdził niczego co mogłoby powodować ból. I to mnie zbiło z tropu. Wyniki w normie, mnie dalej boli jak przed okresem. Okresu brak.Test ciążowy robiłam dziś rano , wyszła jedna kreska. Czy to może być ciąża? Doświadczone Mamy, mialyscie podobne objawy przy kolejnych ciążach?Takie,że wiedzialyscie od razu o co chodzi. Czy ja się mylę co do swoich odczuć? Sama nie wiem co myśleć

A ja mysle,jak koleżanka u gory ze albo za wczesnie a dwa ze jeśli byla prezerwatywa to nie ma obaw. Moze jestes troszke zestresowana i dlatego okres nie nadchodzi, zreszta jak wsppminalas karmisz jeszcze i dlatego.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję za odpowiedzi.Faktycznie trochę stresów miałam w ostatnim czasie, może to ma wpływ. Póki co czekam,nic innego mi nie pozostało. Miesiączki dalej brak, bóle jak przed @ nadal się utrzymują Czas pokaże co z tego wyniknie :)

Do góry