reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Oj tak, można zwariować od "urojonej ciąży". To jest nasz pierwszy cykl starań o trzecie dziecko i też trochę świrowałam, jednak starałam sobie nie wkręcać objawów, a wręcz przeciwnie, tłumaczyłam sobie, że to na pewno nie ciążowe oznaki. Pierwszy test zrobiłam na cztery dni przed @ ale to tylko dlatego, że miałam iść na imprezę i chciałam zobaczyć co tam wyjdzie. Wiem, wiem, nie powinno się odczytywać testu po czasie dłuższym niż 10 minut a ja to zrobiłam, po godzinie dwie krechy, ładne krechy. Test powtórzyłam dnia następnego, nic nie wyszło. Poczekałam do dnia @ i pojawił się bladzioch, jutro zrobię znowu. Z dolegliwości to bolą piersi i sutki, wyszły żyłki w okolicach sutków i zrobiła się brązowo/fioletowa otoczka, ciągnie mnie też brzuch i nie jest to raczej ból menstruacyjny. Myślę, że zaciążyłam ale jest jeszcze tak wcześnie, że staram się jeszcze nie skakać z radości, wszystko może się zdarzyć. Do gina ide 7. września, ostatnio musiałam brać luteine. Dodam, że mam już dwie córy i jedną małą stratę.

reklama
U mnie przyszła...po 39 dniach. Ale czas start-kolejny cykl rozpoczęty ;-)

pauli_ne masz rację, u mnie chyba tak było. Ten cykl postaram się wylzować ;-)

U mnie przyszla po ponad 40, mimo ze od. Dłuższego czasu mialam cykle jak w zegarku co 28 dni. Psychika zrobila swoje - drugiego wyjscia nie ma. Wyluzuj, mi sie udalo w kolejnym cyklu, jak dalam na luz ;)

Zrobiłam dziś kolejny test, kreska wyskoczyła po minucie, tak więc mogę powiedzieć, że się udało. Teraz tylko trzymak kciuki aby rozwijało się jak trzeba :)

Witam

Mam następujące pytanie , brałam przez miesiąc regularnie tabletki , późnej nie chciałam robić przerwy więc rozpoczęłam kolejne opakowanie nie biorąc tych z placebo lecz po 2 dniach źle się czułam i odstawilam, dostałam krwawienia około 3 dni. W tym czasie kochałam się z chłopakiem, który kończył we mnie również gdy przestałam krwawic.
Zrobiłam test ciazowy ale wyszedł negatywnie choć chyba za wcześnie na niego. Czy jest możliwość na zajęcie w ciążę? Warto się zrobić betę?

Witam serdecznie,

jestem nowa i od niedawna staramy się z małżonkiem o maluszka.
Dodam, że od 2 miesięcy biorę kwas foliowy, zrobiłam sobie pakiet badań dla kobiet planujących ciążę.

Czy byłaby jakaś życzliwa osóbka, która potwierdzi mi, że dobrze obliczyłam sobie cykl? ;)

22 lipca dostałam okres i trwał do 29 lipca, kochaliśmy się 31 lipca oraz 2 sierpnia (z mojego wniosku to nie były dni płodne). Kolejny okres był 21 sierpnia do 27. Ostatnio kochaliśmy się: 2, 4 i 5 września. Niestety mój organizm jest taki, że trudno mi wyczuć ten moment owulacyjny, ponieważ nie czuję żadnego kłucia tak jak przed okresem. Z mojego samopoczucia pomiędzy 3, a 5 września miałam uczucie nawilżenia i mokro w majtach nie wspominając o tym, że byłam bardziej napalona na męża (choć takie skoki miewam też podczas okresu)

Myśląc łopatologicznie to jest szansa na ciążę, aczkolwiek wiadomo w organizmie wszystko ok i gra, a psychika czasami nie, prawda? Dodam wstępnie, że okres powinnam dostać ok. 19 września.

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

reklama
Do góry