reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Wydaje mi sie,ze to za wczesnie na objawy,ale moze sie myle.
Ahh i nigdy nie bierze tabletek dwoch naraz,jesli przez dwa dni sie zapomnialo+oczywiste w tym przypadku jest dodatkowe zabezpieczenie

Witam, jestem tu nowa i mam pytanie. Proszę o odpowiedzi przede wszystkim szczere ponieważ bardzo się boję że zaszlam w ciąże. Zacznę od jasnego przedstawienia sytuacji: jestem młoda, zdrowa i nie przyjmuje żadnych leków na stałe. Jeden dzień po mojej owulacji doszło do zbliżenia pomiędzy mną a moim partnerem. Nie było penetracji natomiast nastąpił wytrysk na moje narzady płciowe. (Nie stosowałam antykoncepcji, nie spodziewałam się że do tego dojdzie). Po ok 3 dniach wzięłam tabletke ellaone. Krwawienia dostałam regularnie nie mam żadnych objawów (tzn często mi niedobrze ale tylko wtedy gdy myślę o tym że to już ósmy tydzień i coś się powinno dziać). Jestem w trakcie drugiego krwawienia ale jest ono bardziej skąpe niż te które miałam dotychczas. (Ostatnio przyjmowałam magnez, czytałam że jest on w stanie zmienić trochę cykl jak i sama miesiączkę). Bardzo się boję ponieważ dużo czytam o tym jak nowe mamusie nie miały pojęcia o ciąży ze względu na brak objawów albo jak miały plamienia wyglądające jak okres w pierwszym trymestrze lub przez całą ciążę. Mam wrażenie że również jestem w takiej sytuacji. Wiem ze powinnam zrobić test ale panicznie się go boję. Nie jestem gotowa na dziecko. Proszę o opinie co o tym myślicie oraz proszę nie piszcie czegoś w stylu "zrób test". Przepraszam za wszelkie błędy, jestem bardzo zdenerwowana sytuacja, nie jestem w stanie logicznie myśleć.

Ale jak mozesz inaczej sie dowiedziec, czy jestes w ciazy ?
Nikt nie ma krysztalowej kuli i nie jest w stanie Ci powiedziec , czy jestes w ciazy, czy nie.
Nawet lekarz- ginekolog , bez testu i badania nie potrafi na takie pytanie odpowiedziec.
Po prostu NIE MA innego sposobu. Jesli chcesz wiedziec , musisz zrobic test. Na tym etapie wynik bedzie miarodajny. Chowanie glowy w piasek nie jest dobra strategia w tym wypadku. Im dluzej zwlekasz, tym gorzej .

Na twoim miejscu już dawno bym ten test zrobiła! Po co masz się martwić? Chyba lepiej spać spokojnie? To jedyne rozwiązanie twoich problemów:sorry:

Boże... Widzisz i nie grzmisz... Jak to jest, że takie emocjonalnie i psychicznie dzieciaki już uprawiają seks, strasznie to przykre :(

Popieram happybeti, czego Ty dziecino oczekujesz? Że wywróżymy Ci, czy jesteś w ciąży czy nie? Mamy postawić tarota? Spojrzeć w gwiazdy? Czy użyć magicznej kuli?
Widzisz, tak to już jest głupio skonstruowane, że NIE MA innej możliwości potwierdzenia ciąży, niż test - albo sikany albo z krwi.
Więc przykro mi przeogromnie, ale niestety - w internecie odpowiedzi nie znajdziesz - swoją drogą, nie mówili o tym na lekcjach typu "wychowanie do życia w rodzinie"? Czy też te lekcje dopiero przed Tobą?

Do nauki się weź, a seks zostaw dorosłym.

Nie chcesz- nie rób testu. Jak Ci w ciągu najbliższego pół roku brzuch urośnie to znaczy, że jesteś w ciąży, jak nie- to znaczy, że jednak nie zaszłaś.
Ja bym jednak wolała wiedzieć wcześniej niż panikować i czytać bzdury w internecie.

To już nie chodzi o to, czy lepiej wiedzieć, czy nie, ale przecież dopóki nie wie, to może pić, palić i narażać swoją fasolkę na inne niebezpieczeństwa!

To już nie chodzi o to, czy lepiej wiedzieć, czy nie, ale przecież dopóki nie wie, to może pić, palić i narażać swoją fasolkę na inne niebezpieczeństwa!
Luz. Z mojej strony to sarkazm był.
Też jestem zdania, że to zachowanie jest nieodpowiedzialne.
Biedna ta dzisiejsza młodzież do łóżka sie iść nie boją a nasikać na test juz tak. Jakby to, że nie zrobi testu mogło uchronić przed ciążą.

reklama
Nawet nie wiem, czy to młodzież, bo ja mając lat 16 już wiedziałam wszystko o ciąży, antykoncepcji i całej reszcie, obawiam się, że ten post napisałam NAJWYŻEJ gimnazjalistka...

Do góry