reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Lenka bez stosunku seksualnego szansa (czy też ryzyko) zajścia w ciąże jest niewielkie. Do tego nie masz żadnych objawów i MASZ MIESIĄCZKI!!! To wszystko razem daje naprawdę bardzo bardzo duże prawdopodobieństwo, że nie jesteś w ciąży więc przestań się martwić.

I naprawdę bardzo niewiele jest kobiet które mają krwawienia mimo ciaży. Musiałabyś mieć super pecha by do nich należeć i jeszcze zajść w ciąże bez stosunku.

reklama
Nawet nie wiem, czy to młodzież, bo ja mając lat 16 już wiedziałam wszystko o ciąży, antykoncepcji i całej reszcie, obawiam się, że ten post napisałam NAJWYŻEJ gimnazjalistka...
Tym bardziej to przykre... w dobie łatwego dostępu do informacji kompletny brak wiedzy i zerowa dojrzałość emocjonalna.

A gdybys rzeczywiscie zaszla w ciaze to ja sie pytam - gdzie sprawiedliwosc?! Przepraszam, musialam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Było zbliżenie. Był wtrysk nasienia w okolicach pochwy. Nie zastosowano w porę środków antykoncepcyjnych. Może być ciąża.
Moja droga niestety to jest sprawiedliwość.

Było zbliżenie. Był wtrysk nasienia w okolicach pochwy. Nie zastosowano w porę środków antykoncepcyjnych. Może być ciąża.
Moja droga niestety to jest sprawiedliwość.

Chyba bardziej chodziło o to, że ludzie PRAGNĄ dziecka i nie mogą go mieć, a ktoś sobie pójdzie raz do łóżka i od razu ciąża...

Dziewczynki, proszę Was o poradę. Mam cykle 27-34. Dni płodne miałam od 16dc-do 25dc. Przytulanie było 18,20,22 i 24dc. Dzisiaj mam 31dc, okresu brak, objawów okresu brak. Jedyne co, to ciągnący ból podbrzusza. Test negatywny. Zawsze jak testowałam we wcześniejszych ciążach, testy wychodziły parę dni przed terminem @ Tym razem test negatywny, a ja się zastanawiam czy nie za wcześnie zrobiony, albo że do zapłodnienia doszło np w 24dc, to mogłoby to być za wcześnie. Co myślicie mądre głowy ?;-)

ps. Wiem, miałam się nie wkręcać, ale strasznie mi trudno...

Dziewczynki, proszę Was o poradę. Mam cykle 27-34. Dni płodne miałam od 16dc-do 25dc. Przytulanie było 18,20,22 i 24dc. Dzisiaj mam 31dc, okresu brak, objawów okresu brak. Jedyne co, to ciągnący ból podbrzusza. Test negatywny. Zawsze jak testowałam we wcześniejszych ciążach, testy wychodziły parę dni przed terminem @ Tym razem test negatywny, a ja się zastanawiam czy nie za wcześnie zrobiony, albo że do zapłodnienia doszło np w 24dc, to mogłoby to być za wcześnie. Co myślicie mądre głowy ?;-)

ps. Wiem, miałam się nie wkręcać, ale strasznie mi trudno...
Poczekaj jeszcze do 34dc i zrób sobie bete albo jeszcze raz test sikany.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny! Jak będziecie na sile szukac wczesnych objawów to je znajdziecie ☺ ja w pierwszym miesiacu staran ciagle myslalam o ciazy, totalnie mi odbilo, ciagle czytalam o ciazy i doszukiwalam sie symptomow. Bolal mnie brzuch, glowa, mialam podwyższona temp i nudnosci. kilka dni przed spodziewanym okresem robilam testy. W sumie zrobilam ich chyba z 10. Kazdy negatywny, okres spoznil mi sie dwa tygodnie ale ciazy nie było. Chyba psychika splatala mi figla bo zawsze mialam regularny okres. Stwierdziłem ze musze przestac o tym myslec bo zwariuje. Jak zaszlam w ciaze nie mialam zadnych objawow oprocz bolacych piersi ktory uznalam za objaw zblizajacego sie okresu. Pierwszym objawem byl brak miesiaczki ☺ dopiero kilka dni pozniej zrobilam pierwszy test - wyszedł pozytywny

reklama
U mnie przyszła...po 39 dniach. Ale czas start-kolejny cykl rozpoczęty ;-)

pauli_ne masz rację, u mnie chyba tak było. Ten cykl postaram się wylzować ;-)

Do góry