reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Lenka bez stosunku seksualnego szansa (czy też ryzyko) zajścia w ciąże jest niewielkie. Do tego nie masz żadnych objawów i MASZ MIESIĄCZKI!!! To wszystko razem daje naprawdę bardzo bardzo duże prawdopodobieństwo, że nie jesteś w ciąży więc przestań się martwić.

I naprawdę bardzo niewiele jest kobiet które mają krwawienia mimo ciaży. Musiałabyś mieć super pecha by do nich należeć i jeszcze zajść w ciąże bez stosunku.

reklama
Nawet nie wiem, czy to młodzież, bo ja mając lat 16 już wiedziałam wszystko o ciąży, antykoncepcji i całej reszcie, obawiam się, że ten post napisałam NAJWYŻEJ gimnazjalistka...
Tym bardziej to przykre... w dobie łatwego dostępu do informacji kompletny brak wiedzy i zerowa dojrzałość emocjonalna.

A gdybys rzeczywiscie zaszla w ciaze to ja sie pytam - gdzie sprawiedliwosc?! Przepraszam, musialam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Było zbliżenie. Był wtrysk nasienia w okolicach pochwy. Nie zastosowano w porę środków antykoncepcyjnych. Może być ciąża.
Moja droga niestety to jest sprawiedliwość.

Było zbliżenie. Był wtrysk nasienia w okolicach pochwy. Nie zastosowano w porę środków antykoncepcyjnych. Może być ciąża.
Moja droga niestety to jest sprawiedliwość.

Chyba bardziej chodziło o to, że ludzie PRAGNĄ dziecka i nie mogą go mieć, a ktoś sobie pójdzie raz do łóżka i od razu ciąża...

Dziewczynki, proszę Was o poradę. Mam cykle 27-34. Dni płodne miałam od 16dc-do 25dc. Przytulanie było 18,20,22 i 24dc. Dzisiaj mam 31dc, okresu brak, objawów okresu brak. Jedyne co, to ciągnący ból podbrzusza. Test negatywny. Zawsze jak testowałam we wcześniejszych ciążach, testy wychodziły parę dni przed terminem @ Tym razem test negatywny, a ja się zastanawiam czy nie za wcześnie zrobiony, albo że do zapłodnienia doszło np w 24dc, to mogłoby to być za wcześnie. Co myślicie mądre głowy ?;-)

ps. Wiem, miałam się nie wkręcać, ale strasznie mi trudno...

Dziewczynki, proszę Was o poradę. Mam cykle 27-34. Dni płodne miałam od 16dc-do 25dc. Przytulanie było 18,20,22 i 24dc. Dzisiaj mam 31dc, okresu brak, objawów okresu brak. Jedyne co, to ciągnący ból podbrzusza. Test negatywny. Zawsze jak testowałam we wcześniejszych ciążach, testy wychodziły parę dni przed terminem @ Tym razem test negatywny, a ja się zastanawiam czy nie za wcześnie zrobiony, albo że do zapłodnienia doszło np w 24dc, to mogłoby to być za wcześnie. Co myślicie mądre głowy ?;-)

ps. Wiem, miałam się nie wkręcać, ale strasznie mi trudno...
Poczekaj jeszcze do 34dc i zrób sobie bete albo jeszcze raz test sikany.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny! Jak będziecie na sile szukac wczesnych objawów to je znajdziecie ☺ ja w pierwszym miesiacu staran ciagle myslalam o ciazy, totalnie mi odbilo, ciagle czytalam o ciazy i doszukiwalam sie symptomow. Bolal mnie brzuch, glowa, mialam podwyższona temp i nudnosci. kilka dni przed spodziewanym okresem robilam testy. W sumie zrobilam ich chyba z 10. Kazdy negatywny, okres spoznil mi sie dwa tygodnie ale ciazy nie było. Chyba psychika splatala mi figla bo zawsze mialam regularny okres. Stwierdziłem ze musze przestac o tym myslec bo zwariuje. Jak zaszlam w ciaze nie mialam zadnych objawow oprocz bolacych piersi ktory uznalam za objaw zblizajacego sie okresu. Pierwszym objawem byl brak miesiaczki ☺ dopiero kilka dni pozniej zrobilam pierwszy test - wyszedł pozytywny

reklama
U mnie przyszła...po 39 dniach. Ale czas start-kolejny cykl rozpoczęty ;-)

pauli_ne masz rację, u mnie chyba tak było. Ten cykl postaram się wylzować ;-)

Do góry