reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

W sumie nie planowaliśmy jej, ja zaczełam prace, ślub zaplanowany...ale ja od razu jak zaczęłam obserwowac te "zmiany" to zaczęłam sie cieszyc, troche sie bałam reakcji mojego narzeczonego a on poprostu skakał z radości i dlatego mimo ze mogłąbym dzis robic test to poprostu boje sie rozczarowania.. :(

reklama
Rozumiem. Czyli każdy wynik Cię zadowoli. Więc trzymam kciuki tak czy inaczej za ciąże. Najlepiej jakbyś udała się do lekarza on ci powinien znaleźć pecherzyk jeśli taki jest zagniezdżony. U mnie z lekarzem problemów nie było w ten sam dzień sie zapisałam i wszystko wiedziałam już :-)

Cześć dziewczyny :)
Mam pytanie dotyczące badania Bety HCG. Na początku stycznia odstawiłam antykoncepcję(tabletki), do tej pory miałam 5 miesiączek, były bardzo nieregularne (po odstawieniu się tego spodziewałam) Przykładowo po krwawieniu z odstawienia normalną miesiączkę dostałam po dwóch tygodniach. Ostatnia pojawiła się już w miarę dobrym odstępie czasowym - 26 dni od pierwszego dnia ostatniego krwawienia. Mój partner bardzo chce mieć dziecko i w zeszłą sobotę (9.04) kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Jeśli utrzymałby się cykl 26 dniowy - planowana miesiączka przyszłaby 22 kwietnia. Wiadomo, że na test jest za wcześnie, planuję go wykonać dopiero po 22 kwietnia. Ale jeśli poszłabym zrobić betę z krwi przed 22(przykładowo 19 kwietnia), to byłaby szansa na wynik wykluczający lub potwierdzający? Nigdy nie robiłam bety z krwi, jestem zielona w tym temacie .

Kiedy miałaś 1 dzień ostatniej miesiączki? Jeśli doszło by do zapłodnienia to 19 kwietnia powinna coś juz wykazać beta, nie dużo ale powyżej 5mlU/ml. Przyjmuje się że powyżej 5 to jest wczesna ciąża. Najlepiej powtórzyć za 2 dni i jeśli wzrasta to znaczy że jesteś w ciąży

wczoraj wieczorem nie wytrzymałam, zrobilam test ale negatywny, ale może powinnam go zrobić rano....rozmawiałam z koleżanką (jest w trakcie starań) stwierdziła,że plamienie po stosunku to mogłabyc wówczas implantacja....okresu nadal nie mam..za to mój ukochany już wymyśla imiona...czekam dalej... :(

reklama
Witajcie.
Chyba zaczynam sobie "wkręcać". Ale proszę Was o opinie...
Od 5 lat(i miesiąca)mam mirenę. Szanse na ciążę prawie żadne, ale...
Tuż przed spodziewaną miesiączką zachorowałam. Brałam antybiotyki. Okres się nie pojawił, a kurację skończyłam prawie 2 tyg.temu. Kilka dni temu miałam dosłownie dwie niteczki krwi w śluzie. I tyle. Od 3 dni nie mam apetytu(czuję się pełna), czuję ucisk w podbrzuszu, chwilami ciągnięcie jak przed okresem, lekkie mdłości. Testu nie robiłam.

Do góry