reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Cóz, jeśli 18 skończył Ci się okres to min tydzień później miałaś dni płodne.. (ok 25 maja) ponieważ około 14 dnia cyklu uwalnia się jajeczko. Jeśli doszło do zapłodnienia to dopiero teraz jajeczko może(!) się zagnieżdżać w macicy. Testy ciążowe nic jeszcze nie wykażą ponieważ hormon beta hcg produkowany jest dopiero po zagnieżdżeniu, a i tak musi go być odpowiednia ilość aby test załapał - na opakowaniach pisze często, że wykrywa np 3 dniową czy 6 dniową ciążę czyli nie 3 czy 6 dni od stosunku a 3/ 6 dni od implantacji zarodka. Nie bez przyczyny radzą robić testy dopiero po dniu spodziewanej miesiączki, ponieważ tak naprawdę wtedy test jest pewniejszy (co nie znaczy, że na 100% - tak jak wspomniałam mi zapałał dopiero 12 dni po spodziewanej miesiączce). Wcześniejsze wykonywanie testów nie ma sensu.;-) Poczekaj spokojnie do 16 i dopiero wtedy zrób test.

reklama
A brązowe upławy tzn miałam takie dwie plamki na majtkach mogą świadczyć o ciazy ? Dzisiaj zauważyłam ..

Dziękuje za cenne rady i uwagi ;) zobaczymy co będzie ,teraz pozostaje tylko cierpliwie czekać ;) nigdy podczas owulacji nie zdarzały sie takie upławy takiego koloru wiec całkiem możliwe ze to fasolka daje o sobie znać ;) i ja dam znać co i jak jak bede juz coś więcej wiedzieć ! Dzięki dziewczyny !;*

reklama
Do góry