reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Rozumiem. Dziękuję. To ważna uwaga. A jak spać? Jak leżeć? Jezu, boje sie oddychać nawet :/ Jestem spokojna, ale strasznie czujna, nie wiedzę w ogole nocy, jak bedą wygladac, bo wciaz bede na czuwaniu. Krew polała się wczoraj, dzisiaj rano była brązowa a teraz nie ma ani sladu, ale tfu tfu tfu nie chce zapeszać!
Do innego lekarza nie ide, nie rusze się z domu nawet. Wiem, że ten mój ze mna przeszedł nie jedno - mięsniak, puste jajo, nadżerka, bóle okropne itd.. chłop na mnie dmucha i chucha. Specjalnie do niego pojechałam bo czułam, że coś jest nie tak po tej kontroli w szpitalu.. I dobrze, że pojechałam choć każdy mi odradzał.. poszłabym sobie nieswiadoma niczego do pracy w pon i nie wiadomo co byloby dalej.
Wole nie myśleć.. :(
Powiedz mi Kochana, czy też czułaś takie hmmm świdrowanie w macicy? wciąż czuę jakby w szyjce macicy coś się działo, nie potrafię tego opisać, boję się aby to nie były zadne skurcze.. :(

reklama
Nie wiem w ktorym tyg jestes bo nie widze ale takie swdrowanie gilgotanie w dole maci to czkawke dziecko ma przeqazne ja spalam na plecach. Wiem ze na ktoryms boku spac nie mozna ale nie pamietam ;) no to widzisz sama lekarz wie co robi i mowi ;)
Ja rowniez poszlam w pierwszy dzien do pracy szefowa nic nie wiedziala kazala mi zarowki wrecic i od tego sie zaczelo na drugi dzien z mama po sklepach chodzilam ale nie wiedziallam co to jest dlaczego tak a wieczorem plusk ide do wc a tam kap kap az sie cala trzeslam no i karetka przyjechala. Wszystko dobrze sie konczy. Czytalam gdzies kiedys ze przy dziewczynkach jest wlasnie wiecej krwawien i plamien niz przy chlopcach np ;)

Ostatnia edycja:
O to by sie moj małż ucieszyl, bo strasznie chce core :p ja jednak trafilam do szpitala, cala noc nie spalam, wciaz mnie bolalo, tzn glownie jak zmienialam pozycje lezenia. Stwierdzilam, ze nie ma co lezec i czekac. Tutaj znow zbadal mnie ten sam lekarz co w piatek i powiedzial ze on nie widzi krwiaka tylko jakas hmm narosl? Nie wiem jak on to opisal.. czy zwkloknienie, ale po drugiej stronie i ze to z tego krew leci. Nie wiem jak to juz jest, bardziej ufam swojemu gin niz temu ale i tak zostalam i poczekam bo zawsze nowa pacjentke bada podobno ordynator. Poczekam co on mi powie po usg. A tydzien 8, choc dzisiaj uslyszalam ze 10! Dzidziul ma 1,70 cm :)

O to by sie moj małż ucieszyl, bo strasznie chce core :p ja jednak trafilam do szpitala, cala noc nie spalam, wciaz mnie bolalo, tzn glownie jak zmienialam pozycje lezenia. Stwierdzilam, ze nie ma co lezec i czekac. Tutaj znow zbadal mnie ten sam lekarz co w piatek i powiedzial ze on nie widzi krwiaka tylko jakas hmm narosl? Nie wiem jak on to opisal.. czy zwkloknienie, ale po drugiej stronie i ze to z tego krew leci. Nie wiem jak to juz jest, bardziej ufam swojemu gin niz temu ale i tak zostalam i poczekam bo zawsze nowa pacjentke bada podobno ordynator. Poczekam co on mi powie po usg. A tydzien 8, choc dzisiaj uslyszalam ze 10! Dzidziul ma 1,70 cm :)

u mnie też 10 tydzień :) Nie martw się będzie dobrze musisz w to wierzyć i być dobrej myśli... trzymam kciuki

Ja watpie aby to 10 byl bo tak nagle by sie dzidzia o 3 tyg nie powiekszyla :d ale to juz tez co lekarz to inaczej datuje.. jestem dobrej mysli aczkolwiek sama juz nie wiem co myslec.. eh. Mimo to dzieki :)

Ja watpie aby to 10 byl bo tak nagle by sie dzidzia o 3 tyg nie powiekszyla :d ale to juz tez co lekarz to inaczej datuje.. jestem dobrej mysli aczkolwiek sama juz nie wiem co myslec.. eh. Mimo to dzieki :)

U mnie sie lekarze mylili dosyć często. Najpierw z uzgodnieniem, który to tydzień, potem z terminem porodu a na koniec z płcią dziecka. Także nic mnie już nie zdziwi...

Noooo to to juz w ogole :) js bedac tu juz slyszalam ze 8, 10, a nawet 11! Ale w koncu chyba 9 bo dzidzia ma 2 cm a to odpowiada wielkosci 9 tygodnia :)

Gratuluję pozytywnego wyniku! Oby wszystko przebywało prawidłowo, musisz teraz o siebie dbać. ;)

Jeżeli chodzi o moje pierwsze objawy ciąży, to przede wszystkim... śmierdziała mi lodówka! Codziennie przeglądałam daty ważności produktów i myłam lodówkę, żeby pozbyć się tego okropnego zapachu. Żeby po coś sięgnąć, przykrywałam nos rękawem od szlafroka. I jak teraz sobie o tym pomyślę, kiedy moje dziecko ma już 7,5 miesiąca, chce mi się z tego śmiać, ale wtedy zdecydowanie nie było mi do śmiechu. ;D

reklama
Gratuluję pozytywnego wyniku! Oby wszystko przebywało prawidłowo, musisz teraz o siebie dbać. ;)

Jeżeli chodzi o moje pierwsze objawy ciąży, to przede wszystkim... śmierdziała mi lodówka! Codziennie przeglądałam daty ważności produktów i myłam lodówkę, żeby pozbyć się tego okropnego zapachu. Żeby po coś sięgnąć, przykrywałam nos rękawem od szlafroka. I jak teraz sobie o tym pomyślę, kiedy moje dziecko ma już 7,5 miesiąca, chce mi się z tego śmiać, ale wtedy zdecydowanie nie było mi do śmiechu. ;D

hahaha rozbawilo mnie to

Do góry