reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Z jednej strony zdarza się tak, że występuje delikatny okres/krwawienie na poczatku ciąży. Myślę, że najlepiej powtórzyć za kilka dni test. Mi pierwszy również nie wyszedł

reklama
U mnie pierwszym objawem ciąży był ból podbrzusza. Tępy ból, podobny do bólu który mam w trakcie okresu. Zaczął się 26 dnia cyklu. Bolało tak okropnie ze nie mogłam z domu wyjść. Głównie leżałam przez 2 tygodnie :p

Witajcie. Od czego tu zacząć otóż wiadomo spóżnia mi sie okres w sumie 2 dni. Pobolewa mnie dół brzucha i piersi mi mega urosły- do tego jak naciskam sutek mam jakiś wyciek.... Fakt już jednego bąbelka mam ale teraz już zupełnie zgłupiałam. Test nic nie wykazał. Czy któraś z Was też tak ma? W pierwszej ciąży od razu test mi wykazał 2 kreseczki a teraz nie wiem czy mam sie nastawiac czy nie....

jak tak mialam tylko nic mi nie wyciekalo chyba to za wczesniej zeby cos cieklo w zwiazku z ciaza. juz tu to gdzies pisalam robilam 5 testow i nie wyszlo a w ciazy bylam dopiero 6 wyszwedl pozytywny tyle ze ja robilam tuz przed spodziewana miesaiczka i po jakos 2 dni i zrobilam jeszcze 1 tak na koniec i wyszedl pozdrawiam :))

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny,
Ja od kilku dni (6) obserwuje u siebie objawy baaaardzo wczesnej ciąży ( niepotwierdzonej). Zaczeło się od bólu sutków w sobotę. Trochę wcześnie jak na PMS... Potem doszły bóle podbrzusza. Jestem w 23dc a przytulanko było w 11-14 dniu cyklu. Wczoraj zauważyłam bardziej widoczne żyły na piersiach a szczególnie w okolicach otoczki brodawek. Dzisiaj natomiast zatkało mnie zupełnie ponieważ na obu sutkach zauważyłam kropeczki siary!!! Czytałam, że może się to pojawić w bardzo wczesnej ciąży, choć w pierwszej ciąży nie miałam pokarmu aż do momentu po porodzie...
Dziś również dól brzucha pobolewa mnie troche jak na okres, piersi sa wyraźnie pełniejsze a brodawki wieksze.
Ponieważ dopadła mnie infekcja gardła biorę paracetamol, bo nie mogę przełykać tak mnie boli, pomimo tego delikatny ból podbrzusza nadal czuje.
Zrobiłam dzis rano test ale wyszedł negatywny, może dlatego że okres mam mieć ok 13-17 marca (mam nieregularne cykle 30-35 dni lub dłuzsze).
Jeżeli okaże się że jestem w ciązy to zaczne wierzyc w to, że mozna poczuć pierwsze objawy ciązy juz w tydzień po stosunku ( do tej pory w to nie wierzyłam)...

czytalam na innym forum ze siara w tak wczesniej ciazy nie leci ze to moga byc problemy jakies zaburzenia hormonalne i zeby zbadac prolaktyne hmm ciekawe co inne dziewczyny na to ja sie nigdy z czyms takim nie spotkalam jestem bardzo ciekawa czy tak jak piszesz jest to mozliwe zeby tak szybko leciala.co do objawow to chyba kazda kobieta jest inna i pewnie zdarzaja sie przypadki ze kobieta ktora zna bardzo dobrze swoje cialo widzi czy czuje zmiany zachodzace w poczatkach ciazy pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
powiem Ci asiu że tez tak myslałam, ale rano przejrzałam mnóstwo stron na temat wczesnej ciąży i na angielskich forach dowiedziałam się, że się to zdarza ale jest niezbyt często. Natomiast może tez się objawiać w ten sposób wysoka prolaktyna, tak jak napisalaś. Jednakże ja mam nadzieję, że za tydzień zobaczę dwie kreski :-)

reklama
Witam wszystkie forumowiczki :)

Mam problem @ spóźnia się już 5 dni... ostatnią miesiączkę miałam 12.02 mój cykl trwa średnio 31 dni więc @ powinna była przyjść 15.03. Zauważyłam u siebie dziwne zmiany których wcześniej nie miałam. Od ponad tygodnia mam wieczorem lub w nocy kłucia jakby szpilka w brzuchu i skurcze które momentami są nie do wytrzymania. Piersi bolą mnie jak nigdy "po bokach" oraz bolą mnie sutki od kilku dni boli mnie też brzuch jak na @. Czy któraś z Was tak miała ? nie chcę na razie robić testu ponieważ nie chce się rozczarować.... :-(Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam :-)

Do góry