reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Cześć Dziewczyny
Bardzo was proszę o pomoc, w piątek miałam robione USG na którym był jedynie widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarze GSMD 16mm i woreczek żółtkowy o śr. 4,5mm jednak nie został uwidoczniony zarodek oraz ech serduszka. HCG mam 21640 i wszystko wskazuje na 6,4tydz. Ból piersi powoli mija mam tylko czasami mdłości i zawroty głowy czy to możliwe, że dzidzia się jeszcze pojawi??? W niedzielę mam USG i strasznie się martwię. Proszę pomóżcie !!!!!!!!!!!!!!

madziula kazda ciaza jest inna u jednych kobiet zarodek z serduszkiem widac juz w 5tyg a u innych od7-10 tyg :) ja zobaczylam dzidziulka i serducho w 8tyg :) a np moja kolezanka w 10tyg :) nie martw sie i nie stresuj bo to ci nie pomoze a moze zaszkodzic glowa do gory bedzie ok ;)

Ja miałam pierwszą wizytę w 6 tygodniu ciąży i serducho już biło, co mnie bardzo zdziwiło - oczywiście pozytywnie. Myślę jednak, że każdy przypadek jest inny, tak samo jak dzieci, które już są na świecie - każde rozwija się w swoim tempie. Tak samo jest w życiu płodowym.

ja na pierwszej wizycie ok 5 tyg. nie widziałam zarodka, dopiero za dwa tygodnie zobaczyłam :) ale serduszka i tak nie zobaczyłam tylko usłyszałam

reklama
Różne są dzieci i różne są ciąże :) Niby we wszystkich poradnikach trąbią, że od razu jak się zobaczy 2 kreseczki należy gnać do lekarza, a mi on nie powiedział wtedy nic ciekawego... To był pierwszy dzień 6 tygodnia, ale widoczny był tylko pęcherzyk, więc ani badań, ani nic innego.. I czekaj cierpliwie jeszcze 2 tyg. (łatwo powiedzieć:)). W 7 tygodniu serducho już mocno biło.

Co do objawów to już kilka dni po zapłodnieniu podejrzewałam, że jestem w ciąży. Piersi nabrzmiały i non stop chciało mi się spać.

Do góry