reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Cześć Dziewczyny
Bardzo was proszę o pomoc, w piątek miałam robione USG na którym był jedynie widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarze GSMD 16mm i woreczek żółtkowy o śr. 4,5mm jednak nie został uwidoczniony zarodek oraz ech serduszka. HCG mam 21640 i wszystko wskazuje na 6,4tydz. Ból piersi powoli mija mam tylko czasami mdłości i zawroty głowy czy to możliwe, że dzidzia się jeszcze pojawi??? W niedzielę mam USG i strasznie się martwię. Proszę pomóżcie !!!!!!!!!!!!!!

madziula kazda ciaza jest inna u jednych kobiet zarodek z serduszkiem widac juz w 5tyg a u innych od7-10 tyg :) ja zobaczylam dzidziulka i serducho w 8tyg :) a np moja kolezanka w 10tyg :) nie martw sie i nie stresuj bo to ci nie pomoze a moze zaszkodzic glowa do gory bedzie ok ;)

Ja miałam pierwszą wizytę w 6 tygodniu ciąży i serducho już biło, co mnie bardzo zdziwiło - oczywiście pozytywnie. Myślę jednak, że każdy przypadek jest inny, tak samo jak dzieci, które już są na świecie - każde rozwija się w swoim tempie. Tak samo jest w życiu płodowym.

ja na pierwszej wizycie ok 5 tyg. nie widziałam zarodka, dopiero za dwa tygodnie zobaczyłam :) ale serduszka i tak nie zobaczyłam tylko usłyszałam

reklama
Różne są dzieci i różne są ciąże :) Niby we wszystkich poradnikach trąbią, że od razu jak się zobaczy 2 kreseczki należy gnać do lekarza, a mi on nie powiedział wtedy nic ciekawego... To był pierwszy dzień 6 tygodnia, ale widoczny był tylko pęcherzyk, więc ani badań, ani nic innego.. I czekaj cierpliwie jeszcze 2 tyg. (łatwo powiedzieć:)). W 7 tygodniu serducho już mocno biło.

Co do objawów to już kilka dni po zapłodnieniu podejrzewałam, że jestem w ciąży. Piersi nabrzmiały i non stop chciało mi się spać.

Do góry