reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Cześć dziewczyny! Jestem tutaj po raz pierwszy online, ale forum przeglądam od dłuższego czasu ;). Chciałam u Was (jako mam weteranek ;)) zasięgnąć poradę ... Jestem w 11 t.c. (kolejna wizyta w przyszłym tygodniu). Dolegliwości ciążowe od początku miałam właściwie typowe (bóle podbrzusza, obrzmiałe piersi, nudności, senność, częste oddawanie moczu ...). Jednak od jakiś 3-4 dni zauważyłam, że podbrzusze przestało mnie całkowicie boleć i piersi również przestały (są powiększone, ciemniejsze brodawki) boleć oraz tak jakby mniej pełne w dotyku się zrobiły ... Czy to może oznaczać coś niepokojącego?

reklama
Cześć dziewczyny! Jestem tutaj po raz pierwszy online, ale forum przeglądam od dłuższego czasu ;). Chciałam u Was (jako mam weteranek ;)) zasięgnąć poradę ... Jestem w 11 t.c. (kolejna wizyta w przyszłym tygodniu). Dolegliwości ciążowe od początku miałam właściwie typowe (bóle podbrzusza, obrzmiałe piersi, nudności, senność, częste oddawanie moczu ...). Jednak od jakiś 3-4 dni zauważyłam, że podbrzusze przestało mnie całkowicie boleć i piersi również przestały (są powiększone, ciemniejsze brodawki) boleć oraz tak jakby mniej pełne w dotyku się zrobiły ... Czy to może oznaczać coś niepokojącego?
Ja jestem w 17 tygodniu (suwaczek )i nadal mnie bola piersi sa pelne .......ale kazda ciaza jest inna wiec moze u ciebie jest inaczej;-)jak nic nie boli nie masz plamien to napewno wszystko ok ....:-)

Malgonia1-ja mialam w pierwszej ciazy i corka ma dzis prawie 9 lat gratulacje 2 kreseczek .............

Ostatnia edycja:
Madn3s nie martw sie mnie piersi i brodawki przestaly polec jakos w 9 tyg :) zaczynam juz 20tydzien i dopiero znowu zaczely mnie bolec ;))

Cześć!

Mianowicie chodzi jak w temacie.
Kilka dni temu zrobiłam 2 testy ciążowe i obydwa wyszły pozytywnie, choć kreseczka była bardzo bardzo blada. Na drugi dzień poszłam do lekarza. Wynik badania: szyjka rozpulchniona jak na ciążę. Wynik badania usg: w jajniku czy w jajowodzie - nie pamiętam już, jest pęcherzyk 2,5 cm, ale nie w macicy. Lekarz stwierdził,że jest to ciąża 50% na 50 %: prawidłowa lub pozamaciczna. Miałam zrobić hcg. Wynik hcg z dnia 22.11 wyszedł <2,0 mlU/ml ( a 1 tydzień ciąży to od 5-50 mlU/ml). Wynik progesteronu 0,96, czyli faza folikularna, czyli przed owulacją.
Wynik hcg z dnia 23.11 to <5,0 mlU/ml.
Czyli wyniki hcg wypadają negatywnie.
Wynik mam powtórzyć za tydzień i przyjść na badanie.
Przez telefon dziś lekarz powiedział,że nie ma żadnych nieprawidłowości,ale mam zrobić badanie tarczycy, by sprawdzić czy np.nie mam problemu z tarczycą i czy nie zakłamuje ona wyniku hcg.
Nie miałam nigdy problemu z tarczycą.

Na pytanie,czy jestem w końcu w ciąży, czy nie lekarz nie odpowiedział jednoznacznie.

Co myślicie? Może macie podobne doświadczenie?

reklama
Rowniez gratuluje ale co do tego zarodka.... mysle ze jest w macicy poniewaz inaczej nie produkowalby hcg.... chyba ze zagniezdzil sie w jajowodzie ale to mozna sprawdzic. beta hcg przyrasta wiec gratuluje. powtorz wyniki tak jak lekarz mowi mam nadzieje ze za tydzien bedzie juz ladna wysoka betka :-)

Do góry