reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Cześć dziewczyny! Jestem tutaj po raz pierwszy online, ale forum przeglądam od dłuższego czasu ;). Chciałam u Was (jako mam weteranek ;)) zasięgnąć poradę ... Jestem w 11 t.c. (kolejna wizyta w przyszłym tygodniu). Dolegliwości ciążowe od początku miałam właściwie typowe (bóle podbrzusza, obrzmiałe piersi, nudności, senność, częste oddawanie moczu ...). Jednak od jakiś 3-4 dni zauważyłam, że podbrzusze przestało mnie całkowicie boleć i piersi również przestały (są powiększone, ciemniejsze brodawki) boleć oraz tak jakby mniej pełne w dotyku się zrobiły ... Czy to może oznaczać coś niepokojącego?

reklama
Cześć dziewczyny! Jestem tutaj po raz pierwszy online, ale forum przeglądam od dłuższego czasu ;). Chciałam u Was (jako mam weteranek ;)) zasięgnąć poradę ... Jestem w 11 t.c. (kolejna wizyta w przyszłym tygodniu). Dolegliwości ciążowe od początku miałam właściwie typowe (bóle podbrzusza, obrzmiałe piersi, nudności, senność, częste oddawanie moczu ...). Jednak od jakiś 3-4 dni zauważyłam, że podbrzusze przestało mnie całkowicie boleć i piersi również przestały (są powiększone, ciemniejsze brodawki) boleć oraz tak jakby mniej pełne w dotyku się zrobiły ... Czy to może oznaczać coś niepokojącego?
Ja jestem w 17 tygodniu (suwaczek )i nadal mnie bola piersi sa pelne .......ale kazda ciaza jest inna wiec moze u ciebie jest inaczej;-)jak nic nie boli nie masz plamien to napewno wszystko ok ....:-)

Malgonia1-ja mialam w pierwszej ciazy i corka ma dzis prawie 9 lat gratulacje 2 kreseczek .............

Ostatnia edycja:
Madn3s nie martw sie mnie piersi i brodawki przestaly polec jakos w 9 tyg :) zaczynam juz 20tydzien i dopiero znowu zaczely mnie bolec ;))

Cześć!

Mianowicie chodzi jak w temacie.
Kilka dni temu zrobiłam 2 testy ciążowe i obydwa wyszły pozytywnie, choć kreseczka była bardzo bardzo blada. Na drugi dzień poszłam do lekarza. Wynik badania: szyjka rozpulchniona jak na ciążę. Wynik badania usg: w jajniku czy w jajowodzie - nie pamiętam już, jest pęcherzyk 2,5 cm, ale nie w macicy. Lekarz stwierdził,że jest to ciąża 50% na 50 %: prawidłowa lub pozamaciczna. Miałam zrobić hcg. Wynik hcg z dnia 22.11 wyszedł <2,0 mlU/ml ( a 1 tydzień ciąży to od 5-50 mlU/ml). Wynik progesteronu 0,96, czyli faza folikularna, czyli przed owulacją.
Wynik hcg z dnia 23.11 to <5,0 mlU/ml.
Czyli wyniki hcg wypadają negatywnie.
Wynik mam powtórzyć za tydzień i przyjść na badanie.
Przez telefon dziś lekarz powiedział,że nie ma żadnych nieprawidłowości,ale mam zrobić badanie tarczycy, by sprawdzić czy np.nie mam problemu z tarczycą i czy nie zakłamuje ona wyniku hcg.
Nie miałam nigdy problemu z tarczycą.

Na pytanie,czy jestem w końcu w ciąży, czy nie lekarz nie odpowiedział jednoznacznie.

Co myślicie? Może macie podobne doświadczenie?

reklama
Rowniez gratuluje ale co do tego zarodka.... mysle ze jest w macicy poniewaz inaczej nie produkowalby hcg.... chyba ze zagniezdzil sie w jajowodzie ale to mozna sprawdzic. beta hcg przyrasta wiec gratuluje. powtorz wyniki tak jak lekarz mowi mam nadzieje ze za tydzien bedzie juz ladna wysoka betka :-)

Do góry