reklama
weronika25
Zaciekawiona BB
troche tak..A czułaś takie bóle jak na okres?
weronika25
Zaciekawiona BB
a ty masz jakies bole czy cos??Kurcze, to nie wiem, może odczekaj tak z 2 dni i zrób jeszcze raz. Kup sobie test strumieniowy, myślę, że jest najlepszy. A potem w zależności od wyniku do gina.
Jeżeli jesteś w 4 tc to nie oznacza to, że do zapłodnienia doszło 4 tygdonie temu, twój maluszek dopiero się zagnieździł i ma mniej niż 1 mm. Zmiany hormonalne sa na tym etapie bardzo niewielkie i przeważnie jeszcze nie dają jednoznacznych sygnałów, że to ciąża. Równie dobrze może to być napięcie przedmiesiączkowe. Dlatego na tym etapie jedynie testy z krwi sa wiarygodne.
Radzę albo wizyte u gin i prośbę o skierowanie na beta hcg albo odczekanie kilku dni i ponowne zrobienie testu - najlepiej rano bo wtedy jest największe stężenie hormonów.
A objawy każda kobieta ma inne - ja nie miałam mdłości, ani żadnych dolegliwości, tylko bolały mnie piersi. Zaczęłam to czuć ok 5 tc.
Radzę albo wizyte u gin i prośbę o skierowanie na beta hcg albo odczekanie kilku dni i ponowne zrobienie testu - najlepiej rano bo wtedy jest największe stężenie hormonów.
A objawy każda kobieta ma inne - ja nie miałam mdłości, ani żadnych dolegliwości, tylko bolały mnie piersi. Zaczęłam to czuć ok 5 tc.
Weronika25: Teraz nie, ale tydzień temu tak z 4 dni bolał mnie brzuch jak na okres, myślałam, że już już dostanę, a tu nic, więc zrobiłam test i wyszły 2 kreski. Ale od kilku dni nie boli, czasem tylko mam kłucia w jajnikach, ale to normalne.
karola1986-21
Dream it. Wish it. Do it.
ja na Twoim miejscu powtórzyłabym test za jakiś czas albo poszła do gina i wtedy na miejscu powie Ci czy będzie fasolka czy nie.
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
zrobilam test i jedna kreska..nie rozumem dlaczego..:-(
Może dlatego, że nie jesteś w ciązy?
Testy ciążowe powinno się robić z porannego moczu.
Wg mnie niemożliwe są na takim etapie ciąży wymioty.
Poczekaj jeszcze parę dni i powtórz test.
Pyśka_:)
Szczęśliwa :)
Ja kilka dni po owulacji już miałam niezbyt przyjemne bóle głowy. A wczoraj wieczorem wyszedł mi pozytywny test druga kreska bardzo delikatna ale jest i dzisiaj rano już mocniejsza mam nieregularne cykle (nawet 45 dniowe) a ostatni był 34dniowy dziś 29dc i już mam pozytywne teściki. Raczej wymioty tak wcześnie są niemożliwe no chyba że się czymś zatrułaś ale na bank to nie od ewentualnej ciąży
reklama
Podziel się: