reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Kurcze, to nie wiem, może odczekaj tak z 2 dni i zrób jeszcze raz. Kup sobie test strumieniowy, myślę, że jest najlepszy. A potem w zależności od wyniku do gina.

Jeżeli jesteś w 4 tc to nie oznacza to, że do zapłodnienia doszło 4 tygdonie temu, twój maluszek dopiero się zagnieździł i ma mniej niż 1 mm. Zmiany hormonalne sa na tym etapie bardzo niewielkie i przeważnie jeszcze nie dają jednoznacznych sygnałów, że to ciąża. Równie dobrze może to być napięcie przedmiesiączkowe. Dlatego na tym etapie jedynie testy z krwi sa wiarygodne.
Radzę albo wizyte u gin i prośbę o skierowanie na beta hcg albo odczekanie kilku dni i ponowne zrobienie testu - najlepiej rano bo wtedy jest największe stężenie hormonów.
A objawy każda kobieta ma inne - ja nie miałam mdłości, ani żadnych dolegliwości, tylko bolały mnie piersi. Zaczęłam to czuć ok 5 tc.

Weronika25: Teraz nie, ale tydzień temu tak z 4 dni bolał mnie brzuch jak na okres, myślałam, że już już dostanę, a tu nic, więc zrobiłam test i wyszły 2 kreski. Ale od kilku dni nie boli, czasem tylko mam kłucia w jajnikach, ale to normalne.

Ja kilka dni po owulacji już miałam niezbyt przyjemne bóle głowy. A wczoraj wieczorem wyszedł mi pozytywny test ;) druga kreska bardzo delikatna ale jest i dzisiaj rano już mocniejsza :) mam nieregularne cykle (nawet 45 dniowe) a ostatni był 34dniowy :) dziś 29dc i już mam pozytywne teściki. Raczej wymioty tak wcześnie są niemożliwe no chyba że się czymś zatrułaś ale na bank to nie od ewentualnej ciąży

reklama
testy ciążowe teraz są tak czułe że nie trzeba czekać do porannego moczu. Mi test ciążowy wyszedł dopiero około 6 tygodnia a do tego druga kreska była prawie niewidoczna dlatego na twoim miejscu powtórzyłabym test za jakiś czas.

Do góry