reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam wszystkie przyszle mamusie,jestem z WLN z mezem czekamy na pierwsze malenstwo,jestem juz w 5tyg. strasznie bolalo mi w bokach,czuje slabosc w sumie chyba ze od tego ze nic nie moge jesc,bardzo sie boje,bo te nudzenie.Chodze do pracy-a praca siedzaca przez 8h dziennie,mysle chodzic na basen,kto moze poradzic czy to nie zaszkodzi dla razwoju przyszlego dzidziusia,bo do lekarza dopiero po 2 tyg.
Dziekuje:tak:

reklama
Mi lekarz powiedział, że przy prawidłowo przebiegającej ciąży nie ma przeciwskazań do basenku, seksu czy znieczulenia u dentysty. Ja również miałam mdłości (wymioty do 3,5 m-ca ciąży), nie mogłam nic jeść, schudłam (ale to też czesto się zdarza w I trymestrze). Nie martw się dzidziuś "wyciągnie" z ciebie wszystko czego bedzie potrzebował. Potem powinno być już tylko lepiej. Też miałam pracę siedzącą, rób sobie przerwy i spaceruj, wyjdz na dwór na chwilkę.

jeśli nie masz żadnych komplikacji to basen i spacery to najlepasza forma aktywności dla ciężarnych, ja osobiście polecam jeszcze jogę..rewelacja:-)

Cześć Dziewczęta :happy:
Mianowicie, 26lutego miałam @. wcześniej staraliśmy sie o malenstwo, w dzień @ zrobiłam test wyszedl NEGATYWNIE:-( @ trwala ok 2,5 dnia gdzie zawsze mam ok 6dni. 2,6,7.marca znow podjelismy probe. na 13marca mam wyznaczona wizyte u ginekologa. Hmm, mam wrazenie ze mam zwieksza dawke sluzu,jakos -wilgotniej-,glowa mnie boli,w ciagu dnia zakuje mnie podbrzusze,jajnik,w nocy duzo pije i ma niesmak w buzi. Sadze,sama ze chyba za wczesnie na podejzenia,.A wy jakie mialyscie pierwsze objawy, i co sadzicie o moim przypadku. :confused::confused:Pozdrawiam serdecznie,Marta

Nie wykluczyłabym ciąży, aczkolwiek jeśli udało ci się zajść w ciążę to raczej w lutym. Gdyby udało ci się 2,6 lub 7 marca to raczej nie ma szans na jakiekolwiek objawy ciążowe! Zrób jeszcze jeden test, może wtedy było za wcześnie na wykrycie ciąży. Co do objawów- u mnie pierwszy to niesamowity ból piersi, nigdy wcześniej takiego nie miałam. Pojawił się tak około tydz, przed terminem @. I normalne bóle brzucha, tak jak przed @. Dodatkowe objawy typu mdłości pojawiły się dopiero koło 4-6 tyg. Ja osobiście nie miałam objawów typu ból głowy, niesmak w ustach itp. Ale tak bardzo pragnęłam dzidzi, że zanim zaszłam w ciążę to zawsze przed @ miałam wszystkie objawy ciążowe o których wcześniej czytałam. Czyli co miesiąc miałam mdłości, zawroty itp i zawsze myślałam, że to ciąża. A jak już się udało nie miałam żadnych objawów tego typu. Życzę ci dzidzi z całego serca! I daj znać co powiedział lekarz! Pozdrawiam.

Hey dziewczyny :)
mam taki problem
w 10 dniu cyklu (całość cyklu ok 29 dni) kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia
wytrysk miał wemnie.
Dzisiaj mam mam małe mdłości,boli mnie troche brzuszek i piersi
ale te bóle mogą być tez przed okresem ktory powinien się zjawić w czwartek
a i mam jeszcze twarde podbrzusze

co wy o tym myślicie?
mogł mnie wtedy zapłodnic?

Hey dziewczyny :)
mam taki problem
w 10 dniu cyklu (całość cyklu ok 29 dni) kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia
wytrysk miał wemnie.
Dzisiaj mam mam małe mdłości,boli mnie troche brzuszek i piersi
ale te bóle mogą być tez przed okresem ktory powinien się zjawić w czwartek
a i mam jeszcze twarde podbrzusze

co wy o tym myślicie?
mogł mnie wtedy zapłodnic?

Kochana -piszesz,że kochałaś się z chłopakiem bez zabezpiecznia, że miał wytrysk w tobie. Jeśli nie wiesz czy możliwe jest w takiej sytuacji zapłodnienie to lepiej coś poczytaj zamiast za sex się brać. Zrób test albo badanie krwi to będziesz wiedzieć. Twoje pytanie było z serii " to z sexu są dzieci?" Sorry, że mnie ponosi ale naprawdę nie znasz odpowiedzi na takie pytanie? Może jesteś w ciąży, może nie. Żadna z nas ci tu tego nie powie na 100%. Od tego są testy.

reklama
Do góry