reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam Wszystkie Kobietki przy nadzieji i te starajace sie dzisiaj jestem na tym wątku pierwszy raz.
KOSMOPOLITAN masz w zupełnosci racje i jeśli moge dodać cos od siebie to Dziewczyny bhcg daje 100% pewności podobno ,,, piszę podobno ponieważ mi beta wykry ciaże 4 tygodniowa a ciaży nie było !!!! Nie Leczyłam sie nigdy hormonalnie jestem zupełnie zdrowa osoba. Gdy dla wyjasnienia zrobiłam bete poraz drugi po dwuch tygodniach wynik wskazywał brak ciaży na drugi dzień miałam wizyte u ginekologa były zmiany ciażowe. Zrobiłam 3 testy ciażowe 6 dni 8 dni i 10 dni po dniu spodziewanej miesiaczki testy wyszły pozytywnie wszystkie 3 dzisiaj jestem w 8 tygodniu ciaży :-). I w przeciwieństwie do KOSMOPOLITAN odrazu miałam objawy najpierw piersi obolełe bardziej pełne i cieżkie potem doszły wzdęcia zaparcia i parcie na pecherz. Każda z nas jest inna i u każdej z nas ciaża wyglada inaczej ;))). Pozdrawiam

reklama
Agagu87 i Kosmopolitan, przede wszystkim gratuluję Wam z całego serca, cieszę się, że i ja jestem w gronie zafasolkowanych. Zgadza się, każda z nas jest inna... Ja w sumie tydzień przed terminem miesiączki byłam pewna na 90%, że jestem w ciąży :) całkiem niedawno robiłam sobie wszystkie wyniki i jestem zdrowa jak ryba... A tu nagle straszne zmęczenie, mdłości czy też straszne zawroty głowy przez cały dzień... Choć jak tak się czytało te fora, to widziałam, że wszystkie dziewczyny narzekały na ból piersi i zaczęłam wątpić... Mnie kompletnie nic nie bolały... Za to bolało podbrzusze jak na okres, ale wiadomo, tam już coś innego się działo :)
Na tą chwilę mogę powiedzieć, że piersi zaczęły mnie dziś pobolewać, mdłości jakby mniejsze (cisza przed burzą?:p), ale spałabym całe dnie...
Pozdrawiam Was serdecznie :)

Witam. Przejrzałam wątek ponieważ z mężem również rozpoczęliśmy starania o dzidzię- uwaga - piątą.
Chciałabym się podzielić moim doświadczeniem:
c1- wszystko dokładnie jak przed spodziewanym okresem. te same odczucia , te same dolegliwości.
c2 - nic, zupełnie nic. ponieważ cykle mam nieregularne myślałam, że ten będzie po prostu dłuższy - a mały fasolek już się rozwijał - czekaliśmy na ten moment 6 miesięcy
c3 - objawów nie było, natomiast gdzieś w głębi wiedziałam, że to już
c4 - to było zaskoczenie! maleństwo miało 3 miesiące. myślałam, że to silne zatrucie, odstawiłam maluszka od piersi- wymioty, okropny ból głowy- i tak przez dwa tygodnie- zrobiłam test- pozytywny- jak się okazało objawy te wystąpiły właściwie natychmiast po zapłodnieniu
a teraz? mimo doświadczenia przeglądam fora
MORAŁ
każda z nas jest inna. każda ciąża również. po prostu my kobiety starające się o dziecko już tak mamy.
tak czy inaczej wszystkim oczekującym- w tym sobie - życzę powodzenia!

piąteczka, podziwiam! Kiedyś marzyłam o piątce, teraz myślę, żebym nie dała rady. Obecnie planuję trzecie (lub jestem w ciąży); mąż względnie pogodzony. Dzieci lubi, dobrym ojcem jest, ale myśli racjonalnie o tych wszystkich przeciw jak małe mieszkanie...
Teraz mam bóle jak na okres już ponad tydzień. Było ciut podbarwionego krwią śluzu i myślałam że to @ lada dzień. nic - od porodu 10lutego wciąż nie dostałam. karmię, ale miałam 2 przerwy po dwa dni - owulka musiała być raczej. Ale stosujemy przerywany.
No i z ewentualnych objawów - bardzo dużo białego lepkiego śluzu... Byłam u gina i powiedział, że to może być na miesiączkę. A poszłam bo te bóle i akurat jakaś infekcja chyba...

Ja po drugim głośno oznajmiałam wszem i wobec, że już nigdy więcej, że nie ma takiej możliwości. Dziś się z tego śmieję.
Pozdrawiam serdecznie

Hej, podczytuję Was od paru dni:-) Mam już jednego Synka ma 3 latka, a teraz staramy się z Mężem o drugie dziecko;-) za nami pierwszy cykl, powiem szczerze, dni płodne zaliczone, nawet te ponadprogramowe, do @ jeszcze dwa dni a ja już szału dostaje:-( wiosną też się staraliśmy 3 cykle i nic z tego nie wyszło, potem były 3 miesiące przerwy bo M był zagranicą, a więc teraz mam cień nadziei:sorry2: choć oczywiście jedyne objawy jakie mam to bóle jajników i w krzyżu jak na @:wściekła/y::-( a tam, czekam do 2 ego i testuje bo oszaleje, wiem że powinnam podejść do tego na luzie, że każda ciąża jest inna, ale jakoś nie umiem:zawstydzona/y: pozdrawiam wszystkie Czekające i Zafasolkowane:tak:

Witam!

Moja sytuacja jest taka: Powinnam dostać @ 3 chociaz bardzo nie chce. Staraliśmy sie z meżem w tym miesiącu w mojej owulacji. Od 26 czyli 5 dni po owulacji zaczełam mieć dużo silniejsze objawy niż w trakcie@. Moje piersi się powiekszyły i mogę tylko nosić stanik z przed roku( przed @ tylko były napięte i nie aż tak czułe) poza tym mam twardawy brzuszek i czujesie jakoś dziwnie jakbym miala gule w gardle szczególnie przed posiłkami. Poza tym wnętrze pochwy jest mocniej spuchniete niż przed @. Czy takie objawy mogą wystąpić tak szybko? Bardzo chcemy Maluszka i nie chce tej @. W srode biegne po test bo świruje juz.

alusinda mnie piersi też bardzo szybko zaczęły bolec i powiększyły się. W sumie to już jakiś ponad tydzień przed spodziewaną miesiączką. To chyba dzięki nim zaświeciło się w głowie światełko: "a może się udało" :) no i rzeczywiście się udało :) a one bolą do dziś tylko że 100 razy mocniej! :p
no a Ty napisz jak test Ci wyszedł.

Witajcie dziewczyny ja zrobiłam test bo coś mi nie pasowało piersi bolały miałam mdłości, zawroty głowy, oczywiście wyszła blada kreska ale tym sie nie martwie bo przy pierwszej ciązy tak też miałam i urodziła nam sie śliczna córeczka która już skończyła 4 Latka, tylko jedno mnie martwi mam okres i nadal sie zastanawiam czy jestem w ciąży? okres jest normalny ale tak fajki mi nie smakują pije jak smok brzuch wydęty bąki śmierdzące..;P już sama nie wiem ,lekarz mi powiedział że narazie nic nie widzi,ale po teście zawsze uznaje że kobieta jest w ciąży tylko bardzo wczesnej mam iść za 10 dni zobaczymy czy jest nasza kochana fasoleczka! ;) Pozdrawiam Was Kochane ;D

reklama
Witam. Od 5 dni nie mam okresu, wczoraj robiłam test i wyszedł taki:

Robiłam ich kilka, z różnych firm, niektóre paski są, ale bardzo blade. Dziś byłam na beta hcg. Jutro wynik. Czy wynik testu wskazuje na ciąże? Proszę o odpowiedź . Będę wdzięczna.

Do góry