xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Witam serdecznie
Jestem tu nowa, ale chce bardzo podzielić się moim szczęściem
Małżeństwem jesteśmy od 25 czerwca tego roku więc niedługo Ale postanowiliśmy, że od razu będziemy starać się o dzidziusia bo bardzo oboje tego chcemy Nigdy nie miałam regularnych miesiączek, przez ostatnie trzy lata brałam tabletki antykoncepcyjne i myślałam , że nie pójdzie nam łatwo z dzidziulą, a tu na 99% jestem w ciąży!!
Ostatnia miesiączkę miałam 4 lipca, bóle podbrzusza już trochę minęły ale do niedawna były uciążliwe, ostatnio dość często mam podwyższoną temperaturę, chęć na czekoladę chociaż nigdy nie przepadałam za nią Robiłam dwa testy ale w ciągu dnia i oba wyszły negatywne, dziś robiłam z rana i wyszedł POZYTYWNY,są dwie kreseczki tylko, że jedna jest bledsza W poniedziałek rejestruje się do lekarza bo narazie jest na urlopie Jestem taka szczęśliwa,jednak czekam na potwierdzenie od lekarza
Super, gratuluje! i powodzenia na wizycie
hej Dziewczynki
Nie wiem czy pisze w dobrym dziale, bo dopiero do Was dołączyłam. Jestem w połowie 5 tygodnia ciąży, 08.08.2011 byłam u lekarza, który nie widział jeszcze pecherzyka, stwierdził tylko powiekszoną śluzówkę macicy (15,7 mm) i ze wszystko wskazuje na ciążę.
Robiłam testy z moczu - wszystkie pozytywne. Robiłam tez dwie bety - 08.08.2011 - 487,83 mlU/ml, 10.08.2011 - 920,3 mlU/ml .
Teoretycznie wszystko ok, ale troche sie boje tych bóli brzucha. Ból jak przed okresem - nie jest stały, i skurcze albo kłócia które trwają kilka - kilkanascie sekund. Mówiłam o tym lekarzowi, to kazał mi odpoczywać i tyle - to był 4 tydzień i 1 jeden dzień. Miałyście takie bóle brzucha?
Ja miałam, i nie wiem co to za lekarz, ale powinien Ci przepisać magnez lub nawet magnez z potasem. Takie skurcze są niebezpieczne. Możesz zapytać o to lekarza lub kupić magnez na wlasną rękę, na pewno nie zaszkodzi. Jak nie jesteś pewna czy możesz, to możesz zrobić badania z krwi na magnez (ok 6 zł), wyniki będą tego samego dnia. Jak bedzie niedobór to śmiało wcinaj magnez. JA całą ciąże musiałam to jesc bo ciagle mialam skurcze. Pozdrawiam!