reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam serdecznie:)

Jestem tu nowa, ale chce bardzo podzielić się moim szczęściem:)
Małżeństwem jesteśmy od 25 czerwca tego roku więc niedługo :) Ale postanowiliśmy, że od razu będziemy starać się o dzidziusia bo bardzo oboje tego chcemy:) Nigdy nie miałam regularnych miesiączek, przez ostatnie trzy lata brałam tabletki antykoncepcyjne i myślałam , że nie pójdzie nam łatwo z dzidziulą, a tu na 99% jestem w ciąży!! :)
Ostatnia miesiączkę miałam 4 lipca, bóle podbrzusza już trochę minęły ale do niedawna były uciążliwe, ostatnio dość często mam podwyższoną temperaturę, chęć na czekoladę chociaż nigdy nie przepadałam za nią:) Robiłam dwa testy ale w ciągu dnia i oba wyszły negatywne, dziś robiłam z rana i wyszedł POZYTYWNY,są dwie kreseczki tylko, że jedna jest bledsza:) W poniedziałek rejestruje się do lekarza bo narazie jest na urlopie:) Jestem taka szczęśliwa,jednak czekam na potwierdzenie od lekarza:)

Super, gratuluje! :) i powodzenia na wizycie :)

hej Dziewczynki :)

Nie wiem czy pisze w dobrym dziale, bo dopiero do Was dołączyłam. Jestem w połowie 5 tygodnia ciąży, 08.08.2011 byłam u lekarza, który nie widział jeszcze pecherzyka, stwierdził tylko powiekszoną śluzówkę macicy (15,7 mm) i ze wszystko wskazuje na ciążę.
Robiłam testy z moczu - wszystkie pozytywne. Robiłam tez dwie bety - 08.08.2011 - 487,83 mlU/ml, 10.08.2011 - 920,3 mlU/ml .
Teoretycznie wszystko ok, ale troche sie boje tych bóli brzucha. Ból jak przed okresem - nie jest stały, i skurcze albo kłócia które trwają kilka - kilkanascie sekund. Mówiłam o tym lekarzowi, to kazał mi odpoczywać i tyle - to był 4 tydzień i 1 jeden dzień. Miałyście takie bóle brzucha?

Ja miałam, i nie wiem co to za lekarz, ale powinien Ci przepisać magnez lub nawet magnez z potasem. Takie skurcze są niebezpieczne. Możesz zapytać o to lekarza lub kupić magnez na wlasną rękę, na pewno nie zaszkodzi. Jak nie jesteś pewna czy możesz, to możesz zrobić badania z krwi na magnez (ok 6 zł), wyniki będą tego samego dnia. Jak bedzie niedobór to śmiało wcinaj magnez. JA całą ciąże musiałam to jesc bo ciagle mialam skurcze. Pozdrawiam!

reklama
Ja niebiore zadnych tabletek ale jestem w takiej samej sytuacji co ty z mezem sie zapomnielismy ale to byl ostatni dzien okresu lekarz powiedzial ze chyba to ciaza bo tez mnie w dole plecow boli lewy jajnik i podbrzusze i spac bym mogla caly dzien nawet mnie od jedzenia odrzucilo a to dopiero tydzien po

Ja tez miałam. Wtedy nie wiedziałam, że to ciąża, po prostu myślałam, że dostanę okres. Jak powiedziałam o tym lekarzowi, to nic mi nie zapisał :/ A bóle same przeszły. Nie musiałam uzupełniać ani magnezu ani potasu, ale zawsze zapytaj o to lekarza. Teraz jestem mamą kochanej 10 miesięcznej córeczki :) Powodzenia!

Witajcie niewiem czy dobrze pisze bo jestem tu pierwszy raz.Mam pytnko jestem prawdo podonie w 1trymestrze ciązy i mam juz siare pierw byl to kolor przezroczysty a teraz to kolor lekko szarawy i wycieka z dwuch dziurek jak mleko :p własnie nie jestem pewna w 1000%czy jestem w ciazy bo ostatnio plamienia milam zawsze dostaje reguralnie mies a teraz zamiast 13-08 to 10-08 i trwalo to 3dni i bardzo malusio:( jak by plamienia mam sie czymś martwic?a w dodatku mam wzmozony apetyt,mdłosci,wymioty,zawroty glowy,bole, zębuw sennosc i dekoncentracja tragiczne zacinam sie czasami ;P a jescze co chodzi o piersi to mam nadbrzmiale jak bym okresu mila dostac czy to 10000000000000000000%ciąża? moja przyjaciulka juz urodzila dziecko i ostatnio mi powiedzala ze se zmienilam w oczach ze jestem taka dziwna a jaka kazala mi odslonic brzuszek to pow ze mi sie jej zdaniem uklada do ciąży.PROSZE O PORADĘ

Ostatnia edycja:
Dzwiazdeczka twoj post to miał być jakiś niesmaczny zart? Jakim cudem we wczesnej ciąży może się brzuch układać? co to są za bzdury?
Nie wspomnę już o wydzielinie z piersi, którą nazywasz siarą... wiesz co to jest? bo chyba nie masz pojęcia- "Siara (młodziwo, łac. colostrum) – gęsta żółta wydzielina gruczołów mlecznych samic ssaków, w tym człowieka. Zaczyna gromadzić się w sutku jeszcze w czasie ciąży (u człowieka już od około 20. tygodnia). W porównaniu do mleka właściwego matki, siara jest szczególnie bogata w białka, z których większość jest mało odżywcza, ale gra ważną rolę w dojrzewaniu przewodu pokarmowego młodych ssaków. Zawiera dużo witaminy A, sodu i chlorków, stosunkowo niewiele w porównaniu z mlekiem węglowodanów, potasu i tłuszczu". Jak nie wiesz o czym piszesz do sobie daruj, a zamiast produkować takie bzdury radzę poczytać słownik ortograficzny :eek:
Jeśli nie wiesz czy jesteś w ciąży to kup sobie test ciążowy, koszt 10 zł a oszczędzisz nam czytania takich głupot :crazy:

Ostatnia edycja:
rrurrkkaaa ale o to chyba chodzi ze ona ma okres/plamienia a juz jest w któryms tyg ciąży? no ja czytając jej post tak zrozumialam, bo przeciez są przypadki ze jest okres i jest ciąża. :-)
dzwiazdeczka mysle ze wizyta u lekarza wyjasni wszystko! takze najlepiej isc jak najszybciej bo po co czekac? od kiedy czujesz ze mozesz byc w ciazy??? bo ten twoj post jest taki chaotyczny, i w sumie ciezko cos sie dowiedziec;P

reklama
Bardzo dziękuję :) cały czas czekam na wizytę u lekarza i nie mogę się doczekać :)!
Powodzenia dla reszty mamusiek spodziewających się maluszków :)

Do góry