reklama
Ze względu na to, że najbliższą wizytę u ginekologa mam dopiero 15 lipca, chciałabym tutaj opisać swoje objawy i może któraś z was drogie panie coś mi podpowie. Otóż ostatnią miesiączkę miała 27 maja trwała ona 6 dni i była stosunkowo obfita. W lutym razem z mężem zrezygnowaliśmy z antykoncepcji, więc te moje miesiączki nie są bardzo regularne, ale też cykl nie trwa dłużej niż 36 dni. Staramy się od ponad dwóch miesięcy o dziecko, ale nie przesadzamy z tym staraniem Jednak od tygodnia mam objawy, które dają mi do myślenia. Otóż mój brzuch jest wzdęty i twardy, w podbrzuszu odczuwam ból przypominający skurcze, czasami silne mrowienie, które dość szybko ustępuje. Mam też problemy z moczem - oddaję go bardzo często, chociaż nie zawsze w dużych ilościach. Robiłam dwukrotnie test ciążowy (ostatni przed chwilą) i wyszedł negatywnie. Nie wiem co o tym wszystkim mam sądzić...
a może zapalenie pęcherza? jakaś infekcja dróg moczowych? częste oddawanie moczu + mrowienie mogłoby na to wskazywać
w ciąży mocz oddaje się często, ale to w III trymestrze, kiedy dzidzia uciska na pęcherz
zapewne od kazdej reguly sa jakies anomalia.. ja od samego poczatku ciazy no moze nie od samego.. jakos od ok. 6 tyg chodzilam siusiu doslownie co 5 minut... nawet nie raz nie chcialo mi sie to czulam ze chce i chodzilam.
co do objawow to nie pomoge... ja poczatkowo nei wiedzialam ze jestem w ciazy.. a dowiedzialam sie o niej w 8 tyg i wtedy wszytskie fakty polaczyly sie w 1 calosc. oprocz tego ze brzuch mi sie wypychal jakbym była wzdęta to pojawily sie pierwsze rozstepy w okolicach biustu... mrowienie w palcach i dziwaczny ból sie pojawil, i straszliwe nudnosci i wymioty.. eh ciezko wspominam te chwile.
Najpewniej bedzie ci czekac na lekarza. ja robilam 3 testy w odstepie co 2 tyg i dopiero w 8 tyg pozytywny byl test. wczesniejsze dwa z 4 i 6 tyg ciazy wykazaly brak ciazy. A cos podejrzewalam ale pewna nie bylam bo @ spozniala mi sie juz sporo ale tlumaczylam sobie ze to wsyztsko przez tabletki anty...
Aniaa_87
Fanka BB :)
Witam wszystkich. Miałam z narzeczonym starać się o dzidzie dopiero od nowego roku, ale jeśli będzie wcześniej to bardzo się ucieszymy ;-) Przejdę do sprawy.
Otóż w minioną sobotę powinnam dostać @, ale nie ma go do tej pory. Od kilku miesięcy był bardzo regularny co 27 dni. W środę zrobiłam test, jednak wyszedł negatywny. Zawsze tydzień przed bolał mnie brzuch i piersi (nie mogłam ich dotknąć), a teraz nic. W ogóle się nie czuję jakbym miała go dostać. Co prawda zaczęłam nową pracę w chłodni, kiedy pracujemy jest dosyć zimno, a wychodząc na polu jest upał. Może przez to cykl się rozregulował. W poniedziałek idę do lekarza, ale chciałam wcześniej poznać Wasze opinie, czy taka zmiana temp. może mieć aż taki wpływ na cykl??
Otóż w minioną sobotę powinnam dostać @, ale nie ma go do tej pory. Od kilku miesięcy był bardzo regularny co 27 dni. W środę zrobiłam test, jednak wyszedł negatywny. Zawsze tydzień przed bolał mnie brzuch i piersi (nie mogłam ich dotknąć), a teraz nic. W ogóle się nie czuję jakbym miała go dostać. Co prawda zaczęłam nową pracę w chłodni, kiedy pracujemy jest dosyć zimno, a wychodząc na polu jest upał. Może przez to cykl się rozregulował. W poniedziałek idę do lekarza, ale chciałam wcześniej poznać Wasze opinie, czy taka zmiana temp. może mieć aż taki wpływ na cykl??
Witam.
Z mężem staramy się o dziecko od 1,5 r. W tym czasie zrobiłam mase testów ciążowych :
Amil,Pink test,Acon,Bobo test. I tutaj nastała dziwna sytuacja bo w poniedziałek użyłam testu Acon (wiem,że było za wczesnie ale ta moja ciekawość )-jedna kreska. Wczoraj 22 dc równiez użyłam Acona ,jednak znowu 1 kreska. Po 3-4 godzinach pojawiła się druga-może wczesniej nie wiem bo nie zaglądałam. Dzisiaj ponownie zrobiłam Acon i podobna sytuacja jednak kreskę dostrzegłam po 2 godzinach ,no może 2,5 . Nigdy wczesniej nie miałam takiej sytuacji,zawsze jeśli była tylko jedna kreska to nie pojawiała się druga nawet po 2-3 dniach nadal była jedna. Na tym poniedziałkowym Aconie nadal jest jedna. A kupowałam wszystkie 3 Acony razem także podejrzewam,że prawdopodobnie były z jednej partii produkcyjnej.
Dlatego mam pytanie,czy któraś z Was też tak miała i była w ciąży??
Wiem,że powinnam czytać ulotkę bo tam jest wszystko napisanę ale ta sprawa nie daje mi spokoju bo taka sytuacja ma miejsce pierwszy raz.
Z mężem staramy się o dziecko od 1,5 r. W tym czasie zrobiłam mase testów ciążowych :
Amil,Pink test,Acon,Bobo test. I tutaj nastała dziwna sytuacja bo w poniedziałek użyłam testu Acon (wiem,że było za wczesnie ale ta moja ciekawość )-jedna kreska. Wczoraj 22 dc równiez użyłam Acona ,jednak znowu 1 kreska. Po 3-4 godzinach pojawiła się druga-może wczesniej nie wiem bo nie zaglądałam. Dzisiaj ponownie zrobiłam Acon i podobna sytuacja jednak kreskę dostrzegłam po 2 godzinach ,no może 2,5 . Nigdy wczesniej nie miałam takiej sytuacji,zawsze jeśli była tylko jedna kreska to nie pojawiała się druga nawet po 2-3 dniach nadal była jedna. Na tym poniedziałkowym Aconie nadal jest jedna. A kupowałam wszystkie 3 Acony razem także podejrzewam,że prawdopodobnie były z jednej partii produkcyjnej.
Dlatego mam pytanie,czy któraś z Was też tak miała i była w ciąży??
Wiem,że powinnam czytać ulotkę bo tam jest wszystko napisanę ale ta sprawa nie daje mi spokoju bo taka sytuacja ma miejsce pierwszy raz.
A
Anulka198424
Gość
Witajcie kochane po sporym czasie nieobecnosci..
pragne wam przedstawic mojego synka Fabianka ktory urodzil sie przez cc 6.7.2011 o godz 12:45 waga 2950g dl 54cm oto on
pragne wam przedstawic mojego synka Fabianka ktory urodzil sie przez cc 6.7.2011 o godz 12:45 waga 2950g dl 54cm oto on
A
Anulka198424
Gość
Zobacz załącznik 372698Nasz Kochany Synuś :*:*:*
Aniaa_87
Fanka BB :)
Anulka jakiego pięknego masz synusia!! Cudowny :-) Napatrzeć się nie mogę na niego
reklama
Karolina Romanowska
Zaangażowana w BB
Witam,
Mam pytanko czy mogę być w ciąży?
Mam mdłości(cały dzień), podwyższona temperatura (37 stopni), ból podbrzusza, niesamowita senność, ból głowy, piersi wrażliwsze, pojawiły mi się rozstępy na brzuchu(do tej pory nie miałam, zauważyłam je tydzień temu), i zgagę mam i pieczenie w przełyku. Mam dostać okres za 4 dni, ale nie wiem czy dostane.
Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
Karolina.
Mam pytanko czy mogę być w ciąży?
Mam mdłości(cały dzień), podwyższona temperatura (37 stopni), ból podbrzusza, niesamowita senność, ból głowy, piersi wrażliwsze, pojawiły mi się rozstępy na brzuchu(do tej pory nie miałam, zauważyłam je tydzień temu), i zgagę mam i pieczenie w przełyku. Mam dostać okres za 4 dni, ale nie wiem czy dostane.
Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
Karolina.
Podziel się: