reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

wybacz ale całkowicie się z tym nie zgodzę..ja dowiedziałam się dopiero w 4 mcu że jestem w ciąży i cały czas miałam @..nie małe krwawienie tylko tak jak zwykle...

Ja też znam dziewczynę, która nie była na anty, do 5 miesiąca miała co 28 dni krwawienia, dowiedziała się że jest w ciąży jak maluch zaczął się ruszać..

reklama
Nie musisz się zgadzać.
Miesiączka świadczy, że była owulacja. A w czasie ciąży nie ma owulacji. Krwawienie może być równie obfite jak miesiączka.
Mozna zajśc w ciążę nawet pierwszego dnia miesiączki. Moesz zajść w ciążę w różnych dniach cyklu, ale niestety nie po owulacji. Gdyż po 24 godzinach komórka jajowa obumiera i nie jest zdolna do zapłodnienia.

Magnez wiedza naukowa wiedzą naukową jednak człowiek postrafi zaskakiwać i jakby wszystko było tak jak piszą w książkach to nie było by yle cudów na świecie...mam na myśli cudowne ozdrowienia czy nawroty choroby...ludzki organiz nigdy nie będzie do końca przewidywalny...ty piszesz o wiedzy naukowej a ja o swoim własnych doświadczeniu...ginekolog i to ni jeden też mi mówił, że może jednak wystąpić miesiączka.
a pisania że nie muszę się zgadzac???? bez komentarza

Dla mnie to głupota co piszesz, jak nie można zajść w ciażę po owulacji?!

Jesli mam 28 dniowy cykl to owulację mam 14 dc tak?!

Ja zaszłam w ciążę 25dc.

Więc albo moja komórka była super komórką, albo ktoś mi dzieciaka do brzucha podłożył :-D:-D śmiech na sali!!

Poddaję się. Skoro Twój ginekolog i to więcej niż jeden, mówił, że miałas miesiączkę i to miałas miesiączkę.

Dla mnie to głupota co piszesz, jak nie można zajść w ciażę po owulacji?!

Jesli mam 28 dniowy cykl to owulację mam 14 dc tak?!

Ja zaszłam w ciążę 25dc.

Więc albo moja komórka była super komórką, albo ktoś mi dzieciaka do brzucha podłożył :-D:-D śmiech na sali!!

Kiedy może dojść do poczęcia?
Dziecko może począć się tylko wtedy, kiedy w szyjce macicy wydzielany jest śluz (tzw. śluz płodny). Podczas większości dni cyklu miesiączkowego szyjka macicy jest zamknięta, a środowisko pochwy kwaśne. W takim kwaśnym środowisku plemniki giną w ciągu kilku godzin. Kiedy gruczoły szyjki macicy zaczynają wydzielać śluz, szyjka się otwiera. Spływający do pochwy śluz tworzy środowisko, w którym plemniki mogą żyć kilka dni. Oprócz tego umożliwia on przedostanie się plemników do komórki jajowej. Śluz obecny jest w drogach rodnych kobiety przed jajeczkowaniem i w jego trakcie - po jajeczkowaniu zanika.

Czas, w którym możliwe jest poczęcie dziecka, nazywamy okresem płodności lub fazą płodności cyklu miesiączkowego (faza II). Długość fazy płodności zależy od łącznej płodności kobiety i mężczyzny. Zależy bowiem od ruchliwości i żywotności plemników oraz od długości życia komórki jajowej. W obecności bardziej płodnego typu śluzu plemniki żyją zwykle trzy do pięciu dni. Po opuszczeniu jajnika komórka jajowa żyje 12 do 24 godzin.

Jesli komórka jest martwa nie może zostać zapłodniona. No chyba, że zdarzy się sugerowany przez andrew cud

I jesli masz 28 dniowy cykl nie musisz miec owulacji w 14 dniu.

Ostatnia edycja:
Nie musisz się zgadzać.
Miesiączka świadczy, że była owulacja. A w czasie ciąży nie ma owulacji. Krwawienie może być równie obfite jak miesiączka.
Mozna zajśc w ciążę nawet pierwszego dnia miesiączki. Moesz zajść w ciążę w różnych dniach cyklu, ale niestety nie po owulacji. Gdyż po 24 godzinach komórka jajowa obumiera i nie jest zdolna do zapłodnienia

A o czym świadczy miesięczka u kobiet które nie maja owulacji?
Jak rozróżnić miesięczne u kobiety nie będącej w ciąży od kobiety ciężarnej?
Czasem warto się zastanowić czy znamy na tyle dobrze odpowiedz na pytanie, za nim napiszemy czy raczej przepiszemy wiadomości wyrwane z książki i umieszczone w necie.
Pozdrawiam.
Ps. cieszę się ze jest jeszcze trochę dziewczyn myślących rozsądnie,:-)

wiedziałam że tak to się skończy ,że wszystkie się pokłócą :sorry: przyjmijmy , że każda zachodzi kiedy chce i tyle :-)

Poddaję się. Skoro Twój ginekolog i to więcej niż jeden, mówił, że miałas miesiączkę i to miałas miesiączkę.

nie bądź nie miła i taka do przodu bo nie na miejscu...to tak jak przekonać kobiete która urodziła że nie może mieć dzieci a jadnak bobas na świecie...różne rzeczy się dzieją..nie na wszytsk ma się wytłumaczenie...nie mówię że iedza naukową jest do nieczego ale nie jest dobra w 100%...tak jak z tabletkami...mogę ci zróbić na dowód zdjęcie pierwszego wywiadu mojego z ginekologiem gdy zaszłam w ciąze bo mało tego j brałam tabletki anty i zaszłam...kto wie może alkohol spowodował że zaszłam w ciąże...w każdym razie mimo zabezpieczania zaszłam;/ czasem tak bywa...mało tego robiłam 2 testy które powiedziały że nie jestem w ciązy..teraz jestem w kolejnej ciąży i też dpwiedziałam się w 3 mcu a dwa testy wykazały że nie jestem???? chyba jakiś specjalny ze mnie egzemplarz...nie wiem...ale czasami dzieją się takie rzeczy...nie na wszysto ma się odpowiedź....

reklama
Magnez posługujesz się cytatami nie wiem czy z netu czy z książki, i twardo stoisz przy swoim , chociaż masz wypisane czarno na białym, że są wyjątki od reguły.

To powiedz chociaż czy rozumiesz coś z tego lekarskiego żargonu, który Nam przytoczyłaś?

Do góry