reklama
Ja bym sie nie przejmowala, ze test nie wykazal, ze jestes w ciazy ja dla przykladu zrobilam test w 6 tygodniu ciazy i wykazal, ze nie jestem (a kupilam najdrozszy test jaki byl), wiec wyobraz sobie moje zdziwienie jak po 3 tyg dowiedzialam sie, ze to juz prawie 10tydzien a czeste siusianie to dobry znak, trzymam kciuki
Kamylka
Entuzjast(k)a
Mialam dokladnie tak samo,nawet 2 testy zrobilam w odstepie tygodnia i wyszly negatywne a ciaza miala juz ladnych pare dni.Ja bym sie nie przejmowala, ze test nie wykazal, ze jestes w ciazy ja dla przykladu zrobilam test w 6 tygodniu ciazy i wykazal, ze nie jestem (a kupilam najdrozszy test jaki byl), wiec wyobraz sobie moje zdziwienie jak po 3 tyg dowiedzialam sie, ze to juz prawie 10tydzien a czeste siusianie to dobry znak, trzymam kciuki
Ja 1 dzień przed zrobieniem testu spałam cały dzień, ale był to weekend majowy, więc pomyślałam, że poprostu odsypiam ciężki tydzień. Ale jakie było moje zdziwienie, kiedy następnego dnia zobiłam test, bo spóźniałam się już o około 4 dni. A po teście przez około miesiąć tylko senność, w drugim miesiącu mdłości, senność i zgaga - żadnych wymiotów. A teraz jest początek 5 miesiąca i ok, tylko w czasie dnia robię sobie drzemkę, czego nigdy nie praktykowałam
Ostatnia edycja:
M
mamu$ia
Gość
Najlepiej wybrać sie do ginekologa. On po badaniu będzie wiedział czy jesteś w ciąży w razie jakichkolwiek wątpliwości zleci badania Niektórym testy ciążowe wychodzą od razu, niektórym przez okres nawet kilku miesięcy od poczęcia nie, więc chyba lepiej zdać sie na lekarza
Nanya
(Samo)dzielna Mama
Moja rada: poczekaj ze sprawdzaniem do dnia spodziewanej miesiączki.
Część ciąż obumiera i zostaje naturalnie wydalana podczas krwawienia, a my nawet o tym nie wiemy. Dzieje się tak, gdy zygota słabo zagnieżdża się w ścianie macicy, lub gdy nie rozwija się dobrze. Po co masz przeżywać stres, gdy teraz ci wyjdzie test dodatni, a za 2 tygodnie dostaniesz okres? Lepiej poczekać, będziesz miała pewność.
Część ciąż obumiera i zostaje naturalnie wydalana podczas krwawienia, a my nawet o tym nie wiemy. Dzieje się tak, gdy zygota słabo zagnieżdża się w ścianie macicy, lub gdy nie rozwija się dobrze. Po co masz przeżywać stres, gdy teraz ci wyjdzie test dodatni, a za 2 tygodnie dostaniesz okres? Lepiej poczekać, będziesz miała pewność.
Coyote
Mama Gracjana i Mateusza!
A ja mam pytanko, bo z pierwzsej ciąży za bardzo nie wyciągnę sobie doświadczen bo poprostu ie mam, nie miałam żadnych objawów, czułam sie świetnie, nic mnie nie bolało i w ogóle, dobrze, ze to była planowana ciąża i pilnowalam tego jak oka w głowie, bo chyba załapałabym jakby dopiero zaczal brzuszek rosnac, a zaczal rosnac dopiero w 7 m-cu :-)
ale do rzeczy, na razie testu nie chce robic, bo chce jeszcze poczekac dwa dni.
Od tygodnia saczy sie ze mnie jasno brązowa wydzielina, okres powinnam dostac w niedziele rano -zawsze dostawalam rano, ale jak narazie nic, pojawil sie tylko na wkladce paseczek krwi i takiej jak w ostatni dzien miesiaczki, no i caly czas ta wydzielinka juz co prawda coraz mniej, tak jakby ostatnia miesiaczka, czy przy ostatniej miesiaczce ktoras tak miala, bo ja przy pierwzsej ciazy mialam miesiaczke normalnie a potem poprostu zanikla i wsio.
ale do rzeczy, na razie testu nie chce robic, bo chce jeszcze poczekac dwa dni.
Od tygodnia saczy sie ze mnie jasno brązowa wydzielina, okres powinnam dostac w niedziele rano -zawsze dostawalam rano, ale jak narazie nic, pojawil sie tylko na wkladce paseczek krwi i takiej jak w ostatni dzien miesiaczki, no i caly czas ta wydzielinka juz co prawda coraz mniej, tak jakby ostatnia miesiaczka, czy przy ostatniej miesiaczce ktoras tak miala, bo ja przy pierwzsej ciazy mialam miesiaczke normalnie a potem poprostu zanikla i wsio.
reklama
Karolina00
Moi dwaj mężczyżni...
No a u mnie to tylko brak @... naprawdę! Żadnych innych objawów aż do samego końca (dlatego każdej przyszłej mamie życzę tak lekkiej ciąży, jaką przechodzę (prawie przeszłam )
Podziel się: