reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
No to masz jeszcze troszkę czasu do testowania. A co do pracy, to faktycznie nieprzyjemna sytuacja i zapewne stresująca. Mam nadzieję, ze szybko uda Ci się znaleźć nową, fajniejszą posadę!
Anulka, u Ciebie to już kawał dzidzi!!! :) Serio Kochana cieszę się Twoim szczęściem. Fajnie się tak śledzi czyjeś historie. Jeszcze niedawno pisałaś że będziesz testować a tu proszę! Ani się nie obejrzymy a będziesz nam swojego potomka przedstawiać :))

Bree ale wiesz ze po moje sytuacji roznie moze byc:) nie warto sie zalamywac tylko isc do przodu grunt to pozytywne myslenie:)widzialas ze testy nie wychodzily nawet beta bardzo niska a jednak dzidzi bylo tylko mlodziutkie i nie wykryly testy ani beta:) a tydzien temu widzialam juz bijace serduszko:)wierze w was i &&&&&&&& trzymam:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny a jak to jest z lekami ? byłam u lekarza i stwierdził, że jest zbyt wcześnie na stwierdzenie ciąży i na zapalenie pęcherza przepisał mi furagin bo stwierdził , że jest łagodny na wypadek gdybym była w ciąży ale na ulotce pisze żeby go nie brać w 1 trymestrze ;| więc nie wiem czy go brać czy nie.. lekarz chyba wie lepiej co dobre ?

hej dziewczynki:)
dawno mnie tu nie bylo - jak na zlosc padl mi komputer - i to wlasnie wtedy kiedy mam pisac rozne prace semestralne i oddac do konca stycznie I rodzial pracy mgr.... wrrr

chwilowo jestem u rodzinki i korzystam z ich kompa, wiec neistety nie dam rady nadrobic Waszych wpisow, ale gratuluje tym, ktore zafasolkowały i zycze cierpliwosci, tym, ktore sie staraja:)

a u mnie? - of course @ przylazla wczoraj.... pare dni za wczesnie, ostatnio cykl mi sie ciagle wydluzal - do 30 dni, a teraz trwal 26, wiec nie kumam o co biega, po nowym roku zapisze sie do jakiegos dobrego lekarza - to bedzie juz prawie ropk jak sie staramy.
pozdrówka;)

dziewczyny a jak to jest z lekami ? byłam u lekarza i stwierdził, że jest zbyt wcześnie na stwierdzenie ciąży i na zapalenie pęcherza przepisał mi furagin bo stwierdził , że jest łagodny na wypadek gdybym była w ciąży ale na ulotce pisze żeby go nie brać w 1 trymestrze ;| więc nie wiem czy go brać czy nie.. lekarz chyba wie lepiej co dobre ?

Powiem Ci, że ja od początku stosuje zasadę ograniczonego zaufania do lekarzy. Zdarzyło mi sie, że mimo, że mowiłam,że jestem w ciąży przepisywano mi leki, które na ulotkach miały gruba czcionka zaznaczone: nie stosować w ciąży. Niestety ale lekarze podchodzą czasami rutynowo i nie traktuja kobiety powaznie, szczegolnie w pierwszych tygodniach ciąży. Natomiast z drugiej strony jeżeli masz poważną infekcje to napewno lekarstwo mimo wszystko jest lepsze. Upewnij się tylko co do leku, ja kontaktowałam sie za każdym razem z ginekologiem, a jak był niedostępny to dzwoniłam do szpitala i mi odpowiadali czy wolno czy nie.

mój lekarz właśnie bardzo dobrze podchodzi do mnie jako do pacjentki, zawsze doradzi i porozmawia. jest super lekarzem . leczę tą infekcje pare dni uroseptem i niestety spać w nocy nie mogę bo mnie strasznie boli ;/ stwierdziłam że wezmę ten furagin jeszcze w sumie nie wiadomo czy jestem w ciąży lecz bardzo chciałabym mimo iż jestem młoda: P Zaufam mu, czytałam na internecie też że dziewczyny brały furagin i dzieci się rodziły zdrowe .

Miałam podobny problem.. z badania wyszlo ze mam cos nie tak ale nie bylo jeszcze 100% pewne ze jestem w ciazy i lekarz powiedzial ze narazie nie bede nic brala puki nie wiadomo.. a teraz jak jest dowiem sie jutro bo dopiero badania zrobilam wczesniej zapomnialam o nich :D ale objawów ze cos boli itp nie mam.. Wszystko zależy od Ciebie..

reklama
mój lekarz właśnie bardzo dobrze podchodzi do mnie jako do pacjentki, zawsze doradzi i porozmawia. jest super lekarzem . leczę tą infekcje pare dni uroseptem i niestety spać w nocy nie mogę bo mnie strasznie boli ;/ stwierdziłam że wezmę ten furagin jeszcze w sumie nie wiadomo czy jestem w ciąży lecz bardzo chciałabym mimo iż jestem młoda: P Zaufam mu, czytałam na internecie też że dziewczyny brały furagin i dzieci się rodziły zdrowe .

Grunt to zaufany lekarz, ja w trakcie ostrego zapalenia zatok trafiłam do lekarza, który mnie zawiódł, stąd moja ostrożność :) Powodzenia i dużo zdrówka życzę :)

Do góry