reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

VANILKO - tylko w czym jest problem? Boisz sie ze za malo czasu minelo od tego poronienia? Nie zakladaj, ze bedzie cos nie tak....Ja zaszlam w ciaze 3 tygodnie po poronieniu i mam teraz slicznego rocznego synka, a sama ciaza przebiegala ksiazkowo, bez zadnych komplikacji.
Jesli przypuszczasz ze jestes w ciazy, mimo negatywnego testu, radze wykonac badanie z krwi na obecnosc beta hcg i jesli wyjdzie pozytywnie udac sie szybciutko do ginka. Trudno nam tu bedzie stwierdzic czy faktycznie jestes w ciazy.......objawy o ktorych piszesz mimo wszystko sa objawami subiektywnymi, choc oczywiscie o ciazy moga swiadczyc.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.

reklama
Tak boje się czy znowu nie powtórzy się to samo :-( i w sumie zastanawiam sie jak mogłam zajść w ciąże mimo tabletek anty...

VANILKO - no to szybciutko rob badanko i przynajmniej bedziesz wiedziala o co chodzi.
Nie wiem czy sie nie myle, ale zdaje sie tabletki odchudzajace moga oslabiac dzialanie anty :sorry2:Poza tym czy bralas pigulki regularnie, codziennie o stalej porze?
Jesli dobrze zrozumialam z pierwszego postu to tylko 1 opakowanie zuzylas? Moze po prostu zostaly zle dobrane.........i dlatego nie wystapila @. Czasem tak sie zdarza.....Tak samo jak plamienie na poczatku zazywania.
Najlepiej zrob badanie, przynajmniej nie bedziesz sie niepotrzebnie stresowac.

tak pierwsze opakowanie zużyłam i w sumie raz brałam o 19 raz o 18 raz o 21 itd. różnie to było ale przecież taka różnica mała w niczym nie przeszkadza. Też zastanawiałam się czy tabletki odchudzające mają wpływ na anty... ale doczytałam się różnych opinii że osłabiają że nie osłabiają itd. a po tabletkach antykoncepcyjnych czułam się bardzo dobrze nic mi nie dolegało nic nie bolało generalnie to tak jakby ich nie było;-) dodam że biore leki sterydowe ale tylko zewnetrznie jednak dostają się one do krwi ale nie mam pojęcia czy osłabiają one tabletki

Witam!Mam nadzieje,ze Twoje oczekiwania sie spelnia.Ja mialam taka historie,ze podejrzewalam ciaze,tzn wyczekiwalam jej w czasie Swiat,bo staralismy sie z mezem w grudniowym cyklu.Zrobilam test,ale wyszedl negatywny.Ale okres sie spoznial,potem mialam 3 dni plamienia,az tu nagle w sylwestra zalalo mnie doslownie i okres trwal normalnie 5 dni i byl bardzo intensywny.Wiedzialam,ze na pewno nie jestem w ciazy.jednak w styczniu okres sie nie pojawil.Spoznial sie 10 dni.nadal nic nie podejrzewalam,bo nie mialam zadnych doslownie oznak.Zrobily mi sie natomiast takie grudki w piersiach i troche byly wrazliwsze.Zrobilam test,i wyszedl pozytywnie.Jak poszlam do lekarza,to sie okazalo,ze jestem juz w 5-6tyg.ciazy,czyli wlasnie w grudniu bylam.Przeczucie mnie nie oszukalo.Ale do dzis nie moga mi wyliczyc daty porodu,choc juz 5 miesiac,bo okazuje sie,ze ta ciaza to jakies nielogiczne dla nich terminy,bo nie powinnam rzekomo zajsc w ciaze w tym terminie.Takze wszystko jest mozliwe i wierze,ze jak ktos ma byc to bedzie,wszystko w rekach Boga.pozdrawiam.

witam mamusie u nas bylo podobnie bol w podbrzuszu i piersi wrazliwe i w sumie ja juz od poczatku czulam ze jestem w ciazy odczekalam 2 tyg i okazalo sie ze jestem:tak:
a sylvia jakby zamilkla?

drogei mlode i nieco starsze mamusie lub ciezarowki, otoz jakimi objawami przywitalyscie ciaze?? po za brakiem miesiaczki;-)

bo ja mimo ze juz po porodzie, wygladam kolejnej, sie obserwuje a obserwuje i wygladam a wiadomo kazda ciaza inna wiec objawy z pierwszej ciazy nie musza sie powtorzyc:-D

z tego, co apmietam, to bylamn strasznie spiaca, czasami mnie mdlilo,zazwyczaj jak rano wstawalam. no i chodzilam czesto siusiu.. poza tym nic wiecej.. no i brak @:-D:-Dpo 3 dniach od jej braku wyszedl test pozytywny..

zasypiałam w pracy ,na uczelni, w autobusie i nawet przed kompem.wogóle miałam stan podgorączkowy przez tydzień i cała taka zmęczona ...a potem to już mdłości na okrągło:)
hehe jest jeszcze coś jakoś dwa dni po tym jak spłodziliśmy Maję byliśmy u znajomych i ja mówię mojej przyjaciółce -wiesz nie mogę wciągnąć brzucha boli mnie jak wciągam ,
-może jestem w ciąży- dla żartu palnęłąm
ale to chyba nie ma żadnego związku :) jednak kobieca intuicja jest przeogromniasta!!!

reklama
Do góry