reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

ja to mialłam straszne zawroty głowy, kilka razy dziennie, czeste siusianie no i sennosc. Zawsze chodzilam spac tak o północy a wtedy nagla zmiana już o 18 zasypiałam, przynajmniej raz w obiad, mała drzemka także, nawet w szkole na lekcji:)

reklama
ja to najbardziej pamiętam fakt że jeszcze nie wiedziałam o fasolce a klientka w barze sie mnie spytała który to tydzień :) Ja to wogóle na początku ciąży straciłam kilka kg ale brzuch mi urusł już w 5tyg :-) No ale tak poza tym to chodziłam troszke rozdrażniona, ciągle biegałam siusiu, jak miałam dzień wolny to cały przesypiałam, no i odrzuciło mnie od kawy i papierosów! I wogóle nie mogłam patrzeć na mięso :-) Aha... i męczył mnie ból głowy...

Ja z kolei mialam mdlosci i strasznie bylam spiaca no i brzuch mnie okropnie bolal. A po tygodniowym opoznieniu wyszedl pozytywny wynik na tescie :-)

Ja przede wszystkim byłam senna i bardzo wrażliwa na zapachy. Odrzucało mnie od przypraw i papierosów. I to chyba tyle, nawet mdłości nie miałam, a w ciąży czułam się lepiej niż przed nią:-p:-D. Dopiero w 9 miesiącu zaczęły się schody:-p.
A co Netgirl, tak szybko wypatrujesz dzidziusia?? Po CC to chyba nie jest dobry pomysł, macica chyba musi się dobrze zabliźnić itp:confused:.

Per Zywa(tak podpatrzylam teraz trzeba sie zwracac do pani moderator:-p) po konsultacji z ginekologiem nie mam zadnych przeciwwskazan, jedynie jesli zajde teraz to murowana bedzie kolejna cesarka jako porod. wlasnie zeby przy porodzie nic nie peklo w srodku. dopiero jesli zszlabym w ciaze po poltora roku to moglabym probowac naturalnie, ot cala roznica.

A ja nie mialam mdlosci:-)bylam senna ,siusiu,bolal brzuch i wcinalam mnostwo lodow smietankowych - innych nie tknelam :laugh2: a ze w ciazy jestem zorientowalam sie po 4 tygodniach !! wtedy kupilam 3 testy i napoczatq nie wierzylam wiec zrobilam drugi - mysle eee to nie mozliwe , wiec poczekalam pare dni i zrobilam 3 :laugh2:

eeehhh to byly czasy :rofl2:

Ja na początku nie miałam praltycznie zadnych dolegliwości... tylko siusiu biegałam częściej:-) Zrobiłam test po 2 dniach i juz było pewne:-) Ogromna radość... Tatuś wrócił do domku a ja mu: "Rodzinka nam sie powiekszy" no i zatkało go:-p:-p:-p Mdłości i wymioty pojawiły się pod koniec 2 miesiaca i męczyły mnie do 4:baffled:

No to kolei na mnie :) Przy Filipku straszna sennosc zasypialam doslownie wszedzie i o kazdej porze dnia, lekkie zawroty glowy i nic pozatym :p

Przy mojej niuni mdlosci , wymioty odrzucilo mi papierosy i roznego rodzaju jedzenie przez pierwsze 3 miechy jadlam tylko kanapki z drzemem i mleko potem sie jakos unormowalo :)

reklama
Ja miałam mdłości i zawroty głowy. No i jak nie zjadłam tyle co powinnam, to wieczorem mi się robiło niedobrze z głodu:confused:
Czytałam, że jak się jest w ciąży to przez jakiś czas po owulacji utrzymuje się temp ok 37,5 st(tak mniej więcej 2, 3 tyg) i że to może być właśnie najwcześniejszy objaw. Ja nie mierzyłam, ale może warto.

Do góry