reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Netgirl, przede wszystkim nie PER żywa, myślałam, że to nic między nami nie zmienia:zawstydzona/y:.
A co do kolejnej ciąży to tutaj masz wypowiedź specjalisty:
"Po każdej ciąży kolejną zaleca się nie szybciej aniżeli po roku. Jest to optymalny czas, w którym organizm powraca do pełnej równowagi po zmianach w organizmie jakie zaszły podczas ciąży, porodu i połogu. W związku z tym, iż po cięciu cesarskim zmiany te cofają się w takim samym czasie jak po porodzie drogami natury, również po cięciu należy wstrzymać się z kolejną ciążą około roku, a za najlepszy okres uznaje się 2 lata. Jeżeli ciąże nastąpią po sobie zbyt wcześnie stanowi to bardzo duże obciążenie dla organizmu. Niedostateczna ilość czasu na dokładne wygojenie się miejsca po odklejeniu łożyska może spowodować nieprawidłowe zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki, co może w późniejszej ciąży być powodem problemów z łożyskiem np. nieprawidłowa lokalizacja (łożysko przodujące) lub też problemów z jego odklejaniem (łożysko wrośnięte). Jeżeli czas jaki upłynął od ostatniego cięcia jest stosunkowo krótki wówczas zwiększa się ryzyko rozejścia się blizny lub pęknięcia macicy w czasie ciąży lub porodu. Zaburzony może być również okres poporodowy, w trakcie którego istnieje zwiększone ryzyko problemów z prawidłowym obkurczaniem się mięśnia macicy oraz krwawień poporodowych."
Także to nie są moje teorie wyssane z palca. Jeśli już sbym zaszła w ciążę cieszyłabym się, ale sama nie planowałabym kolejnego dziecka zaraz po połogu, bo przecież dopiero co Ci się skończył.

reklama
Niewyżyta tak wolisz?:-p:-) Zmieniać nic nie zmienia (przynajmniej według mnie) no ale zawsze można wyróżniać cie spośród tłumu...
Co do ciąży po ciąży to nie zdawałam sobie sprawy z tego że mogą być takie powikłannia... Tzn ja i tak nie planuje szybciej niż jak pierwsze skończy 3-4latka no ale szok normalnie dla mnie...

Kasiu, dzięki za słowa otuchy;-). Polna to wiem, że dla żartu (wredota:-p:-D) ale netgirl zaatakowała mnie po tym jak jej napisałam, że ciąża to nienajlepszy pomysł:sorry2:. A ja tylko chciałam jej przekazać opinię polskich ginekologów:tak:.
Ja osobiście nie mam nic do tego, że chce miec kolejne dziecko:tak:. Życzę Ci Netgirl tego z całego serca:tak::tak:.

zywa te per to tez bylo dla zartu przeciez, jakos akurat przeczytalam wypowiedz polnej (ja teraz intensywnie nadrabiam zaleglosci ze wszystkich watkow) i tak napisalam bo mi sie spodobalo :happy: za troske dziekuje , doceniam bardzo mile, ale powiem Ci tak... wiele jest dziewczyn co maja dzieci rok po roku i nic im sie nie stalo... po za tym Ty zapominaszze my mlode babki jestesmy:-Da to inaczej jak ze strszymi:-D
no i druga sprawa konsultacje mialam z 2 dzinami, jeden z nich prowadzil moja ciaze.. i oboje sa ze szpitala prywatnego o najlepszej reputacji w Grecji, gdzie nie pozwalaja sobie na blad.. oboje Ci lekarze odbierali moj porod i mnie obejrzeli w srodku, stwierdzajac ze mam wszystko czysciutkie i zdrowieutkie i 7 dzieci moge miec:-D po za tym ja mysle ze juz jestemw ciazy :-D trzeba byc dobrej mysli, i to podwojnej bo ja chce blizniaki:-D po za tym poprzedni porod, mimo ze nie chcielismy ale nie bylo wyboru mialam wlasnie w tym szpitalu, gdzie profesjonalnie sie z czlowiekiem obchodza.. wiec niczego nie spieprzyli...

Zywa :szok: obiecuje ze nie bede Cie juz tak nazywac :happy: chyba ze tylko na watku zamknietym :-p:-D

Zapomnialam przedtem napisac ze ja na poczatq ciazy schudlam jakies 5 kg ,chyba to byl stres :confused: ale jadlam jak najeta,potrafilam wstac o 4 rano i buszowac po lodowce-raz to nawet robilam nalesniki - psikalam bita smietane ,smarowalam dzemem jagodowym i zawijalam a potem polewalam sosem truskawkowym :-D

Ja przez pierwsze dwa miesiące nie miałam żadnych objawów.Wiedziałam,że jestem w ciąży,bo staraliśmy się o to i od razu gdy nie pojawiła się miesiączka zrobiliśmy test :) Po tych dwóch miesiącach dopiero się zaczęło...Mdłości 24 h,siusiu co pół godziny,zawroty głowy,straszna senność no i często boli mnie głowa.Wymiotowałam do tej pory tylko 2 razy.

a mi sie ciaza niczym nie objawila:-):-) po prostu sie stalo i mialam jakies dziwne uczucie no i zrobilam test:-):-):-) i mam Alke:-D dzisiaj bylam z nia u znajomej (ktora ma 5 dziecow) i dostalysmy fajne kiecki po jej corci, Nicola nie chciala mi ich oddac i mowila ze to jej, choc juz duzo dla niej za male:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Mi sie ciąża objawiła... sraczką:)
Nie wymiotowałam, nie wymiotuję, ale po pięciodniowej sraczce chłopak powidział, że może jestem w ciąży, zrobiłam test i rzeczywiście będziemy rodzicami:)

Do góry