reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Ja miałam czop koloru brunatnego, ale w jaśniejszym odcieniu:tak:. Myślę, że nie ma się czym martwić:tak:. Ale jeśli się niepokoisz, zadzwoń do swojego gina:-).

reklama
Moze miec kolor brunatny, rozowy lub byc przezroczystą galaretką. To znak ze albo za kilka dni albo nawet za 2 tygodnie poród:) Zwykle świadczy to o rozwarciu szyjki, na tyle duzym, by czop mógł się wysunąc.

Jeśli jestes już 37/38 tygodniu ciązy, to nie musisz się obawiac, że urodzi się wczesniak, bo ciąża jest juz donoszona.

Powinnas skonsultowac się ze swoim lekarzem, ale bez paniki :)

Witam,

drugi cykl staramy się z mężem o dzidziusia...Przez ostatnie 3 cykle miałam dość długie, prawie dwutygodniowe plamienia przed okresem. Z tego powodu zapisałam się na wizytę do lekarza. Wizyta wypadła w moim 20 dniu obecnego cyklu (w ubiegłą środę). O dziwo w tym cyklu plamienia ustały. A co więcej przy badaniu lekarz stwierdził rozpulchnienie macicy i zasinienie szyjki i jak powiedział może to wskazywać na ciążę;)No ale 100 % pewności nie ma...dlatego też przepisał mi Duphaston na podtrzymanie ewentualnej ciąży (2x1 tabletka dziennie) i kazał zrobić test ale dopiero za 10 dni...(czyli wypada w przyszłą sobotę). Cykle mam zwykle 28 dniowe, chociaż przez te plamienia trochę mi się poprzestawiały..Bardzo pragnę tego dziecka i już nie mogę się doczekać...daltego dziś rano nie wytrzymałam i zrobiłam test...niestety wyszedł negatywny, mam nadziję że dlatego że to za wcześnie (dziś mam 23 dzień cyklu). Z typowych objawów mam zanik plamienia, śluz bezzapachowy trochę mętny no i powiększone piersi, nie są takie napięte jak przed okresem, raczej miękkie i ciężkie i trochę bolą po bokach. No i chce mi się jeść, ale wszystko co słone, żadnych czekolad, jak wcześniej;)
Jestem strasznie niecierpliwa i nie wiem jak wytrzymam ten tydzień. @ powinnam dostać w czwartek 27.03.
Co wy o tym sądzicie? Czy lekarz mógł tak wcześnie coś zauważyć? Czy jest dla mnie nadzieja...?

Pozdrawiam,

Sylwia

I lekarz mogł jeszcze nie widziec i test mogł nie wykryc:tak:w przypadku niskiego HCG test nie wykryje od razu.Objawy ciazy miałam dokładnie takie jak i przed okresem.Tylko w brzuchu mnie tak dziwnie kuło.Staraj sie o tym za duzo nie myslec i nie nastawiac,bo objawy typu apetyt moga byc wynikiem sugestii.Szkoda by było,zebys pozniej była smutnba i załamana i rozczarowana.Ja osobiscie zycze Wam fasolki i trzymam mocno kciuki:tak:;-)Moze to taki Wielkanocny prezent od Boga?Kup sobie kwas foliowy i dbaj o siebie;-)I nie martw sie-co ma byc to bedzie.napisz jak juz bedziesz wiedziała...

ja mialam objawy dokladnie jak przed miesiaczka, wiec ku rozpaczy z moim obecnym mezem pytalismy sie gdzie nasze dzidzi.?? w dole brzucha mialam takie bole przedmiesiaczkowe i mimo ze sie troche spozniala to i tak bylam pewna ze nie jestem w ciazy. az wreszcie zrobilam test i dwie kreski pojawily sie w pierwszych niemal sekundach. ale tez raz lekarz duzo wczesniej powiedzial ze moge byc w ciazy, wtedy bylabyh to wpadka :zawstydzona/y: i dal mi tabletki na podtrzymanie, i jak po 10 dniach nie bedzie okresu to na usg bo pewnie ciaza, usg zrobilam ciazy nie bylo i tego samego dnia dostalam okres... wiec lepiej zeby sienie rozczarowac nie rob sobie wielkich nadziei, a jak bedziesz to bedzie niespodzianka, a jak nie to za miesiac :-)

Dziewczyny dzięki za wsparcie;)
Dziś 25 dzień cyklu a @ nadal brak:). Podbrzusze mnie troche pobolewa jak przed @ no i piersi też...plamień nie mam żadnych a normalnie już dawno powinny się zacząć...tak że jakiś cień nadziei jest, ale z teścikiem jeszcze poczekam...dam znać jaki wynik

Witaj,
Test może wykryć ciążę dopiero od mniej więcej 8 dnia po zapłodnieniu (no chyba że są już testy wykrywające wcześniej). Czasem jednak poziom Beta-HCG jest niski pomimo ciąży i wtedy lekarz zaleca Duphaston (chroni przed poronieniem z powodu zbyt niskiego poziomu progesteronu). Zasinienie szyjki wskazuje na silne ukrwienie mięsnia macicy, a dzieje się to własnie w ciązy. Więc może...???:-)

Tak czy inaczej zażywaj kwas foliowy, przyda się - jeśli nie tym razem to za miesiąc.:tak:
Ja też miałam pobolewania jak przed @ i piersi były większe i bolesne...

Trzymaj się i życzę powodzenia
D.

właśnie spontanicznie zrobiłam test..i wyszły dwie kreski, tylko ta druga znacznie bledsza od pierwszej, ale jest.no i nie wiem...:confused2: miał ktoś takie doświadczenie (to był Bobo Test z apteki)
a w dodatku jakieś przeziębienie mi się przyplątało i leje mi się z nosa...

właśnie spontanicznie zrobiłam test..i wyszły dwie kreski, tylko ta druga znacznie bledsza od pierwszej, ale jest.no i nie wiem...:confused2: miał ktoś takie doświadczenie (to był Bobo Test z apteki)
a w dodatku jakieś przeziębienie mi się przyplątało i leje mi się z nosa...

Ja miałam takie doświadczenie:-D. Zrobiłam test i druga kreseczka się pojawiła bardzo bladziutka, ale była:tak:. Także życzę Ci zafasolkowania;-).

reklama
Do góry