reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

w poniedziałek pójde na badanie to się dowiem ale nie nastawiam się szczególnie... chociaż bardzo tego pragne... mam nawet zdjęcie tego pęcherzyka w tydzień urusl 1mm podobno to za malo... tak się wpatruje w niego i marze ze może to jednak to...

reklama
izulqa a moze to fasolka daje o sobie znać??? może test się mylił???

ja bety nie robiłam wierze lekarzowi ze skoro to nie ciąża to nie ma co się nakręcać... rozmawiałam z moją siostrą ona też tak miala i to nie byla ciąża:(

Kochana, ja już nic nie wiem.. Szczerze mówiąc zaczęłam się "czuć jak w ciąży".. Ale chyba to raczej przez tą całą sytuacje.. Była u mnie dziś moja ciocia, i powiedziała że jutro załatwi mi miejsce u takiego innego lekarza, bo dla niej ten lekarz do którego chodzę wydaje się dziwny. Ciocia mi powiedziała że źle wyglądam, i że jeżeli to ciąża to źle dla dzidziusia że ja się tak tym przejmuje.. Najlepsze jest to, że jak mnie zobaczyła (ten zaokrąglony brzuszek) to powiedziała "Izabelka, Ty w ciąży jesteś?" a ja jej na to że nie wiem.. I opowiedziałam jej tą historię. No i brak @ mam nadal.. Już to liczyłam w tą i tamtą to mi tak wychodziło że okres powinnam mieć 1 września, jak wzięłam inną miarę pod uwagę to że tydzień temu, a biorąc pod uwagę jeszcze inne czynniki to jutro powinnam mieć @. Jednak gdyby to policzyć że niby tego 1 września rozpoczął się normalny cykl chociaż krwawienia nie było, to dopiero 28 wrzesnia bede miała @. Ale raczej to niemożliwe żeby był cykl beż krwi.. Chyba.

Kochana, Ty zrób ten test.. Będziesz pewniejsza i spokojniejsza.. Mówię Ci.

może i macie racje ale ten lekarz mnie tak zniechęcił... w poniedzialek pójde na pobieranie krwi i jak wynik będzie niepewny to zapisze się do innego gina.... ale czy to możliwe zebym była zafasolkowana i nie miała żadnych objawów? nawet nie czuje tego...ale to moja 1 ciąża by była więc nawet nie wiem co powinnam czuć...

Skoro zajrzałam do tego wątku to opowiem Wam o swoich wczesnych objawach ciąży, bo wiem, że dziewczyny wpadają i czytają również wiadomości archiwalne, które też sporo mogą powiedzieć ( w końcu nie jest to temat przeterminowany). Otóż to jest moja druga ciąża. Na pierwszą czekałam 9 miesięcy i się udało - dlatego też nie spodziewałam się, że tu się tak szybko "uda". Właściwie za 1 razem starań...
1. jak i w poprzedniej ciąży to ból piersi ale wyczułam subtelną różnicę otóż oprócz tego, ze piersi obrzmiały i bolaly to ból ten był jak by "pieczący - parzący".
2. w nocy się odkrywałam bo było mi ciaglę gorąco.
3. czułam delikatne przekręcanie w jelitach coś na wygląd niestrawności
4. ból głowy
5. około 2 dni przed planowana miesiaczką zasnelam przed telewizorem w poludnie co mi sie raczej nie zdazalo wczesniej i przespalam około 5 godzin.
6. nie mialam ochoty nigdzie wychodzić - ogólne zmeczenie
7. pobolewania w podbrzuszu ( jak na okres z tym, że okresu nie było) i w krzyżu
no i w planowany dzien misiaczki zrobilam test z poczatku sie delikatnie "rozmazał' i myslalam, ze nie jestem w ciazy ale po kilku minutach zobaczylam 2 kreski ! i mimo wszystko to był szok!

reklama
Kochane, a ja mam ogólnie dziwne przeczucie że jednak jestem w ciąży.. W nocy mnie bolał brzuch, zupełnie jak na @.. Byłam PEWNA że rano dostane okres.. A tu co? Niespodzianka, bo ani śladu krwi tylko ciągle ten gęsty biały śluz.. Stąd moje przypuszczenia, ponieważ w poprzedniej ciąży miałam identycznie..

Ale może się mylę..

Ostatnia edycja:
Do góry