reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

w poniedziałek pójde na badanie to się dowiem ale nie nastawiam się szczególnie... chociaż bardzo tego pragne... mam nawet zdjęcie tego pęcherzyka w tydzień urusl 1mm podobno to za malo... tak się wpatruje w niego i marze ze może to jednak to...

reklama
izulqa a moze to fasolka daje o sobie znać??? może test się mylił???

ja bety nie robiłam wierze lekarzowi ze skoro to nie ciąża to nie ma co się nakręcać... rozmawiałam z moją siostrą ona też tak miala i to nie byla ciąża:(

Kochana, ja już nic nie wiem.. Szczerze mówiąc zaczęłam się "czuć jak w ciąży".. Ale chyba to raczej przez tą całą sytuacje.. Była u mnie dziś moja ciocia, i powiedziała że jutro załatwi mi miejsce u takiego innego lekarza, bo dla niej ten lekarz do którego chodzę wydaje się dziwny. Ciocia mi powiedziała że źle wyglądam, i że jeżeli to ciąża to źle dla dzidziusia że ja się tak tym przejmuje.. Najlepsze jest to, że jak mnie zobaczyła (ten zaokrąglony brzuszek) to powiedziała "Izabelka, Ty w ciąży jesteś?" a ja jej na to że nie wiem.. I opowiedziałam jej tą historię. No i brak @ mam nadal.. Już to liczyłam w tą i tamtą to mi tak wychodziło że okres powinnam mieć 1 września, jak wzięłam inną miarę pod uwagę to że tydzień temu, a biorąc pod uwagę jeszcze inne czynniki to jutro powinnam mieć @. Jednak gdyby to policzyć że niby tego 1 września rozpoczął się normalny cykl chociaż krwawienia nie było, to dopiero 28 wrzesnia bede miała @. Ale raczej to niemożliwe żeby był cykl beż krwi.. Chyba.

Kochana, Ty zrób ten test.. Będziesz pewniejsza i spokojniejsza.. Mówię Ci.

może i macie racje ale ten lekarz mnie tak zniechęcił... w poniedzialek pójde na pobieranie krwi i jak wynik będzie niepewny to zapisze się do innego gina.... ale czy to możliwe zebym była zafasolkowana i nie miała żadnych objawów? nawet nie czuje tego...ale to moja 1 ciąża by była więc nawet nie wiem co powinnam czuć...

Skoro zajrzałam do tego wątku to opowiem Wam o swoich wczesnych objawach ciąży, bo wiem, że dziewczyny wpadają i czytają również wiadomości archiwalne, które też sporo mogą powiedzieć ( w końcu nie jest to temat przeterminowany). Otóż to jest moja druga ciąża. Na pierwszą czekałam 9 miesięcy i się udało - dlatego też nie spodziewałam się, że tu się tak szybko "uda". Właściwie za 1 razem starań...
1. jak i w poprzedniej ciąży to ból piersi ale wyczułam subtelną różnicę otóż oprócz tego, ze piersi obrzmiały i bolaly to ból ten był jak by "pieczący - parzący".
2. w nocy się odkrywałam bo było mi ciaglę gorąco.
3. czułam delikatne przekręcanie w jelitach coś na wygląd niestrawności
4. ból głowy
5. około 2 dni przed planowana miesiaczką zasnelam przed telewizorem w poludnie co mi sie raczej nie zdazalo wczesniej i przespalam około 5 godzin.
6. nie mialam ochoty nigdzie wychodzić - ogólne zmeczenie
7. pobolewania w podbrzuszu ( jak na okres z tym, że okresu nie było) i w krzyżu
no i w planowany dzien misiaczki zrobilam test z poczatku sie delikatnie "rozmazał' i myslalam, ze nie jestem w ciazy ale po kilku minutach zobaczylam 2 kreski ! i mimo wszystko to był szok!

reklama
Kochane, a ja mam ogólnie dziwne przeczucie że jednak jestem w ciąży.. W nocy mnie bolał brzuch, zupełnie jak na @.. Byłam PEWNA że rano dostane okres.. A tu co? Niespodzianka, bo ani śladu krwi tylko ciągle ten gęsty biały śluz.. Stąd moje przypuszczenia, ponieważ w poprzedniej ciąży miałam identycznie..

Ale może się mylę..

Ostatnia edycja:
Do góry